Αγορά Πωλήσεις

Ταξινομήσεις Οκτωβρίου: άνοδος 2,3%

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων αυτοκινήτων οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Οκτώβριο του 2019 παρουσίασαν αύξηση 2,3%.

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2019 ταξινομήθηκαν σε όλη την επικράτεια 7.290 νέα επιβατικά αυτοκίνητα, έναντι 7.125 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Στο δεκάμηνο της χρονιάς που διανύουμε, οι συνολικές ταξινομήσεις έφτασαν τις 100.062 μονάδες, αντί των 91.201 της περιόδου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018. Από πλευράς εμπορικών κατηγοριών, όλες οι υποκατηγορίες των SUV μοντέλων καταγράφουν αυξήσεις, ενώ η μικρομεσαία κατηγορία (χωρίς τα SUV που αντιστοιχούν σε αυτήν έχει μειωθεί κατά 2,2% σε σχέση με πέρισυ. Συνολικά τα SUV, σε όλες τις κατηγορίες, έφτασαν σε μερίδιο το 33,8% (από 28,2% στο δεκάμηνο του 2018. Στον τομέα των καυσίμων, τα πρωτεία διατηρεί πάντα η βενζίνη, με ποσοστό 61,7% επί του συνολικού μεριδίου. Επίσης, τα υβριδικά συνεχίζουν την κούρσα τους προς το 10% (αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 8,9%), ενώ τα ηλεκτρικά μοντέλα ανέβηκαν από το 0,3% του συνολικού μεριδίου της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου στο 0,7%. Μικρή άνοδο σημείωσαν και τα μοντέλα φυσικού αερίου, αλλά και υγραερίου.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα ποσοστά όλων των κατηγοριών αμαξωμάτων και των ειδών καυσίμου τόσο του Οκτωβρίου 2019, όσο και όλης της τρέχουσας χρονιάς.

segments

fuel

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου