top icon
Blog

Αγώνες Ενιαίου: Skoda Fabia

Ο πλέον αντιπροσωπευτικός θεσμός των ελληνικών αγώνων ξαναζεί, και μάλιστα με πολλά ατού. Θα τα δούμε σε βουνά και πίστες άμεσα, με δεδομένο ότι οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά.

Πρεμιέρα στη φιλόξενη Δημητσάνα της Start Line στις 16 Ιουλίου, και μέχρι τότε «πάμε Φυλή» με το πρώτο, με το πρωτότυπο Fabia 1.2 TSI. Το μαύρο με τα σήματα του ΣΟΑΑ. Σύνολο που εκφράζει το πάθος των ανθρώπων του ΣΟΟΑ, μέσα από τις γνώσεις και το πείσμα του Νικόλα Περατινού, που το είπε και το έκανε. Με έντιμη, σκληρή δουλειά και αστείρευτο κέφι, παρέσυρε στο σωστό δρόμο την Κοσμοκάρ, και το σύνολο γράφει τη δική του ιστορία. Συμπαίκτες σε αυτήν την προσπάθεια που αναβαθμίζει το χώρο οι πολύπειροι Μάριος Χρυσάφης, ο Mr Linea Sport, και ο Σάββας Ποτουρίδης, ο Mr Terrassino. Επιστρατεύτηκαν για ιερό σκοπό, χωρίς στόχο το κέρδος και τη φτηνή δημοσιότητα στα social media, και ανταποκρίθηκαν με τη συνέπεια του έμπειρου επαγγελματία που αγαπάει το χώρο που υπηρετεί.

Το αποτέλεσμα δεν εκπλήσσει έτσι απλά, αφού άλλωστε γνωρίζουμε την ποιότητα μηχανής και ανθρώπων, αλλά εντυπωσιάζει.

Η προσοχή έχει δοθεί και στις λεπτομέρειες, αλλά και στην ουσία, με το roll cage και την ανάρτηση να δένουν περίφημα με αγωνιστικά λάστιχα για ράλλυ, και κυρίως για Αναβάσεις και σιρκουί, όπου έχουν επιλεγεί τα Nankang της Racecraft. 

Στην εξαιρετική βάση έχουν προσαρμοστεί ιδανικά τα παραπάνω, και από το πρώτο μέτρο, χωμένος στο μπάκετ και με το τιμόνι με επένδυση αλκαντάρα στα χέρια, αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα. Δεν πρόκειται για ένα βελτιωμένο Fabia, αλλά για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σε ιερή αποστολή, όπως είναι οι επί ίσοις όροις αγώνες με ίδια αυτοκίνητα.

Το τελευταίο οι άνθρωποι, που έχουν την ευθύνη, καθώς και το ήθος και την εμπειρία ώστε να το διαφυλάξουν μέσα από αδιάβλητους κανονισμούς με τη σφραγίδα της ΟΜΑΕ. Άλλωστε, οι διοικούντες σήμερα την Ομοσπονδία γνωρίζουν το Ενιαίο όσο ελάχιστοι.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιμένων νικά. Με την «ευχή» του Μάριου Ηλιόπουλου, που με τη SEAJETS έσωσε το Ακρόπολις και ανέστησε το Ενιαίο, οι ελληνικοί αγώνες υπενθυμίζουν πως είναι ζωντανοί, ενώ έχουν προοπτική με σημαία το καρτ και την εξέλιξή του, που είναι οι αγώνες ταχύτητας με ίδια αυτοκίνητα.

Περισσότερο Fabia στο site μας, και πλήρες άρθρο με αγωνιστική γνωριμία και συμμετοχές στο 4ΤΡΟΧΟΙ-Ιούλιος._ «Στρατισίνο» 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ