top icon
Blog

Κακά τα ψέματα

Πλακωνόμουν, αδικούσα και με αδικούσαν. Όμως ήταν ηγέτης ο Δαρδούφας, μάνατζερ ο Νέγκας και φίλος αληθινός ο Δεσποτόπουλος. Οπότε οι συνεννοήσεις και οι εξηγήσεις είχαν και επίπεδο και αποτέλεσμα. Ήξεραν και να κρατούν αποστάσεις και να σέβονται.

Ο σεβασμός σήμερα δεν υφίσταται στην κοινωνία, στη δουλειά, ούτε και στο σπορ μας, οπότε η συμμαθήτρια, κουμπάρα και Φίλη καλεί την ιστορία του χώρου σου σε εξηγήσεις.

Με γραπτή πρόσκληση υπογεγραμμένη από τη γραμματέα 🙁

Διαφωνώ με τον αδελφό «Σέπο» επί της ουσίας, χωρίς να έχω να προτείνω κάτι διαφορετικό, κάτι που να λύνει χωρίς να θίγει το αδιέξοδο σε σχέση με τον αγώνα που ακυρώθηκε, αλλά την πικρία του δεν τη γιατρεύεις με απολυταρχικό τρόπο που προδίδει αλαζονεία, όπως και αν εκφράστηκε ο ίδιος. Ο συνεργάτης σας, συνοδηγός του «Σιρόκο», του Μοσχού, του Αναδιώτη κ.ά.

Ουσία τώρα

Με δεδομένο ότι ο κ. Σιδέρης υπηρετεί την επιχείρησή του (μήνυση, Πάνο), είχα την εντύπωση ότι φίλοι μου, συναθλητές μου και συνεργάτες μας, όπως ο Δημήτρης και ο Νίκος, θα υπηρετούσαν το σπορ απογειώνοντάς το, στηρίζοντας το μεγαλείο των αθλητών. Κρίμα που χάθηκαν μέσα στα «θέλω» των Σωματείων και αρνούνται ακόμα και απολυταρχικά να τους εξηγήσουν πως αδυνατούν προσδιορίζοντας την οροφή τους, τα όρια των δυνατοτήτων τους. Ο ηγέτης οφείλει να αξιολογήσει και να τοποθετήσει ιδανικά τη δυναμική του χώρου σε σωστές δόσεις και αποστάσεις. Αντί αυτού, χρησιμοποιούν τη διεθνώς ικανή Πρόεδρο της χειρότερης ΕΠΑ όλων των εποχών, ώστε να στηρίξουν την πολιτική τους συνδεδεμένη με τα «θέλω», τα «πρέπει» των Σωματείων και το ταμείο της ομοσπονδίας, όπου έχει χαθεί η ισορροπία.

Όλο αυτό το σύστημα, δυστυχώς, αποδεδειγμένα στηρίζει υβριστές στα social, που δήθεν δημιουργούν αντίθεση σε σχέση με άλλους που βρίζουν εκτός ορίων και καταγγέλλουν με χρονική συνέπεια και κατά συγκεκριμένη περίπτωση.

Το παραπάνω έρχεται σε αντίθεση με την άλλη πλευρά του νομίσματος, όπου η ιδέα στηρίχθηκε από τους θεσμούς και υλοποιήθηκε από το πρώην αγωνιστικό στη σύγχρονη εκδοχή του, οπότε αύριο γιορτάζουμε.

Μακάρι η σκόνη να καθαρίσει από τις γκαζιές του κ. Ζυμαρίδη, και μαζί το θολωμένο μας μυαλό. Ο Γιώργης, που εργάζεται σκληρά και γκαζάρει βαθιά χωρίς αφήματα, εκφράζει αυτό το κάτι διαφορετικό, όπως ο Σώκρατες, ο Πανουργιάς, ο Αναγνωστάκος, ο Ακράτος, οι 2xΡον, ο Θέμης, ο Πάνος του Τζέκου, ο κ. Αλυγιζάκης κ.ά., όπως ο κ. Νικόλας Παυλίδης, και βέβαια ο R5 -και ως οντότητα κ. Διαμαντής Τζαμπάζης-, αλλά και ο Μάνος Δημητρίου και ο champion Αναπολιωτάκης, και βέβαια ο Βασίλης Αναδιώτης και ο κ. Αντώνης Σταφυλοπάτης.

Και άλλοι, και δεν είναι λίγοι. Απλώς διακριτικοί έως αδιάφοροι, όντας αδιάφθοροι και με ωραία μυαλά, με άλλες όμως προτεραιότητες. Με το μυαλό τους κοσμούν την κοινωνία μας, και σε τέτοιους τύπους-πρωταγωνιστές στη ζωή δεν αρέσει το δούλεμα και το θολό τοπίο ούτε στο χόμπι τους.

Αυτοί λοιπόν οι τύποι και άλλοι της γενιάς τους, που επιχειρούν επιτυχώς εργαζόμενοι πολύ σκληρά, έχουν άποψη και απαιτήσεις, και είναι αυτοί που αργά ή γρήγορα θα επιβάλουν το ξεσκαρτάρισμα και τους σωστούς κανονισμούς, όπως δηλαδή συμβαίνει στη δουλειά και στα σπίτια τους, και εκεί, σε αυτούς, δεν έχετε απαντήσεις. Θα τα μασάτε. «Μπλα μπλα» και «μπίρι μπίρι», αλλά μέχρι κάποιους. Από εκεί και πέρα, έχετε κάτι να πείτε και σε γονείς με ισχύ και γνώση, π.χ. στο καρτ; Δεν έχετε.

Γενικότερα, σε σχέση με ικανούς, κρατάτε μουγγό τον Παύλο, που δεν είναι αλήτης, οπότε δε μιλάει, και τον Λάμπρο που βράζει, «στείλατε» τον Ρον και μείνατε με τον Χατζημίχο, ενώ δε σας πειράζει που ο special Πάνος επιχειρεί, ο «Νικ Μαν» τα κάνει όλα -συμφέρει ή δε συμφέρει-, η τσούχτρα σας μοιράζει δηλητήριο, και σοβαροί όπως ο Καρπάνος, μία με το κουστούμι και μία με το κράνος, οπότε τι να πει ο άνθρωπος; Πιστεύω πως σιγοσφυρίζει και όταν διαφωνεί. Αλλά για το τι και πώς ο καθένας που ψηφίστηκε θα κριθεί για την προσφορά του κοιτάζοντας τον καθρέφτη του.

Μήπως λοιπόν, λέω μήπως, θα πρέπει να αλλάξετε σελίδα, να ξυριστείτε, να καθαρίσετε τα πρόσωπά σας, ώστε να λάμπουν όπως τότε, και να προλάβετε τις εξελίξεις υποστηρίζοντας το ρόλο σας, που είναι ο συντονισμός αλλά και η ανάπτυξη του χώρου όπου σας εξέλεξαν ώστε να υπηρετείτε; Μην τη χρησιμοποιείτε την Α.Π., αλλά αξιοποιήστε τη. Δεν της αρέσουν τα Ιστορικά, για να είμαι ευγενής, δεν την ενθουσιάζει το ισόγειο του χώρου, δεν ξέρει πού πέφτει το υπόγειο, αφού την κυνηγάει το φάντασμα του Ρον, έχει τραγικούς συνεργάτες (αστέρι στην ΕΠΑ ο «Αμαξό» και μακάρι να αντέξει), έχει φυσιολογική αγωνία για τη λειτουργία της οικογενειακής επιχείρησης (να μη μας τρομάζει η αλήθεια) και πλέον ουδείς την πιστεύει σε σχέση με το τι μπορεί να πράξει πέρα από την κατ’ εντολήν διεκπεραίωση. Δεν έχει συνεργάτες, έχοντας αποτύχει στις επιλογές της, και ο ρόλος της είναι να απογειώσει και όλο να κρατάει σημειώσεις και να μεταφράζει υποδειγματικά ή να εκπροσωπεί τη χώρα μας με τρόπο που συγκεντρώνει εύσημα και σε επίπεδο Ζαν Τοντ. Αυτό όμως πώς εκφράζεται στην Ελλάδα; Με καχυποψία, αφού πλέον αμφισβητούνται και αποφάσεις προς την ορθή κατεύθυνση. Το αδιέξοδο πάντως δις για το Κύπελλο Ασφάλτου είναι λόγος παραίτησης, αγαπητοί.

Με την ευκαιρία, λοιπόν…

Δεδομένη η εντιμότητα, αλλά δεδομένο και ότι σας έχουν ξεφύγει και έχουν προκύψει μαγαζάκια, ατομικές επιχειρήσεις άνευ ευθύνης, που φυτοζωούν μεν αλλά καταστρέφουν το σπορ με μαθηματική ακρίβεια. Είναι αυτοί που δεν αφήνουν τους νέους που έρχονται να μείνουν, μήπως και γλιτώσει ο χώρος από την μπόχα της κόπωσης που μας χαρακτηρίζει…

Καλό το παραμύθι ότι οι νέοι δεν έρχονται, οπότε έχουμε δύο ερωτήματα. Τι κάνουμε για να έρθουν, αλλά και τι κάνουμε όταν και αν έρθουν και το βάζουν στα πόδια αηδιασμένοι…

Με σεβασμό στο χρόνο σας και στους εκτυπωτές σας,

«Στρατισίνο»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ