top icon
Blog

Πάρ’ το αλλιώς

Στην PSA διδάσκουν το πώς διαχειρίζεσαι το ίδιο που αποδεικνύεται εντελώς διαφορετικό, και το μυαλό πάει στην ελληνική αγορά. Μόνο μαεστρία μπορείς να χαρακτηρίσεις τον τρόπο του Ομίλου Συγγελίδη σε σχέση με τη «συμμετοχή» των Citroen και Peugeot στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ της αγοράς αυτοκινήτου.

Το λες και σαφάρι και, αφού γνωρίσεις τη μία και την άλλη ομάδα, απλώς καταλαβαίνεις. Εντελώς διαφορετικοί, όμως. Ο παλιόφιλος, ο «βρόμικος Χάρι», που γνωρίζει από πεζοδρόμια και χαλυβουργεία, ο Mr Citroen-Χάρης Γερμανάκος, και ο «δικός μου», ο Mr Peugeot-Πέτρος Πιπερίδης, που αν δεν τον ξέρεις και αν δεν τον διαβάσεις καλά, τον λες και γαλλομαθή καλοντυμένο γιαπάκο. Μια ματιά, όμως, φτάνει ώστε να εντοπίσεις μέταλλο μέσα από πείσμα, και στοιχηματίζω ότι both πρέπει να στροφάρουν καθημερινά ώστε να παρακολουθούν τον αρχηγό τους, με τη σκέψη στο max ως τρόπο ζωής. Ταλαιπωρημένοι όσοι τους ακολουθούν; Καμία σχέση, και αυτοί, οι συνεργάτες τους, είναι οι μάγκες της συντροφιάς, της ομάδας αν προτιμάτε – και πρόκειται για ομάδα, είδος σπάνιο στον τόπο μας, που κάνει τη διαφορά όταν προκύπτει.

Ο παραπάνω πρόλογος συνδεδεμένος με την παρουσίαση του νέου, του εντελώς νέου C3, που θα προσφέρεται μόνο σε 5θυρο αμάξωμα, ενώ οι λάτρεις των ειδικών διαδρομών θα το βρουν και στο WRC με την αγωνιστική του περιβολή. Εκδοχή που προηγήθηκε αυτής της παραγωγής, που σήμερα παρουσιάστηκε εδώ στη Λιόν, πριν το ξαναδούμε στο Παρίσι. Θα το οδηγήσουμε το Νοέμβριο στην Ευρώπη, ενδεχομένως στην Ισπανία, και τον Ιανουάριο στην Ελλάδα, όπου θα συναντήσει με πολλά ατού όλα τα βαρίδια της κατηγορίας-βαρόμετρο της αγοράς μας.

Όντας αλλού σε σχεδίαση, με το γαλλικό πάτημα σημείο αναφοράς, έχει τους σωστούς, τους ανταγωνιστικούς κινητήρες με ατού τη βενζίνη, αλλά και το «μαγαζί» που θα το υποστηρίξει υποδειγματικά.

Από την πλευρά μας; Υπολογισμοί για το πώς θα μοιραστούν οι 25 βαθμοί σε σχέση με το Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

Όπως και να έχει, από τις περιπτώσεις που σου αρέσουν πολύ και θέλεις να οδηγήσεις/δοκιμάσεις και να ζήσεις, ώστε να αξιολογήσεις και να επικοινωνήσεις σωστά._ Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ