top icon
Blog

Εδώ τα καλά αποτελέσματα…

Αγαπητέ συμπολίτη, στήθηκες βράδυ Κυριακής και παρακολούθησες τα αποτελέσματα των εκλογών.

Νομίζεις. Διότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που είδες. Για παράδειγμα ξέρεις ότι ο νικητής ήταν ο Αλέξης με ποσοστό 35,47%. Ότι ο Βαγγέλας ήταν δεύτερος με 28,09%, τρίτη η Χρυσή Αυγή με 6,99%…

Όχι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αν βαφτίσουμε την αποχή «κανένας», δηλαδή, «δε μου κάνετε κύριοι» ή «δεν πάτε να…» που θα λέγαμε και στο καφενείο, τότε αυτός ο κανένας πήρε 44,45%. Αν μάλιστα τον βάλουμε στα ποσοστά και δεν τον εξαφανίσουμε όπως χρόνια τώρα κάνουμε για να βαφτίζουμε νικητές στο σύστημα αυτό και να μη μαρτυράμε ως πολιτικοί ότι «δε βρέχει αλλά μας φτύνουν», τότε τα αποτελέσματα είναι πολύ διαφορετικά.

Είναι αυτά που ακολουθούν:

ΚΑΝΕΝΑΣ: 44,45%

ΣΥΡΙΖΑ: 19,57%

ΝΔ: 15,50%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,85%

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: 3,46%

ΠΟΤΑΜΙ: 2,25%

ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ: 2,03%

ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 1,89% ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τα κόμματα και με αυτήν ασχολούνται τα επιτελεία από την 21η Σεπτεμβρίου και όχι με τα αποτελέσματα που σου σέρβιραν. Διότι στο παρασκήνιο τα κουκιά μετράνε κι αυτά ψέματα δεν λένε. Τα κουκιά που λένε ότι ο Αλέξης πήρε κάπου 325 χιλιάδες λιγότερες ψήφους από τον περασμένο Ιανουάριο. Ότι ο Βαγγέλας έχασε περισσότερες από 190 χιλιάδες ψήφους και κάπως έτσι πήγαν όλοι με εξαίρεση τον Λεβέντη που πήρε τα πάνω του κι αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Διότι όταν η πολιτική γίνεται χαβαλές και με αυτή τη διάθεση πάνε κάποιοι στην κάλπη, τότε τρομάζω. Λίγες χιλιάδες ψήφους έχασε και το ΚΚΕ, το οποίο μου δίνει την αίσθηση ότι χάνει αυτούς που πεθαίνουν αλλά κερδίζει ελάχιστους από αυτούς που γεννιούνται.

Τεράστια η σφαλιάρα και για τον Σταύρο. Είχε πάρει 6,05% στις προηγούμενες εκλογές, πήρε 4,09% σε αυτές για να μην πούμε ότι πήρε τίποτα άλλο. Μιλάμε για 150 χιλιάδες ψήφους λιγότερες. Με ένα σποτ που ζητούσε ως πολιτικός ζητιάνος 10%. Μα «Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη» -κατά τον Σαββοπουλικό μύθο- έχει δει ζητιάνο να ζητά συγκεκριμένο ποσό; «Ότι έχετε ευχαρίστηση», λέει συνήθως.

ΥΓ.: Τα μέτρησα όλα με καταμετρημένο το 99,55% διότι δεν άντεχα άλλο το ξενύχτι.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ