Κρατάει χρόνια η φαγούρα...

Η αποκλειστική δοκιμή στο εξωτερικό κρύβει εκπλήξεις. Συνήθως υπερτιμάς, αφού οι δρόμοι, οι συνθήκες και οι εκδόσεις είναι διαφορετικές και, αν δεν έχεις συναδέλφους να ανταλλάξεις απόψεις, καρδιοχτυπάς μην την πατήσεις. Συνέβαινε συχνά εκείνα τα παλιά χρόνια της δήθεν αθωότητας, οπότε ακόμα και ο καλυτερότερος τα έβλεπε πιο όμορφα, αφού στο τέλος εδώ εμείς έχουμε μαλώσει με τη σχολή του «ναι μεν αλλά», ενώ είμαστε καταδικασμένοι να μη γνωρίζουμε από advertorials με υπογραφή.

Τελευταία, με δεδομένη την αγωνία, έχουν περιοριστεί οι αστοχίες, όπως άλλωστε και οι αποκλειστικότητες.

Μας ενθουσίασε στη Μάλαγα το Volvo S90, και δεν κρυφτήκαμε, σημειώνοντας χωρίς περιοριστή εντυπώσεις και συναισθήματα στα περιοδικά μας. «Πάθος για μια “Ε”, Σ.Χ.;» πρώτος ρώτησε ο Π.Τ., που δε μιλάει, αλλά είναι και ο πλέον σοβαρός της παρέας. «Δηλαδή, είναι “5άρα”, μη χάσει την αφορμή ο Σωτηράκης, γνωστός ως «Παγκόσμιος», «θα εννοείτε σε σχέση και με την τιμή του», έδωσε τη χαριστική βολή ο Μανώλης, που εδώ και χρόνια δεν είναι πλέον Μανωλάκης, κάτι που αναβαθμίζει το «πρόβλημα». Έπειτα από όλα αυτά, όλοι οι δρόμοι μάς οδήγησαν στο Grazi με τα πόδια, για ίσιωμα μέσα από εξαιρετικό φρέντο σε ειδικό ποτήρι, που κρατάει το φαρμάκι κάτω.

Περιμέναμε πώς και πώς, λοιπόν, να πατήσει Ελλάδα η σουηδική ναυαρχίδα, για να έχουν λόγο συζήτησης τα αντικειμενικά κριτήρια, οπότε ή κρύβεσαι ή συνήθως χαμογελάς, αφού στο βάθος ξέρεις πως, ύστερα από 36 χρόνια στα πλήκτρα, η αστοχία δεν είναι τρόπος ζωής. Η πρώτη ζαριά από τον Μιχάλη Σταυρόπουλο, τον Δ/ντή του περιοδικού μας, αλλά μιλιά. Καμία ερώτηση. Με τρώει η περιέργεια, αλλά κερδίζει ο σεβασμός στις διακοπές του. Δευτέρα σήμερα και, χάρη στην ευελιξία του γραφείου Τύπου της Volvo, που σέβεται υποδειγματικά τα περιοδικά μας και το ρόλο μας, να 'μαστε στο πηδάλιο του S90-D5 AWD και, ναι ρε φίλε, ναι μωρέ Μιχαλιό μου, είναι αμαξάρα. Λεπτομέρεια πόσο «Μερκ» ή ΒΜW είναι, όντας μια λίμο με χαρακτηριστικά GTi που χρησιμοποιεί τον καλύτερο 2λιτρο ντίζελ της αγοράς, χωρίς να μοιράζει δηλητήριο μέσα από τα καυσαέρια που εκπέμπει. Απίστευτο, αλλά ορμάς στο τιμόνι με λαχτάρα επιπέδου Giulia, και απολαμβάνεις ένα τέλειο σύστημα μετάδοσης, που συνδυάζεται με το περίφημο πλέον πακέτο «κινητήρας-κιβώτιο» της Volvo. Κυλάει τέλεια, όπως αρμόζει στην κατηγορία, και η δυσαρέσκεια σε εγκάρσιες ανωμαλίες δε μετριάζει την υπερθετική κρίση και επί ελληνικού εδάφους. Η ποιότητα σε όλα είναι επιπέδου Bentley - δε θα βρεις ψεγάδι ακόμα και εσύ, πολύπειρε, που σε τρομάζει το iPad. Mόνο που το βλέπεις, θα καταφέρεις να επικοινωνήσεις και να συνδεθείς φιλικά με το πολύ «προχώ» ταμπλό ελέγχου, κάμποσα «κλικ» πιο εξελιγμένο από αυτό στο δικό σας XC90.

Η ικανοποίηση είναι δεδομένη, άμεσα συνδεδεμένη με την ευστοχία του δοκιμαστή, που νιώθει πολλαπλά όμορφα, διαπιστώνοντας πως η εξέλιξη των ειδών με αφετηρία το V40 εκεί, τότε στη Βερόνα, δεν έχει οροφή.

Περισσότερο S90 στα περιοδικά μας, οπότε δε λείπουν οι μετρήσεις και ό,τι στοιχεία το συνδέουν με τον ανταγωνισμό σε επίπεδο κορυφής και μόνο._ Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου