Αγορά Ειδήσεις

Τα ελαστικά Advan της Yokohama στο Pikes Peak

Ένα αυτοκίνητο που αγωνίζεται με τα ελαστικά Advan της Yokohama κατέκτησε τη νίκη στο 98ο Pikes Peak International Hill Climb, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Τη νίκη κέρδισε ο Clint Vahsholtz, ο οποίος αγωνίστηκε στο Open Wheel με ένα Ford Open του 2013. Ο Vahsholtz σημείωσε νέο ρεκόρ στο Open Wheel, καλύπτοντας τη διαδρομή των 12,42 μιλίων σε χρόνο 9:35:490. Τα μέγιστα στη νίκη του συνέβαλαν τα ελαστικά Advan A005 της Yokohama με την εξαιρετική πρόσφυση που προσφέρουν. Εκτός του νικητή, αρκετά άλλα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με αγωνιστικά ελαστικά Advan τα πήγαν καλά, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στην κατηγορία Unlimited, στην τρίτη θέση στην κατηγορία Open Wheel, καθώς και στη τρίτη θέση στην κατηγορία Pikes Peak Open. Η Yokohama υποστήριξε επίσης το Porsche Pikes Peak Trophy by Yokohama, παρέχοντας Advan A052 street sports ελαστικά στους οδηγούς των Porsche Cayman GT4 Clubsport.

Clint Vasholtz

Στα αυτοκίνητα που αγωνίζονται με ελαστικά της Yokohama περιλαμβάνεται και ένα ηλεκτρικό όχημα που χρηματοδοτείται από αυτήν, το οποίο κερδίζει τη νίκη στην κλάση του για τρία συνεχόμενα έτη από το 2010 έως το 2012, καταγράφοντας νέα ρεκόρ χρόνου για EVs, σε κάθε ένα από αυτά τα χρόνια. Η τεχνολογική στρατηγική που περιγράφεται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο διαχείρισης Yokohama Rubber’s Grand Design 2020 (GD2020) τοποθετεί τη συμμετοχή σε δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ζωτικής σημασίας για την προσπάθεια της εταιρείας να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών ελαστικών. Για τον λόγο αυτό, η Yokohama Rubber συμμετέχει σε μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο, από αγώνες formula και touring, έως αγώνες ράλι, εκτός δρόμου και καρτ.

Η γκάμα των ελαστικών της Yokohama έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του οδηγού αλλά και του αυτοκινήτου. Η ακριβής απόκριση στις στροφές, η ασφάλεια, η τέλεια πρόσφυση και η πραγματική αίσθηση του δρόμου που προσφέρουν στον οδηγό, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της υψηλής τεχνολογίας των ελαστικών Yokohama. Η εταιρεία Θεοχαράκης ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957. Δελτίο Τύπου

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου