Αγορά Ειδήσεις

Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Hyundai i10

Το νέο Hyundai i10 διαθέτει στάνταρ τον πληρέστερο εξοπλισμό τεχνολογιών ασφαλείας που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της κατηγορίας του.

Το νέο i10 ασφαλέστερο από ποτέ, τόσο στην πολυσύχναστη πόλη όσο και στις μακρινότερες αποδράσεις, φέρει από τη βασική του έκδοση το πλέον προηγμένο πακέτο S-10: Μία δέσμη 12 τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense. Χάρη στο S-10, το νέο Hyundai i10 μπορεί ενδεικτικά μόνο του να κρατιέται εντός ορίων λωρίδας, να φρενάρει εάν ανιχνεύσει όχημα ή διερχόμενο πεζό, να προειδοποιήσει τον οδηγό αν έχει ενδείξεις κόπωσης, να βοηθά στην ομαλή εκκίνηση σε ανηφόρα, να φωτίζει πρόσθετα το εσωτερικό της στροφής σε νυχτερινή οδήγηση.

Hyundai i10

Παράλληλα, το νέο Hyundai i10 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του που διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό του το σύστημα E-Call, που προσφέρει τη δυνατότητα να κληθεί ο πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 χωρίς οι επιβάτες να έχουν τηλέφωνο μαζί τους, όποτε βρεθούν σε μία απρόβλεπτη περίσταση. Ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού ή με την αυτόματη αναγνώριση ατυχήματος (όταν ανοίγουν οι αερόσακοι). Η επικοινωνία γίνεται μέσα από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, είναι δωρεάν και χρειάζεται το όχημα να βρίσκεται σε περιοχή που υπάρχει οποιοδήποτε σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ο επιβάτης μπορεί να συνομιλήσει με τον τηλεφωνικό εκπρόσωπο του 112, ο οποίος ανάλογα με την κατάσταση θα ειδοποιήσει την Άμεση Δράση, το ΕΚΑΒ ή την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με έρευνες, η έγκαιρη και ακριβής ειδοποίηση ενός ατυχήματος με το σύστημα E-Call που φέρει το νέο Hyundai i10, μπορεί να επιταχύνει την άφιξη βοήθειας ακόμη και κατά 30 λεπτά, σώζοντας πολύτιμο χρόνο και ζωές.

Hyundai i10

Αναλυτικά οι τεχνολογίες ασφαλείας Hyundai SmartSenseτου Νέου i10 είναι: LDW σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας, LKA σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας, DAW σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού, HBA σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων, FCW σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης, FCA City σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων), FCA Interurban σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων), FCA Pedestrian σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (αναγνώριση πεζών), SL σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας, HAC σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα, VSM συνεργασία Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Τιμονιού (MDPS) & Ελέγχου Ευστάθειας (ESC), SCL στατικά Φώτα Στροφής.

Δελτίο Τύπου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου