top icon
Blog

Ιεροτελεστία!

Ο "πρωτάρης" απαιτεί ευαισθησία σε κάθε περίπτωση και ίσως ακόμα μεγαλύτερη όταν πρόκειται για την εμπλοκή του στο Motosport. Οι νέοι και οι ώριμοι οφείλουν να έχουν ανοικτά αφτιά και μάτια και να αφουγκράζονται χρήσιμους και αποδεδειγμένα σημαντικούς απομονώνοντας είτε τους επιτήδειους, είτε τους υπερβολικούς που μπορούν να καταστρέψουν την προσπάθειά τους ακόμα και χωρίς πρόθεση. Σε κάθε περίπτωση, απέχουν το "γνωρίζω", από το "νομίζω πως γνωρίζω". 

Για τα "μωρά", για παιδιά που συμμετέχουν σε αγώνες καρτ σε κατηγορίες mini και Junior, η διαδικασία παίρνει τη διάσταση της ιεροτελεστίας και απαιτεί την άψογη συνεργασία ικανών προπονητών με τους γονείς των παιδιών, μια σχέση που οφείλει και μπορεί να στηρίζει η ΟΜΑΕ. Η Ομοσπονδία του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη χώρα μας. Δεδομένη η εμπειρία των διοικούντων, ως Πρωταθλητής καρτ ο Πρόεδρος, Δημήτρης Μιχελακάκης και παππούς πλέον, ενώ είναι γνωστό ότι η Πρόεδρος της ΕΠΑ κ. Ανίτα Πασαλή "διδάσκει" οικογενειακό δίκαιο, με τα παιδιά της να κοσμούν την κοινωνία μας και ακόμα παραπέρα.

Το Ελληνικό καρτ, το αγωνιστικό του κομμάτι είναι σε καλά, σε χρυσά χέρια, σε μια καλά ρυθμισμένη ομάδα ικανών που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, έχοντας σκοτώσει τα συμπλέγματά τους και προβάλλοντας μάλιστα επαγγελματικά το έργο τους, υποβαθμίζοντας το εγώ τους.

Η σκέψη μας, αφορά στο ότι η ΟΜΑΕ πρέπει να είναι πιο παρεμβατική σε επίπεδο εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, ενώ επιβάλλεται η προκήρυξη υποτροφιών. Η υποστήριξη παρουσίας σε διεθνές επίπεδο. Αντίστοιχα, σήμερα, που χάρη στον ΣΟΑΑ το ενιαίο είναι γεγονός, πρέπει να προσαρμοστούν η νομοθεσία και το ασφαλιστικό συμβόλαιο ώστε να δούμε 15 χρόνους στην πίστα, στο μπάκετ των Φάμπια.  Αδιανόητο οτι ο θεσμός θεωρεί νέους τους 30 χρόνους, όπως και παράλογο είναι να μη γίνει αγώνας στις Σέρρες. Στην κορυφαία πίστα των Βαλκανίων. Σύμφωνοι, μεγάλο το κόστος. Ας συντονιστούμε λοιπόν, να μειωθεί…

Αν ήμουν πατέρας …

Είτε είχα γιο, είτε κόρη, θα τον πήγαινα "σηκωτό" να μάθει να οδηγεί και όχι μόνο, από τον Μάκη Παναγιωτόπουλο στη speed kart, στον Ασπρόπυργο, όπου η Ακαδημία των Λαζαράκου-Αντωνιάδη. Αμέσως μετά, θα τον εμπιστευόμουν εν λευκώ στα χέρια της οικογένειας Πολυχρονίδη. Υπάρχουν και άλλοι ικανοί και με περγαμηνές. Δεδομένος ο σεβασμός στην προσπάθειά τους, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις επιλέγεις ό,τι σε εμπνέει και εμπιστεύεσαι. Εκείνοι, οι εκπαιδευτές του, θα αποφάσιζαν για το σήμερα και για την επόμενη ημέρα. Δικό μου μέλημα, του γονιού, η εξασφάλιση πόρων ώστε να μην του λείπει τίποτα, όπως δεν έλειπε σε εμένα, στον Στρατισινο, απο την πρώτη ημέρα μου στο χώρο.

Γιατί αυτούς; Είναι η ήρεμη δύναμη, η σοφία του κ. Σωκράτη, το βλέμμα και η εμπειρία του Γιώργου που γεννήθηκε νικητής και το κοφτερό μυαλό της Λίας που επιβεβαιώνει το ότι δεν "μασάει", στοιχείο ατού σε έναν ανδρικό χώρο, πνιγμένο στην εσωστρέφεια, που στηρίζεται στη χρηματοδότηση των γονέων.

Στο Motosport, η εμπιστοσύνη παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία μας. Υπογράφει ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από το πουθενά με το "ΟΜ Εσκορτ του Μαρτίνη"και έζησε επαγγελματίας για είκοσι χρόνια εμπνέοντας και ανταποδίδοντας εμπιστοσύνη, σε τεράστιους, έχοντας "απέναντι"όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο._Σ. Χατζηπαναγιώτου

Υγ. Αντίστοιχες, πιο γενικευμένες σκέψεις μεθαύριο στο 4Τροχοι-Μάρτιος και αν ο Αλ μας ειναι η αφορμή, αιτία ότι το Ακρόπολις έχει πλέον λόγους ύπαρξης μόνο αν αυτοχρηματοδοτείται (έτσι έχει σχεδιασθεί), οπότε οφείλουμε να αλλάξουμε ρότα και το βάρος να δοθεί σε αυτά τα μικρά μονοθέσια με "χώρο" για όλους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ