top icon
Blog

Ελληνικοί αγώνες: Crash test

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα γεγονότα, οι εκδηλώσεις αν προτιμάτε, ξεπερνούν τις ανθρώπινες σχέσεις, και μάλιστα ακόμα και τους θεσμούς που τις έχουν δημιουργήσει.

Με πολύ κόπο και με μεράκι, που χαρακτηρίζει ευρύτερα τους δημιουργούς, κάποιοι κατέθεσαν την ψυχή τους ώστε ο πολύ σημαντικός ΣΙΣΑ να καθιερώσει τις «24 Ώρες Ελλάδα», ενώ η ιστορία και τα ιερά και τα όσια των ελληνικών αγώνων αντικατοπτρίζονται στο διεθνές Ιστορικό Ράλλυ, ευθύνη της ΟΜΑΕ. Σήμερα δε λέγεται «Ακρόπολις», μέσα από μια σειρά από αστοχίες, κάτι που οφείλουμε όλοι με σύνεση και σεβασμό προς τον εαυτό μας να επανορθώσουμε. Τι συνδέει τις δύο εκδηλώσεις, πέρα από την ποιότητά τους και -κυρίως- πέρα από την τεράστια εκτίμηση των συμμετεχόντων; Η κοινή ημερομηνία διεξαγωγής τους και η δυσκολία στη συνεννόηση μεταξύ δυο φορέων-κολοσσών, ώστε να προκύψει αλλαγή ημερομηνίας. Της μίας ή της άλλης εκδήλωσης, με δεδομένο ότι για τον τρίτο και εκτός πραγμάτων φαίνεται πιο εύκολη η αλλαγή-προσαρμογή του 24ωρου αγώνα, που δε δεσμεύεται από τη διεθνή ομοσπονδία. Καμία σχέση με εγωισμό και με μεγέθη το σχόλιο, αφού σκοπός είναι η συνεννόηση, και όχι η αντιπαράθεση, συμπεριφορά που δε χαρακτηρίζει σημαντικούς, όπως είναι οι Πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών και η πλειονότητα των συνεργατών τους, χωρίς να υποτιμούμε το μέγεθος του ΣΙΣΑ, που κοσμεί ευρύτερα το περιβάλλον μας, όντας οργανισμός συνεπής προς κάθε κατεύθυνση. Οι αθλητές απαιτούν με ευγένεια τη συνεννόηση και η κοινή γνώμη την επιζητεί, ώστε όλοι μας, από το όποιο μετερίζι συμμετέχουμε, να στηρίξουμε με τις δυνάμεις μας και τους δύο αγώνες, που αποτελούν κοσμήματα, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Βλέπετε, είναι ευδιάκριτη η λάμψη τους μέσα από τη διαχρονική τους αξία, που δεν είναι μετρήσιμη.

Ο 24ωρος αγώνας απαιτεί και δικαιούται σεβασμό, ενώ η προσπάθεια της ΟΜΑΕ έχει τις δικές της απαιτήσεις, που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα. Δεδομένη η στήριξη της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Λάρισα, και όχι μόνο, ενώ όλοι εμείς που ζούμε ώστε το Ακρόπολις να επιστρέψει σε κάθε του εκδοχή εννοείται πως θα ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο σε στήριξη. Είναι σαφές πως το ίδιο απαιτείται και από όλους τους φορείς σε επίπεδο αθλητών, θεσμών και οργανωτών, αφού μόνο έτσι, με την παρουσία όλων, έχουμε ελπίδα να πάμε παρακάτω, επιδεικνύοντας με αρχοντιά και τις ρίζες του χώρου που μας επιτρέπει να ζούμε.

Ιστορικές ημερομηνίες οι 14-15 Οκτωβρίου, οφείλουμε να τις σεβαστούμε με αποφάσεις που προδίδουν την αρχοντιά που λείπει από την κοινωνία μας. Άλλωστε, η ιστορία μας δε γράφεται μόνο με επιδόσεις, αλλά και με αποφάσεις που δίνουν την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Με εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς είναι ευφυείς και δημιουργικοί, αισιοδοξούμε πως θα αποφευχθεί το crash test, που δε χαρακτηρίζει τους λάτρεις της αυτοκίνησης._ «Στρατισίνο»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ