top icon
Αγορά

Το λανσάρισμα των νέων Mercedes V-Class και EQV στην ελληνική αγορά

Με κορυφαίες προδιαγραφές και πολυτέλεια, τα πολυθέσια μοντέλα της σειράς V-Class όπως και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση EQV, έρχονται να συνεχίσουν την εμπορική τους κυριαρχία.

H V-Class, το εμβληματικό πολυθέσιο μοντέλο της Mercedes με προδιαγραφές λιμουζίνας, έρχεται στην τέταρτη γενιά της, να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με τη νέα σχεδίαση, το υψηλής αισθητικής εσωτερικό και την πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών που τη συνοδεύουν. Μαζί με τη νέα EQV, την αμιγώς ηλεκτρική της έκδοση, τα νέα MPVs της Γερμανικής εταιρείας, αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται χώρο για περισσότερους επιβάτες αλλά δεν κάνουν συμβιβασμούς στην πολυτέλεια, την άνεση και την κομψότητα.

Mercedes V-Class V300

Η νέα εικόνα της VClass

Ένα από τα στοιχεία που κάνει τις νέες VClass και EQV να ξεχωρίζουν είναι η εμφάνιση. Το νέο «πρόσωπο» των νέων MPVs χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου σε διαφορετικές μορφές και έναν προφυλακτήρα με τονισμένα δυναμικά στοιχεία. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, η μάσκα ψυγείου των EQV, V-Class και V-Class Marco Polo υπογραμμίζεται από μια κρυφή φωτεινή λωρίδα LED. Στην κορυφαία γραμμή εξοπλισμού EXCLUSIVE, η V-Class διαθέτει για πρώτη φορά το κλασικό, κάθετο αστέρι της Mercedes στο καπό.

V-Class

Η νέα εσωτερική σχεδίαση ολοκληρώνει οπτικά την αναβαθμισμένη εμφάνιση, με κύριο χαρακτηριστικό της την ψηφιοποίηση. Το κοκπιτ υπογραμμίζει το πλάτος του εσωτερικού χώρου, έχει κομψή εμφάνιση ξύλου και φιλοξενεί δύο ευρείες οθόνες 12,3 ιντσών με ανάλυση 1.920 x 720, οι οποίες μοιάζουν να αιωρούνται.

V-Class

Μέσω της κεντρικής οθόνης αφής ελέγχεται η τελευταία γενιά infotainment MBUX που ανήκει στον στο βασικό εξοπλισμό. Ο χειρισμός γίνεται επίσης από τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι ή μέσω της φωνητικής υποβοήθησης «Hey Mercedes» που έχει επίσης εξελιχθεί περαιτέρω. Άλλα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς MBUX περιλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, πρόσθετες λειτουργίες και προβολές που σχετίζονται ειδικά με την ηλεκτροκίνηση και την EQV, καθώς και στοιχεία υποστήριξης στάθμευσης που εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη.

Το νέο MBUX πέρα από τα καθιερωμένα χαρακτηριστικά, δίνει πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες, όπως το streaming μουσικής, το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING και την πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα.

V-Class

Προαιρετικά, η νέα κεντρική κονσόλα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση smartphone. Άλλα νέα χαρακτηριστικά ανέσεων, ορισμένα από τα οποία διατίθενται προαιρετικά, περιλαμβάνουν την KEYLESS λειτουργία πρόσβασης και εκκίνησης , θερμαινόμενο τιμόνι και κρυφό φωτισμό στο χώρο των πίσω επιβατών.

V-Class

Στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας, η νέα V-Class διαθέτει: Attention Assist, αυτόματο φωτισμό πορείας με αισθητήρα βροχής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης Distronic, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης, σύστημα υποβοήθησης ορατότητας τυφλού σημείου, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, υποβοήθηση ορίων ταχύτητας με Intelligent Speed Assist και πακέτο στάθμευσης. Επιπλέον, 11 αερόσακοι διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό.

V-Class

H νέα V-Class διατίθεται σε 3 μήκη αμαξώματος (Compact, Long και Extra Long), ενώ η EQV σε 2 μήκη αμαξώματος. Οι πολυθέσιες V-Class και EQV μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, ενώ η V-Class Marco Polo μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα. Για πιο άνετη πρόσβαση στο πίσω μέρος, η V-Class και η EQV διαθέτουν επίσης συρόμενες πόρτες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος στο βασικό εξοπλισμό. Η νέα V-Class μπορεί να εξατομικευτεί με 3 εκδόσεις (Style, Avantgarde και Exclusive) καθώς και με τα πακέτα εξοπλισμού AMG Line και Night.

V-Class

Οι κινητήρες της νέας Mercedes V-Class

H γκάμα των κινητήριων συνόλων περιλαμβάνει τρεις πετρελαιοκίνητες εναλλακτικές και μία βενζινοκίνητη. Τα ντίζελ μοντέλα βασίζονται σε τρεις εκδόσεις διαφορετικής ισχύος του 2λιτρου πετρελαιοκινητήρα, με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο και προεραιτικό σύστημα τετρακίνησης. Η αρχική έκδοση αποδίδει 163 ίππους, έχει ροπή 380 Nm, και είναι ικανός να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δλ, με μέγιστη ταχύτητα 193 χλμ./ώρα (188 χλμ./ώρα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς).

V-Class

Η επόμενη έκδοση των 190 ίππων έχει ροπή 440 Nm, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 204 χλμ./ώρα. (199 χλμ./ώρα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς). Η ισχυρότερη έκδοση αποδίδει 237 ίππους και ροπή 530 Nm, με επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. (215 χλμ./ώρα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς).

V-Class

Η βενζινοκίνητη εκδοχή της νέας V-Class, βασίζεται σε έναν 2λιτρο κινητήρα 231 ίππων και 370 Nm ροπής, που μεταδίδονται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Τα 100 χλμ. από στάση επιτυγχάνονται σε 8,1 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα φθάνει στα 200 χλμ./ώρα. Όλοι οι θερμικοί κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Στην ηλεκτρική EQV ένα ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων και 365 Nm ροπής δίνει κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Η ηλεκτρική EQV διατίθεται με δύο επιλογές σε ότι αφορά την χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου, 60 και 90 kWh, με μέγιστη ισχύ φόρτισης 80 και 110 KW, αντίστοιχα. Αυτό επιτρέπει τη φόρτιση από 70-80% σε περίπου 35 και 40 λεπτά, αντίστοιχα. Η μέγιστη ταχύτητα φθάνει στα 140 χλμ./ώρα , ενώ προαιρετικά μπορεί να αυξηθεί σε 160 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται μεταξύ 27 – 29 kWh. , κάτι που μεταφράζεται σε μία μέση αυτονομία 227-247 χλμ για την μπαταρία των 60 kWh και 344-365 χλμ. για την μπαταρία των 90 kWh.

Mercedes-Benz V-Class

Οι τιμές ξεκινούν από τα 90.728 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη V220d, τα 85.601 ευρώ για την βενζινοκίνητη V300, ενώ η ηλεκτρική EQV 250 ξεκινάει από τα 98.208 ευρώ και η EQV 300 ξεκινάει από τα 130.680 ευρώ. Αναλυτικότερες πληροφορίες για τις τιμές και τις εκδόσεις της νέας V-Class μπορείτε να δείτε στον τιμοκατάλογο.

Mercedes-Benz V-Class

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V-Class V300
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Mercedes V Class MY 2024
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ