Οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Απρίλιο σημείωσαν αύξηση 17,2%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς.

Στο σύνολό τους, στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019 οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων είναι ελαφρά αυξημένες κατά 3,5%, σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2018. Mε το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ανέφεραν πως η υστέρηση του προηγούμενου μήνα οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι το Άγιο Πάσχα «έπεσε» αργά φέτος στο ημερολόγιο, με συνέπεια να μην υπάρχει ακόμη βιασύνη για νέες αγορές. Για τον ίδιο λόγο έμειναν γι αργότερα και οι leasing και rent-a-car ταξινομήσεις, αφού η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης σημαίνει και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η ελληνική αγορά νέων αυτοκινήτων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019 κινήθηκε 61,3% χαμηλότερα από τον μέσο όρο της προ κρατικής οικονομικής κρίσης περιόδου (2000-2009). Στα νέα φορτηγά παρατηρείται αύξηση 7,8% από τις αρχές της χρονιάς, έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι, ενώ και στα νέα δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις υπήρξαν αυξημένες κατά 12,3% σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2018. (Πηγή: ΣΕΑΑ)

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά