top icon

Τεύχος Δεκέμβριος 2016

ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ Δεκεμβρίου δοκιμάζουμε τα άρτι αφιχθέντα στην Ελλάδα Audi Q2 και Peugeot 3008, δυό νέα crossover με μεγάλες φιλοδοξίες για την ευρωπαϊκή αγορά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δική μας, στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των 1.6 λίτρων (το γερμανικό μοντέλο παρουσιάζεται για πρώτη φορά, ενώ για το γαλλικό τα ηνία ανέλαβε η δεύτερη γενιά του). Στην ενότητα των δοκιμών θα βρείτε επίσης το νέο Skoda Superb, με τον ντίζελ κινητήρα των 1.6 λίτρων.

Στις συγκριτικές μας δοκιμές βάζουμε το νέο Citroen C3 απέναντι σε μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις της supermini κατηγορίας, το Volkswagen Polo. Στη συνέχεια ο λόγος ανήκει και πάλι στα crossover, όπου το Seat Ateca με τον 1.000άρη βενζινοκινητήρα τα βάζει με το πετρελαιοκίνητο Renault Kadjar των 1.5 ίππων.

Στην ενότητα των ειδικών διαδρομών η αδρεναλίνη απογειώνεται με την οδήγηση του Polaris στον Κουβαρά, ενώ ο χειμώνας καταφθάνει με Volkswagen Golf GTI Clubsport και Peugeot 308 GTI στις ασφάλτινες διαδρομές της… Φινλαμίας.

Γνωριμίες: Nissan Micra // Toyota C-HR // Skoda Kodiaq

Δοκιμές: Audi Q2 1.6 TDI & Peugeot 3008 1.6 BlueHDi 120 // Skoda Superb 1.6 TDI DSG

Συγκριτικές δοκιμές: Citroen C3 1.2 Puretech 82 PS vs VW Polo 1.0 MPI 75 PS // Seat Ateca 1.0 ECO TSI – Renault Kadjar 1.5 dCi

Ειδικές διαδρομές: Με VW Golf GTI Clubsport & Peugeot 308 GTi στη… Φινλαμία // Με Polaris στον Κουβαρά // Από την Alfa Romeo 75 1.8 Turbo στην Giulia 2.2D

Οδοιπορικό: Με Opel Mokka X στη Μονεμβασία

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ