Αγορά Ειδήσεις

Στην Ελλάδα τα ανανεωμένο Audi A5 Sportback και A5 Coupe – Τιμές

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Audi ανακοίνωσε την έναρξη πωλήσεων του ανανεωμένου A5, καθώς και τις τιμές των διαθέσιμων στη χώρα μας εκδόσεών του.

Οπτικά, η γερμανική εταιρεία ακολούθησε για την οικογένεια του ανανεωμένου Α5 αντίστοιχα μονοπάτια με εκείνα που είδαμε στο Α4, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Και εδώ, αλλαγές έχουν γίνει στο σχήμα των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω καθώς και στην Singlefrrame μάσκα, η οποία διαφέρει στα σημεία ανάλογα με το επιλεχθέν επίπεδο εξοπλισμού – στην S-Line για παράδειγμα, η τελευταία παραπέμπει σε κυψέλη, θυμίζοντας αρκετά εκείνη του S5. Το «παρών» σε αυτή την εκδοχή δίνουν και οι τρεις εισαγωγές στο τέλος του καπό, που παραπέμπουν σε εκείνες του «μικρού» Α1. Από εκεί και πέρα, όλα τα Α5 διαθέτουν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, με τα πιο προηγμένα Matrix LED να ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Audi A5 Coupe

Σημαντικότερες αναλογικά είναι οι αλλαγές-προσθήκες στο εσωτερικό. Σημείο αναφοράς είναι πλέον το νέο σύστημα infotainment, από το οποίο απουσιάζει ο περιστροφικός μοχλός ελέγχου των επιμέρους λειτουργιών που έχει δώσει τη θέση του σε μια οθόνη των 10,1 ιντσών. Το γνωστό Virtual Cockpit των 12,3 ιντσών είναι αναβαθμισμένο, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει και στο software του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης. «Ενισχυμένες» ασφαλώς είναι και οι δυνατότητες διασύνδεσης, με τα Wi-Fi Hotspot να είναι στάνταρ χρησιμεύοντας συγχρόνως για over-the-air αναβαθμίσεις των επιμέρους λογισμικών συστημάτων του αυτοκινήτου.

Audi A5 Sportback

Τα A5 Sportback και A5 Coupe είναι άμεσα διαθέσιμα στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινούν από 52.250 € και € 52.530, αντίστοιχα, στην πολύ πλούσια και σπορ έκδοση S line, η οποία είναι και η μόνη που προσφέρεται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα μοντέλα A5 Sportback S line 40 TFSI MHEV S tronic και A5 Coupe S line 40 TFSI MHEV S tronic, με κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων με απόδοση 190 ίππους.

Audi A

Κατόπιν ειδικής παραγγελίας στην Ελλάδα θα εισάγεται και η κορυφαία έκδοση της γκάμας. Ο λόγος για το S5 – σε Sportback και Coupe αμαξώματα - το οποίο τροφοδοτείται από έναν V6 πετρελαιοκινητήρα της οικογένειας TDI με χωρητικότητα 3,0 λίτρα και απόδοση 347 ίππων. Και τα δύο S TDI μοντέλα είναι σε θέση να επιταχύνουν από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα με την τελική τους ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων Tiptronic και μόνιμη τετρακίνηση quattro μεταφέρουν την ισχύ στους τροχούς των S5 Sportback και S5 Coupe.

Αργότερα μέσα στη χρονιά θα λανσαριστεί στην Ελλάδα και το A5 Cabriolet.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου