top icon
Blog

Δυστύχημα στην Εθνική: Όλοι φταίμε!

Η υπερβολή έχει πάρει φωτιά και ελπίζεις, όταν ξυπνήσουν οι ειδικοί "αναλυτές", να μη διαβάσουμε για την υποστροφή που εξελίσσεται σε υπερστροφή στην ευθεία οπότε προκύπτουν εξωγήινες δυνάμεις ειδικά σε περιπτώσεις ακριβών διθέσιων που οδηγούν οικονομικά ισχυροί.

Με σεβασμό σε όσους έφυγαν και σε όσους ζωντανοί-νεκροί συνεχίζουν με ισόβιο πόνο, οφείλουμε να δούμε με έργο την επόμενη ημέρα, αλλά και να επισημάνουμε ότι οι ευθύνες δεν είναι μόνο υπόθεση των αρνητικών πρωταγωνιστών, που τους ξεπερνούν.

Υπάρχουν οι ειδικοί "γαμώτο", που όμως ποτέ δεν τους στήριξε νομοθετικά η πολιτεία.

Ο συνάδελφός μου και κουμπάρος μου και συνεργάτης μας, ο Νίκος Τσάδαρης έχει το "ρεπορτάζ". Ο Νίκος μιλάει σπάνια σε πρώτο πρόσωπο. Είναι ζήτημα αρχής και αν και όμοιος που νομιμοποιείται να σχολιάσει επί του προκειμένου, αμφιβάλω αν θα το κάνει. Όμως, αυτή τη φορά επιβάλλεται, όχι για την ανάλυση, αλλά για την ιστορία με οδηγό την προοπτική. 

Έχοντας πολεμήσει για να πείσει και να εξηγήσει, για να την ανάγκη της σοβαρής, της εξειδικευμένης εκπαίδευσης, αλλά και της μετεκπαίδευσης, ακόμα και για τη χρήση "πυραύλων", όπως τα σπορ και όχι μόνο αυτοκίνητα.

Σχολιάζω ουσιαστικά σε πρώτο πρόσωπο, τη δική του, τη δική μας προσέγγιση, όπως την έζησα και τη ζουν συνεργάτες και φίλοι με γνώσεις και ευαισθησία που συντόνιζε και συντονίζει ο ΝΤ.

Δεν υποτιμάς άλλες σημαντικές προσπάθειες στοχευμένες στην πρόληψη με εκπαίδευση από τον Ιαβέρη και τα παιδιά του, που "ουρλιάζει" παντού και όλη μέρα, "ταξιδεύοντας" από πόλη σε πόλη. Δεδομένος ο σεβασμός για το έργο του Θωμά Παπαπάσχου και των συνεργατών του.

Απλά, υπεύθυνα είναι μονόδρομος να καταθέσεις αυτό που έχεις ζήσει και το Safetrack δεν ήταν μια επιχειρηματική αλλά μια ιερή προσέγγιση με σοβαρό πλάνο και στόχο την κοινωνική προσφορά.

Μια έμπνευση, μια ιδέα-πρόταση, καλά δουλεμένη και με περίσσια ευαισθησία από τον Κώστα Καββαθά ως συνέχεια του 4Τροχοί, που υλοποιήθηκε χάρη και κυρίως στον Αλέξανδρο Μανιατόπουλο. Η συμπεριφορά και των δύο τους όπως και του Λεωνίδα Μανιατόπουλου και των συνεργατών τους που ενεπλάκησαν, ήταν σεμνή, ταπεινή, μέσα από την εμπειρία τους και την ανάγκη να προσφέρουν.

Δουλεύτηκε με μέταλλο, κόπο και θυσίες από τον Νίκο Τσάδαρη με έδρα καταρχήν την πίστα στα Μέγαρα και στη συνέχεια στο Auto Festival, όπου ο Νίκος με ή χωρίς τη Ρενώ δίπλα μας, συντόνιζε και συντονίζει υπό τη σκέπη του Driven που ίδρυσε από λευκό χαρτί μια εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών με κοινές ευαισθησίες, έχοντας γνώση και λάμψη από τους Ελληνικούς αγώνες, αλλά και όχι μόνο… Τα προβλήματα γνωστά, το έργο απλά έμεινε στη μέση.

Η κρίση, ίσως όμως και η στενοκεφαλιά δεν έδωσαν την απαραίτητη σφραγίδα ώστε αυτά τα "πανεπιστήμια" να παίξουν ευρύτερα ρόλο στην κοινωνία μας…

Δεν είναι αργά; Είναι πολύ αργά και μακάρι ο Νίκος Τσάδαρης, να εξηγήσει τι γίνεται και αλλού, έξω από εδώ και ποιος μπορεί να οδηγεί τι, που και πότε…

Εμείς εδώ, τίτλοι τέλους για τον Jumbo με την 911 και σε λίγο θα έχουμε ξεχάσει τους γονείς και φίλους όλων όσων έφυγαν και εκτός από την ανάλυση για οδικά χαρακτηριστικά, θα προκύψουν και μελέτες για την "είσοδο στα πιτς"και το άνοιγμα της μπαριέρας.

Συλλυπητήρια._Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ