Αγορά Ειδήσεις

Seat Tarraco: στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2019

To πρώτο μεγάλο SUV της ισπανικής εταιρείας θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου από τον Μάρτιο του 2019.

Με το νέο της μεγάλο SUV η Seat μεγαλώνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της, μάρκας αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά της και έχοντας πλέον πρόταση στο 80% όλων των κατηγοριών οχημάτων στην Ευρώπη. Οι προοπτικές της Seat συνεχίζουν να είναι αισιόδοξες καθώς η εταιρεία λανσάρει νέα μοντέλα και ανανεώνει τα ήδη υπάρχοντα στην αγορά. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, το ισπανικό εργοστάσιο έφτασε σε συνολικό όγκο πωλήσεων τα 449.000 οχήματα παγκοσμίως, 13,7% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2017 (395.100). Η Seat πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της και υπερέβη το καλύτερο δεκάμηνο της ιστορίας της μέχρι τώρα, αυτό του 2000 (433.600 αυτοκίνητα).

Το νέο μοντέλο, που σχεδιάστηκε στο εργοστάσιο του Martorell (Βαρκελώνη) και κατασκευάζεται στο Wolfsburg (Γερμανία), σηματοδοτεί την τρίτη φάση της «επιθετικής» προϊοντικής πολιτικής της εταιρείας στην κατηγορία των SUV. Καθώς η αγορά συνεχίζει να επεκτείνεται, το Tarraco θα παίξει βασικό ρόλο για τη SEAT όταν θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019, ενισχύοντας τη δυναμική της εταιρείας και την περαιτέρω ανάπτυξη σε μία εποχή που οι πωλήσεις της εταιρείας αυξάνονται με σταθερό ρυθμό. Το όνομά του προέρχεται από την αρχαία ονομασία της μεσογειακής πόλης Tarragona, ένα ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο με εκπληκτική αρχιτεκτονική. Το Tarraco (μήκος 4.735 χλστ., πλάτος 1.839 χλστ., ύψος 1.658 χλστ., μεταξόνιο 2.790 χλστ., βάρος 1.687 κιλά) είναι το πρώτο όνομα μοντέλου Seat που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας από περισσότερους από 140.000 φίλους της μάρκας που συμμετείχαν στο τελικό στάδιο της πρωτοβουλίας #SEATseekingName.


Το Tarraco θα διατίθεται στην 5θέσια έκδοση είτε την προαιρετική επταθέσια σε οκτώ διαφορετικά χρώματα (Dark Camouflage, Onyx White, Reflex Silver, Atlantic Blue, Indium Grey, Titanium Beige, Deep Black, Urano Grey) και σε δύο επίπεδα εξοπλισμού (Style και Xcellence). Τέλος, το Tarraco θα είναι το πρώτο Seat που θα διαθέτει λειτουργία ελέγχου με χειρονομίες (όταν είναι εξοπλισμένο με 8 ιντσών Navigation Plus).


Κινητήρες βενζίνης: ένας τετρακύλινδρος 1.5 λίτρων TSI 150 PS με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ένας 2.0 λίτρων 190 PS 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG.


Κινητήρες πετρελαίου: ένας 2.0 λίτρων TDI 150 PS με κιβώτιο 6 ταχυτήτων & 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG και ένας 2.0 λίτρων TDI 190 PS 4Drive με 7τάχυτο κιβώτιο DSG.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου