top icon
Αγορά

Το νέο Volkswagen Multivan T7 eHybrid στην Ελλάδα – Τιμές

Ο διάδοχος του Bulli της Volkswagen που σημάδεψε την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, το νέο Multivan eHybrid, ξεκινά την εμπορική του πορεία και στην ελληνική αγορά.

Στον σχεδιασμό του αμαξώματος, το νέο Multivan ακολουθεί τα πρότυπα ποιότητας των επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen και θέτει νέα πρότυπα σε ότι αφορά την χρήση των υλικών και την μοναδικότητα του design. Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, ενώ στην έκδοση Style στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι προβολείς IQ LIGHT LED matrix, οι οποίοι συνδυάζονται με μια φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα που διατρέχει τη μάσκα.

Volkswagen Multivan T7 eHybrid

Το νέο Multivan εξοπλίζεται με το σύστημα κλιματισμού 3 ζωνών «Air Care Climatronic» το οποίο έχει την δυνατότητα να διατηρεί σταθερές τις ρυθμισμένες θερμοκρασίες για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους επιβάτες. Ο χειρισμός και οι αλλαγές των ρυθμίσεων γίνονται μέσω αφής στην επιφάνεια που βρίσκεται στην κεντρική οθόνη. Για πρώτη φορά, όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με δύο ηλεκτρικές συρόμενες πλευρικές πόρτες και πορτ-μπαγκάζ. Στην έκδοση Multivan Style οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα με την χρήση ενός αθόρυβου ηλεκτρικού μηχανισμού, χάρη στην λειτουργία Easy Open για τις πλευρικές ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες, και Easy Open και Easy Close για το εύκολο άνοιγμα της ηλεκτρικής πόρτας του χώρου αποσκευών.

Volkswagen Multivan T7 eHybrid

Ο χώρος για τις αποσκευές φθάνει τα 469 λίτρα και με τις τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ με δύο σειρές καθισμάτων, ο χώρος αυτός επεκτείνεται στα 1.850 λίτρα (στην έκδοση με ηλιοροφή). Η πλήρης χωρητικότητα μέχρι τα εμπρός καθίσματα φθάνει τα 3.672 λίτρα ή στα 4.053 λίτρα στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. Στο νέο Multivan διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά μία πανοραμική γυάλινη οροφή. Η οροφή αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε διαστάσεις με συνολική επιφάνεια 1,83 τ.μ., καθώς το κρύσταλλό της εκτείνεται από τον πίνακα οργάνων έως και πάνω από την δεύτερη σειρά καθισμάτων, προσφέροντας ελεύθερη θέα σε όλους τους επιβάτες και άπλετο φωτισμό στο σαλόνι. Μια ειδική επίστρωση UV μειώνει τη θερμική ακτινοβολία και προστατεύει τους επιβάτες. Το μοντέλο διατίθεται με 7 θέσεις και προαιρετικά με 6 θέσεις, σε 2 μήκη αμαξώματος -4,973 mm το κοντό και 5,173 mm το μακρύ. .

Volkswagen Multivan T7 eHybrid

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, ακολουθώντας την στρατηγική της «Way to Ζero», που ως στόχο έχει να την μετατρέψει σε μία CO2 ελεύθερη εταιρία έως το 2050, βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη των ηλεκτρικών και hybrid μοντέλων της. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής προχωρά στο λανσάρισμα του νέου Multivan, για πρώτη φορά ως Plug-In Hybrid. Ο συνδυασμός ενός TSI κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων, απόδοσης 110 kW (150 PS) και ενός ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 PS) αποδίδει συνδυαστική ισχύ 218 PS. Η ισχύς αυτή κάνει το Multivan eHybrid την ιδανική επιλογή μετακίνησης αφού συνδυάζει μηδενικές εκπομπές ρύπων και αθόρυβη λειτουργία για τις καθημερινές διαδρομές. Και την ίδια στιγμή παρέχει αυξημένη ισχύ και δυναμικές επιδόσεις όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Volkswagen Multivan T7 eHybrid

Το νέο VW Multivan Plug-In Hybrid διαθέτει τρία εξελιγμένα προγράμματα λειτουργίας ώστε να εκμεταλλεύεται ιδανικά το ηλεκτρικό του υπόβαθρο σε κάθε συνθήκη κίνησης:

E-Mode. Κατά την εκκίνηση το Multivan είναι προγραμματισμένο να ξεκινά πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία, με μόνη προϋπόθεση ότι η μπαταρία του θα είναι επαρκώς φορτισμένη και η θερμοκρασία της πάνω από τους -10oC. Η μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 13 kWh με την οποία εφοδιάζεται προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 50 km (βάση κύκλου WLTP και ανάλογα με τον εξοπλισμό). Παράλληλα ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει καθημερινές μετακινήσεις χωρίς καθόλου εκπομπές ρύπων καθώς το όχημα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά έως 130 χλμ./ώρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όταν αυτή η ταχύτητα ξεπεραστεί, το Multivan αλλάζει αυτόματα την λειτουργία του σε Hybrid Mode. Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται πολύ εύκολα καθώς το νέο Multivan μπορεί να φορτιστεί μέσω ρεύματος AC είτε μέσω απλής οικιακής πρίζας με max. 2.3kW είτε έως 3.6 kW max. σε σταθμό φόρτισης ή οικιακό σταθμό φόρτισης (wallbox).

Volkswagen Multivan T7 eHybrid

Hybrid Mode. O ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί υποστηρικτικά του κινητήρα TSI. Επίσης, μπορεί προσωρινά να καλύψει μικρές αποστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρικά καθώς η διαδικασία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση φροντίζει για την φόρτιση της μπαταρίας. Έτσι, υπάρχει πάντα αρκετή ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλα ταξίδια ώστε να απενεργοποιηθεί ο κινητήρας TSI ή να υποστηριχτεί με επιπλέον ισχύ όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες (π.χ. σε μία προσπέραση).

Sport Mode. Όταν ενεργοποιηθεί το Sport Mode, ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας TSI ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποδίδουν συνδυαστικά 350 Nm ροπής.

Το νέο Multivan eHybrid, ως ένας από το δύο διαδόχους του Bulli, σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα. Η νέα αυτή εποχή θα συμπληρωθεί έως το τέλος του χρόνου με τον δεύτερο διάδοχο του εμβληματικού μοντέλου της εταιρίας, το αμιγώς ηλεκτρικό ID. Buzz.

Multivan T7 Life 1.4 eHybrid 218 PS DSG: 59.000 €
Multivan T7 Life 1.4 eHybrid 218 PS DSG: Long 60.500 €
Multivan T7 Style 1.4 eHybrid 218 PS DSG: 67.000 €
Multivan T7 Style 1.4 eHybrid 218 PS DSG Long: 68.500 €

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ