Αγορά Ειδήσεις

Στην Ελλάδα το VW Amarok με νέο κινητήρα 258 ίππων

Η VW εισάγει στη γκάμα του Amarok έναν νέο κινητήρα με απόδοση 258 ίππων.

Πρόκειται για τον 3.0 TDI V6 πετρελαιοκινητήρα της VW, με ισχύ 258 ίππων, ο οποίος στη λειτουργία overboost ανεβαίνει σε απόδοση στους 272 ίππους. Η μέγιστη ροπή του φθάνει τα 580 Nm και είναι διαθέσιμη ήδη από τις 1.400 σ.α.λ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα είναι 7,3 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 207 χλμ./ώρα. Ο νέος κινητήρας διατίθεται μόνο με μόνιμη τετρακίνηση 4MOTION και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το τελευταίο, είναι επίσης ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το Amarok από τον ανταγωνισμό, ο οποίος αρκείται σε αυτόματα κιβώτια 6 ή 7 σχέσεων. Το συγκεκριμένο κιβώτιο,  χάρη στις μακρύτερες σχέσεις κρατά χαμηλά τις στροφές λειτουργίας του κινητήρα, επιτυγχάνοντας καλύτερη κατανάλωση καυσίμου αλλά και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και εκπομπών CO2.

To Amarok, εφοδιασμένο με το νέο κινητήρα διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Aventura, η οποία είναι και η κορυφαία της γκάμας. Μάλιστα, διαθέτει επιπλέον αναβαθμισμένο εξοπλισμό,  με τις διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη να εντοπίζονται στα εξής:

- Νέες ζάντες αλουμινίου Talca 20 ιντσών με ελαστικά 255/50 R20 σε απόχρωση γραφίτη

- Προβολείς ομίχλης εμπρός με λειτουργία φωτισμού στροφής

- Μαύρη εσωτερική επένδυση οροφής

- Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες

- Νέας σχεδίασης διακοσμητική ποδιά στον εμπρός προφυλακτήρα

Φυσικά, και σε αυτή τη νέα έκδοση διατηρούνται αναλλοίωτα τα off-road χαρακτηριστικά που έχουν χαρίσει στο Amarok μία κορυφαία θέση στις πωλήσεις στην κατηγορία του. Το Amarok διαθέτει:

- Μεγάλη ικανότητα αναρρίχησης, αφού μπορεί να ανέβει σε πλαγιές με κλίση 45ο ακόμα και με 1 τόνο φορτίου.

- Φαρδύ μεταξόνιο, στα 3,09 μέτρα, διασφαλίζοντας πολύ μεγάλη σταθερότητα, ακόμα και σε πλαγιές με κλίση 50°.

- Αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που του επιτρέπει να κινηθεί σε ράμπες με γωνία από 15,6° έως 20,1°.

- Μέγιστη γωνία προσέγγισης τις 29,5° και γωνία διαφυγής τις 18°

- Δυνατότητα διάσχισης υδάτινων εμποδίων βάθους έως 50 εκ..

Το Amarok, με το νέο τρίλιτρο κινητήρα των 258 (και κατά περίσταση 272) ίππων, τη μόνιμη τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, στην πλούσια έκδοση εξοπλισμού Aventura, έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 52.200 €. Η γκάμα ξεκινά από την έκδοση  Comfortline, με τον ίδιο κινητήρα ρυθμισμένο να αποδίδει 163 PS και προτεινόμενη τιμή λιανικής 35.600 €.  

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου