Αγορά Πωλήσεις

Ταξινομήσεις Μαρτίου: πτώση 13,9%

Μείωση κατά 13,9%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, σημείωσαν οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Μάρτιο του 2019.

Οι βασικές αιτίες που συνέβη αυτό ήταν δύο. Η πρώτη έχει σχέση με τα δύο τριήμερα (που συνδυάστηκαν με τις αργίες της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου), κατά τα οποία τα καταστήματα ήταν κλειστά και δεν λειτούργησαν, ενώ όλος ο κόσμος εγκατέλειψε τις μεγάλες πόλεις για μια σύντομη απόδραση στην εξοχή. Ο δεύτερος λόγος είναι και αυτός ημερολογιακός και αφορά στο γεγονός ότι θα γιορτάσουμε το 'Αγιο Πάσχα πιο αργά από άλλες χρονιές, γι αυτό και οι εταιρικές ταξινομήσεις έχουν μείνει πίσω, από το ξεκίνημα κιόλας του 2019. Λογικά, τον Απρίλιο θα αυξηθούν σημαντικά οι ταξινομήσεις και η εικόνα στην αγορά αυτοκινήτου θα επανέλθει στα γνωστά θετικά της πρόσημα. Ως το τέλος του Μαρτίου, η χρονομίσθωση είχε ταξινομήσει 12.655 αυτοκίνητα, με το μερίδιό της επί του συνόλου του πρώτου τριμήνου να ανέρχεται στο 48%. Εξαιρετική πορεία πραγματοποιούν μέχρι στιγμής το Fiat Panda, το Peugeot 208 και η Citroen C3, που καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στην εμπορική κατάταξη των leasing & rent-a-car μοντέλων. Πολύ καλά στις εταιρικές πηγαίνει επίσης και το Peugeot 3008, που βρίσκεται στην πρώτη θέση των μικρομεσαίων crossover/SUV.

Συνολικά, στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι ελαφρά μειωμένες κατά 1,8% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2018. Στα νέα φορτηγά παρατηρείται αύξηση 5,3% από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ και στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις υπήρξαν αυξημένες κατά 6,8%.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου