Αγορά Πωλήσεις

Ταξινομήσεις Μαρτίου 2020 – πτώση 60,7%

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας που ζούμε ήταν αναπόφευκτο να επηρρεάσουν αρνητικά τις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων, όπως άλλωστε έκαναν και με το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων της χώρας μας.

Ήταν ο χειρότερος μήνας στην πρόσφατη ιστορία της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτων, όπως άλλωστε συνέβη και με όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ανάλογη μείωση σημειώθηκε και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας των αναγκαίων μέτρων περιορισμού της επιδημίας του κορονοϊού Covid-19. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Ελλάδας (ΣΕΑΑ) τον Μάρτιο του 2020 ταξινομήθηκαν σε όλη την επικράτεια 3.744 νέα επιβατικά αυτοκίνητα, αντί των 9.518 στον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς (πτώση 60,7%).

Στο σύνολο της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων ανήλθαν στις 21.391 μονάδες, έναντι 26.289 στο αντίστοιχο διάστημα του 2019 (πτώση 18,6%). Σχετικά με τον Απρίλιο τα προγνωστικά είναι εξίσου αρνητικά, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι πως η υγειονομική κρίση κάποια στιγμή θα λήξει και η αγορά αυτοκινήτου σταδιακά θα αποκατασταθεί. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τους πίνακες που σας παραθέτουμε

πηγή: Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Ελλάδας

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου