top icon

Τεύχος Δεκέμβριος 2019

ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Φάκελος διόδια: Η έρευνα του ΑΠΘ για το κόστος των διοδίων σε κατανάλωση, ρύπους και χρόνο.

Γνωριμίες: Mercedes GLB // Renault Captur // Toyota C-HR

Δοκιμή: Peugeot 208 1.2 PureTech 100 & 130 EAT 8

Συγκριτικές δοκιμές: Skoda Kamiq 1.0T 115 PS – Seat Arona & VW T-Cross // BMW 116d – Ford Focus 1.5D ST-Line

Ειδική διαδρομή: Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με Mazda MX-5 RF 1.5 & Suzuki Jimny

Οδοιπορικό: Με το Audi Sportback 45 TFSI στη Βόρεια Εύβοια

Στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ Δεκεμβρίου μπορείτε να διαβάσετε τη δοκιμή του νέου Peugeot 208, αλλά και μια ενδιαφέρουσα σύγκριση του νέου Skoda Kamiq με τα “αδέλφια” του Seat Arona & VW T-Cross, με τα οποία μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία, όπως τό ίδιο δάπεδο, αλλά και τα ίδια μηχανικά μέρη. Αναζητούμε λοιπόν τις διαφορές στα 3 συγγενικά μοντέλα, τη στιγμή που στη σύγκριση ανάμεσα στο Ford Focus και τη νέα σειρά 1 της BMW το ζητούμενο είναι πόση απόσταση χωρίζει ένα premium μοντέλο από ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που αναμφίβολα διαθέτει premium χαρακτηριστικά.

Στο τεύχος Δεκεμβρίου αποκαλύπτουμε το κρυφό κόστος των διοδίων μέσα από μια έρευνα που θα συζητηθεί: Όσοι πραγματοποιούν σήμερα μακρινά ταξίδια στην Ελλάδα, απολαμβάνουν ένα σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Εντούτοις ο μεγάλος αριθμός διοδίων κατά μήκος μιας διαδρομής, πέρα από το ότι ανακόπτει το ρυθμό του ταξιδιού, δημιουργεί και έναν εύλογο προβληματισμό ως προς τις επιπτώσεις στην κατανάλωση και στο περιβάλλον που προκαλούν αυτές οι αλλεπάλληλες διακοπές.

Η έρευνα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύεται στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ Δεκεμβρίου, αποκαλύπτει πως κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι η επίδραση των διοδίων στον τομέα της κατανάλωσης και κατ’ επέκταση στην περιβαλλοντική επιβάρυνση.

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ