top icon
Αγορά

Νέο Suzuki S-CROSS: Περισσότερο αυτοκίνητο για την κατηγορία του

Το νέο Suzuki S-CROSS προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση σε όλους όσοι αναζητούν ένα ολοκληρωμένο SUV με κορυφαία τεχνολογία και ασφάλεια, τολμηρή σχεδίαση, μοναδικές δυνατότητες σε όλες τις συνθήκες και απαράμιλλη υβριδική ισχύ και οικονομία.

Το νέο Suzuki SCROSS έρχεται για να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα στην κατηγορία των οικογενειακών SUV διαθέτοντας πολλούς άσσους στο μανίκι που έρχονται να κάνουν την καθημερινότητα οδηγού και επιβατών ακόμα πιο άνετη, ασφαλή, οικονομική και διασκεδαστική.

Με πρωτοποριακή σχεδίαση που τραβά το βλέμμα από την πρώτη κιόλας ματιά, προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού, τεχνολογίες επόμενης γενιάς όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, υβριδική τεχνολογία Mild Hybrid και Strong Hybrid για κορυφαία απόδοση και οικονομία καυσίμου, εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς με 4 επιλογές και χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, το νέο Suzuki S-CROSS εντυπωσιάζει διαφοροποιώντας το από τον ανταγωνισμό.

Αν μη τι άλλο, η εξωτερική σχεδίαση είναι επιβλητική και αποπνέει την εικόνα ενός στιβαρού και σύγχρονου σε κάθε πτυχή SUV. Η κομψή μάσκα σε χρώμα μαύρο γυαλιστερό, οι προβολείς LED υψηλής φωτεινότητας 3 σημείων και τα τετραγωνισμένα προστατευτικά φρύδια στους θόλους των μπροστινών και των πίσω τροχών ενισχύουν τον τολμηρό και περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, ο οποίος εμπνέει αυτοπεποίθηση και σε επίπεδο εμφάνισης.

Suzuki S-Cross SUV

S-CROSS με κινητήρες Mild & Strong Hybrid για περισσότερη απόδοση και οικονομία

Το νέο υβριδικό SUV S-CROSS διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της γενιάς Boosterjet με χωρητικότητα 1,4 λίτρων και απόδοση 129 ίππων που προσφέρει άμεσο ψεκασμό και εξασφαλίζει άφθονη ροπή σε συνδυασμό με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V SHVS, που τον καθιστούν αποδοτικό αλλά και δυναμικό ταυτόχρονα.

Το νέο Strong Hybrid σύστημα της Suzuki που συνθέτει τη δεύτερη πρόταση της γκάμας συνδυάζει έναν νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης με χωρητικότητα 1,5 λίτρων με μία μονάδα γεννήτριας-κινητήρα (Motor Generator Unit, MGU) και κιβώτιο αυτόματης αλλαγής των 6 σχέσεών του (Auto Gear Shift, AGS). Η όλη διάταξη υποστηρίζει ιδανικά τη δυνατότητα υβριδικής οδήγησης και ηλεκτρικής με ανενεργό τον θερμικό κινητήρα για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Ακόμα και σε χαμηλές στροφές, ο ισχυρός και αποδοτικός κινητήρας μπορεί να εκκινήσει και να επιταχύνει ομαλά το όχημα, ενώ μπορεί και να το τροφοδοτήσει από μόνος του (ηλεκτρική οδήγηση με ανενεργό κινητήρα) κατά τη διάρκεια της έναρξης της κίνησης, της πορείας αλλά και της όπισθεν, για αθόρυβη λειτουργία και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου.

Suzuki S-Cross SUV

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του νέου συστήματος είναι η τοποθέτηση της γεννήτριας MGU στην πλευρά εξόδου του κιβωτίου AGS, ένα σύστημα μετάδοσης που αλλάζει αυτόματα τις σχέσεις και λειτουργεί τον συμπλέκτη. Χάρη σε αυτήν τη διαμόρφωση, η ενέργεια της MGU μεταδίδεται απευθείας στον κινητήριο άξονα για την πλήρωση του κενού της ροπής κατά την αλλαγή σχέσεων, για μια ομαλή αίσθηση κατά τη μετάβαση από τη μία σχέση στην άλλη.

Επιπλέον, η διαμόρφωση αυτή συμβάλλει στη συλλογή κινητικής ενέργειας και την αποδοτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της παύσης της λειτουργίας του κινητήρα και την αποδέσμευση του συμπλέκτη κατά την επιβράδυνση. Η λειτουργία αυτή επεκτείνει την αυτονομία κατά την ηλεκτρική οδήγηση.

Όλα αυτά έχουν πρακτικά οφέλη στην καθημερινότητα και την οδήγηση, πέραν ασφαλώς της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, όπως είναι η αθόρυβη λειτουργία όταν το S-CROSS κινείται ηλεκτρικά, η αμεσότητα στο πάτημα του γκαζιού και η ενίσχυση των επιδόσεων τόσο κατά την επιτάχυνση εν κινήσει όσο και στο ταξίδι μέσα στην πόλη. Eν προκειμένω, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις λειτουργίες Standard και Eco. Στην πρώτη περίπτωση, η γεννήτρια MGU υποστηρίζει συχνότερα τον κινητήρα για δυναμικότερη οδήγηση, ενώ στη λειτουργία Eco ενεργοποιείται συχνότερα το σύστημα ηλεκτρικής οδήγησης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου.

Suzuki S-Cross SUV

S-CROSS: To SUV με προηγμένη τετρακίνηση ALLGRIP

Εκτός από τις προσθιοκίνητες εκδόσεις, το νέο S-CROSS είναι διαθέσιμο και με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP Select της Suzuki προκειμένου να ανταποκρίνεται σε όλες τις οδηγικές προκλήσεις και σενάρια. Tο σύστημα διαθέτει 4 διαφορετικές λειτουργίες με εύκολη επιλογή (Auto, Sport, Snow και Lock) που διευκολύνουν τον οδηγό να επιλέξει τη ρύθμιση τετρακίνησης που ταιριάζει καλύτερα στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης. Συνολικά, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης προσαρμόζει τη ροπή που μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και αξιοποιεί το ESP, την ενέργεια του κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης και άλλα ενσωματωμένα συστήματα, για τη χρήση των τεσσάρων λειτουργιών οδήγησης.

Suzuki S-Cross SUV

S-CROSS: Το υβριδικό SUV με ανθρωποκεντρικής σχεδίασης εσωτερικό

Η ευρύχωρη καμπίνα  του νέου S-CROSS έχει σχεδιαστεί για την άνεση ως και πέντε ενηλίκων, ενώ ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος στο πίσω μέρος χωρητικότητας 430 λίτρων είναι ευέλικτος για να υποστηρίξει πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας.

Την ίδια στιγμή, η πανοραμική ηλιοροφή με το εξαιρετικά μεγάλο άνοιγμα ενισχύει ακόμη περισσότερο την απόλαυση κάθε διαδρομής.

Στον πίνακα οργάνων, η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 4,2 ιντσών απεικονίζει γραφικά μια ποικιλία πληροφοριών για την υποστήριξη της οδήγησης. Η οθόνη του ηχοσυστήματος διαθέτει σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες, όπως το AppleCarPlay, το AndroidAuto, την αναγνώριση φωνής και την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω της λειτουργίας Bluetooth. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης ραδιόφωνο, συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και ταινιών μέσω USB, αλλά και η δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής μέσω iPod και Bluetooth. Στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων GL και GL+ περιλαμβάνεται μια οθόνη WVGA 7 ιντσών, ενώ η έκδοση GLX διαθέτει οθόνη HD 9 ιντσών και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που υποστηρίζει ακόμα και τη λειτουργία αναγνώρισης φωνής.

Από εκεί και πέρα, το ποιοτικό εσωτερικό του ιαπωνικού SUV υποστηρίζεται ιδανικά από προηγμένα συστήματα ασφάλειας SuzukiSafetySupport, τα οποία ενισχύουν την αίσθηση ασφάλειας και άνεσης κατά την οδήγηση.

Suzuki S-Cross SUV

S-CROSS με τα προνόμια της υπηρεσίας Suzuki Connect

To Suzuki Connect αποτελεί μια νέα εφαρμογή smartphone που επιτρέπει στους κατόχους του νέου S-CROSS να παρακολουθούν από απόσταση, από όπου κι αν βρίσκονται, τι συμβαίνει με το αυτοκίνητό τους ανά πάσα στιγμή. Η προηγμένη αυτή εφαρμογή προσφέρει 7 λειτουργίες, όπως Ειδοποίηση Κατάστασης, Εντοπιστή Σταθμευμένου Αυτοκινήτου, Ειδοποίηση Γεωπεριορισμού και Απαγόρευσης Κυκλοφορίας, Ειδοποίηση Ασφαλείας, Ειδοποίηση Προειδοποιητικής Λυχνίας και Ειδοποίηση Περιοδικής Συντήρησης / Ανάκλησης.

Suzuki S-Cross SUV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Suzuki S-Cross SUV
  • Suzuki S-Cross SUV
  • Suzuki S-Cross SUV
  • Suzuki S-Cross SUV
  • Suzuki S-Cross SUV
  • Suzuki S-Cross SUV
  • Suzuki S-Cross SUV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ