Ροντάροντας το νέο Renault Megane

Πρώτες πληροφορίες και ενδεικτικές τιμές για το ολοκαίνουργιο μοντέλο, του οποίου η επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου.

Η τιμή του αυτοκινήτου με τους κινητήρες diesel (από 1.5 dCi 90 ίππων) θα ξεκινά περίπου από τις 18.800 ευρώ ενώ η βενζίνη (από 1.2 TCe 100 ίππων) θα κοστίζει γύρω στις 17.000. Το κόστος για το 1.5 dCi 110 ίππων, που οδηγούμε αυτές τις ημέρες στην πανέμορφη Ήπειρο, θα είναι περίπου στα 20.500 ευρώ.

Ενδεικτική τιμή για την συγκεκριμένη έκδοση της δοκιμής μας, GT LINE, δεν έχουμε μέχρι στιγμής, αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι σε σχέση με την Dynamic, που θα είναι η καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση, έχει διαφορετικό body kit (σχεδόν αντίστοιχο με εκείνο της έκδοσης GT) και φυσικά τα bucket καθίσματα τα οποία μας έχουν βολέψει εξαιρετικά στις ορεινές διαδρομές, στα Τζουμέρκα. Μηχανικά δεν έχει διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Μέχρι τώρα, σημειώνουμε την εξαιρετική μέση κατανάλωση, κάτω από τα 6 λίτρα/100 χλμ. (είδαμε μέχρι 7,2 όταν ανέβηκε ο ρυθμός), το καλό σύστημα διεύθυνσης, την σωστή ποιότητα κύλισης και τον θετικότατο επιλογέα του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Όσο για τα φρένα, καλά στην αίσθηση αλλά και στην απόδοση. Τι θα θέλαμε καλύτερο; Την απόδοση του κινητήρα, με τον οποίο όμως οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι στην κρίση μας, αφού ακόμη είμαστε σε ρυθμό στρωσίματος, ενός ολοκαίνουργιου -σημαντικού- μοντέλου για την Renault και φυσικά για την κατηγορία. 

Άμεσα, μετά την παρουσίασή του, θα είναι διαθέσιμο για την αγορά μας το 1.5 dCi 110 και μέσα σε περίπου ένα μήνα και οι υπόλοιπες εκδόσεις βενζίνης και diesel. Όσο για το GT, θα υπάρχει στις εκθέσεις, το πιθανότερο, προς τα τέλη της άνοιξης. 

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν εδώ και στα social media του περιοδικού, καθώς τα χιλιόμετρα μαζί του συνεχίζονται. Καλό ξημέρωμα από την Ροδαυγή, από όπου και η φωτογραφία μας._Μ. Σαλ. 

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου