top icon
Blog

ΟΜΑΕ: συνάντηση με δημοσιογράφους

Προγραμματισμένη συνάντηση με δημοσιογράφους, χθες στην Καλογρέζα στα γραφεία της ΟΜΑΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Μιχελακάκη.

Φιλόξενοι το ΔΣ και τα στελεχη της ΟΜΑΕ, υποδέχτηκαν μικρό αριθμό δημοσιογράφων, που με αισιόδοξους υπολογισμούς δεν ξεπερνούσαν τα δέκα Μέσα. Ειλικρινής, ευθύς, εύστοχος και σε άψογα ελληνικά ο επικεφαλής των ελληνικων αγώνων, εγκαινιάζοντας και μια νέα πρακτική επικοινωνίας, απάντησε σε υποθετικά ερωτήματα που απασχολούν το χώρο, διευκρινίζοντας πως οι καταγγελίες που προκύπτουν σε αγώνες από γνωστούς-άγνωστους, είναι αποτέλεσμα της δυσκολίας προσαρμογής των αγώνων αυτοκινήτου στον αθλητικό νόμο. «Μας πικραίνουν αλλά και μας πεισμώνουν», δήλωσε ενδεικτικά, διευκρινίζοντας πως δεν τίθεται θέμα λειτουργίας της Ομοσπονδίας χωρις τη σύνδεσή της με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ως παρένθεση και απάντηση σε κακοπροαίρετους, θεωρούμε το αυτονόητο: Τη δήλωση του Δημήτρη Μιχελακακη ότι δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις των Πειθαρχικών οργάνων της ΟΜΑΕ με αφορμή αποφάσεις που στα δικά μας μάτια, αντικειμενικά προβληματίζουν. Τη σκέψη μας-πληροφορία, ότι μπορει να παρεμβαίνουν συνεργάτες του εκτός ΔΣ δεν την εκφράσαμε έχοντας αποφασίσει να είμαστε ευγενείς και κρίνοντας ότι τέτοια παρέμβαση θα ήταν ευρύτερα προσβλητική, αφού κάτι τέτοιο δε θα αποδειχθεί και οι φήμες σωστό είναι να μην ξεπερνούν τα social media, που μας απασχολούν αλλά δε μας οδηγούν.

Για το Ράλλυ Ακρόπολις, αφού εξήγησε ότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες ώστε να προηγηθεί μια δημιουργική συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι ο φετινός αγώνας έχει ισορροπημένο οικονομικό αποτέλεσμα και δεν θα επιβαρύνει την Ομοσπονδία, ενω εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη οργάνωση απο τους συνεργάτες-στελέχη της ΟΜΑΕ, με δεδομένο ότι οι εκθέσεις των παρατηρητών βαθμολογούν τον αγώνα μας με άριστα.

Η παρέμβαση με την ανάρτηση του εγγράφου της FIA που παραχωρεί το περιβόητο Pouvoir Sportif στην ΟΜΑΕ ξεπερνάει τον όρο είδηση και μόνο για λόγους τακτ δεν προέκυψε το χειροκρότημα-ανακούφιση, αφού είναι σαφές πως πλέον ο χώρος, κυρίως σε διεθνές επίπεδο, παίρνει τη σωστή του διάσταση και τυπικά.

Η οργάνωση διεθνή αγώνα drift στις Σέρρες τον Οκτώβριο άνοιξε (δυστυχώς) επί μέρους συζήτηση για το κατά πόσο ΟΜΑΕ και ΕΠΑ ειναι ικανοποιημένοι από την πορεία των ελληνικών αγώνων. Ουδείς έκρυψε την ανησυχία του για το φορτωμένο αγωνιστικό ημερολόγιο, με την κ. Ανίτα Πασαλή, Πρόεδρο της ΕΠΑ, να εξηγεί πως μετά το δοκιμαστικό στάδιο όπου όλοι οι οργανωτές έπρεπε να δείξουν τι μπορουν να φτιάξουν -ώστε να κριθούν μέσα από το έργο τους-, σήμερα, οι επιτροπές εργάζονται σκληρά για να καταθέσουν τις προτάσεις τους άμεσα και να προκύψει "πρόγραμμα" προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.

Η ευγενική επιμονή του Γιάννη Σταυρόπουλου (εκδότης του Motori, άλλοτε πρωταθλητής-συνοδηγός) οδήγησε τη συζήτηση στην «επικοινωνία», οπότε υπήρξε απόλυτη συμφωνία ότι σήμερα ο τομέας αυτός δεν υπάρχει, και απαιτείται σκληρή δουλεία από όλους προς αυτήν την ιδιάιτερα σημαντική κατεύθυνση. Παράδειγμα προς μίμηση η δουλειά της επιτροπής καρτ της ΟΜΑΕ στην επικοινωνία. Όχι, δε συζητήθηκε το ατόπημα για τη μη επικοινωνία της συμμετοχής του Γιάννη Λάτζη στο Le Mans στις ακαδημίες της διεθνούς Ομοσπονδίας Καρτ, γεγονός ίσως πολυ εξειδικευμένο που ξεπερνούσε τη γνώση των παρευρισκομένων και όταν συμμετέχεις σε τέτοιες εκδηλώσεις ειναι αδιανόητο η παρουσία σου να εξελίσσεται σε διάλογο για δύο. 

Κάνοντας την αυτοκριτική μας, ως ένα μέρος του ειδικού Τύπου και με δεδομένο ότι Μέσα που δηλητηριάζουν και δεν προβάλουν ήταν απόντα, είναι σαφές πως χθες χάθηκε μια ευκαιρία με αφορμή το Ακρόπολις και την εξέλιξη στο Pouvoir Sportif, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση υψηλού επιπέδου, ώστε να προκύψουν απαντήσεις που αφορούν την επόμενη μέρα των ελληνικών αγώνων γενικώς και του Ράλλυ Ακρόπολις ειδικώς. Γεγονός που θέλει και την αναβαθμισμένη  προβολή του, αλλά και το μάστορά του (τον Sport Director) ή τη «μαστόρισά» του, την κ. Πασαλή, για να είμαστε ακριβείς και χωρίς να υποτιμούμε το σημαντικο ρόλο των αριστούχων στελεχών του αγώνα.

Έχουμε την αίσθηση οτι χθες εκεί, στριμωγμένοι στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, έγινε η αρχή για σύγχρονη επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΟΜΑΕ και τους συνεργάτες του σε θέματα αγώνων και όχι μονο, αφού μόνο τυχαίες δεν ηταν οι παρεμβάσεις των Γιάννη Μεσημέρη και Νικόλα Παπασταθόπουλου για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνία θέλει δύο μέρη, δύο πλευρές για να είναι πετυχημένη και αν δεν χαθείς στη μετάφραση, χάνεσαι σε σχέση με το άγχος για το πού ανήκεις. Είναι και αυτό το μεταξύ Σ.Χ. και Στρατισίνο που… μας και τους βασανίζει.

Κρατάμε ότι οι επιτροπές εργάζονται σκληρά για το 2018 και θα τα ξαναπούμε έχοντας και τη σιγουριά πως την επόμενη φορά θα είμαστε περισσότεροι και πιο ανήσυχοι._ Σ.Χατζηπαναγιώτου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ