top icon
Blog

Πολλές και διαφορετικές εικόνες!

Κάθε φορά που "περπατάμε" στα Βαλκάνια η ίδια σκέψη. Εδώ, θα δεις τα πάντα. Θα ζήσεις σαν κομπάρσος σε ταινία του '70 αλλά θα διαπιστώσεις και την σοβαρή  προσπάθεια που γίνεται, από χώρες που ίσως να φοβόσουν να πατήσεις – οδηγήσεις να δουν με καλύτερες προοπτικές το μέλλον. Θα ξοδέψεις λίγα αλλά θα μπερδευτείς και λίγο αφού πρέπει να κάνεις τις συναλλαγές σου -και πάλι με συνάλλαγμα- διαφορετικό μάλιστα σε κάθε χώρα.

Με το νέο Opel Mokka 1.6 CDTI λοιπόν, αυτή τη φορά, ταξιδέψαμε, παρέα με τον Θάνο Ηλιόπουλο, από την άλλη μεριά των Βαλκανίων, επιδιώκοντας να "κονσεπτάρουμε" ακόμη πιο πολύ το ιδιαίτερο αυτό οδοιπορικό, αφού με το προηγούμενο "Μόκα" με τον 1.7, είχαμε κινηθεί στην Ανατολική μεριά, σε Βουλγαρία, Ρουμανία και ως την Μολδαβία.

Τις προηγούμενες μέρες λοιπόν, το πρόγραμμα είχε Σκόπια – Σερβία – Βοσνία Εργεγοβίνη – Κροατία – Μαυροβούνιο – Αλβανία και φυσικά επίλογο στην πανέμορφη Ελληνική Ήπειρο. Εφτά χώρες και πάνω από 3.000 χλμ. γεμάτα από τόσες πολλές και διαφορετικές εικόνες και έντονα συναισθήματα.

Σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη μας λοιπόν (όπως πάντα θα ενημερωθείτε εγκαίρως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του περιοδικού) θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μαζί μας την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται σε Σκόπια και Αλβανία να έχουν επιτέλους ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο, θα θυμηθείτε εικόνες που μας άφηναν όλους με ανοιχτό το στόμα όταν εκείνη την εποχή… οι πολεμικοί ανταποκριτές ήταν στο Σαράγεβο και μετέδιδαν στιγμές φρίκης αλλά θα ταξιδέψετε μαζί μας και σε μέρη "καρτποστάλ" της Σερβίας, της Κροατίας, στο μαγευτικό -έκπληξη- Μαυροβούνιο, για να γράψουμε πια τον επίλογο στην Ήπειρο, ολοκληρώνοντας έναν ακόμη εντυπωσιακό κύκλο στα Βαλκάνια!

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν αφού πραγματικά αυτά  τα μέρη… "δεν είναι παίξε-γέλασε", είναι πάντα εμπειρία ζωής με απίστευτη ποικιλία εικόνων και συναισθημάτων!_Μ.Σαλ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ