top icon
Blog

Οι άνθρωποι

Σημαντικοί, αυτοί οι σπάνιοι που εμπνέουν, που συντονίζουν υποδειγματικά και με ευαισθησία την ομάδα τους και δημιουργούν.

Συλλογικά πλέον σήμερα, με τον ηγέτη να έχει την ευθύνη και να βρίσκεται άλλωστε στο επίκεντρο για το καλό και το μέτριο αλλά κυρίως για την αστοχία που σήμερα, δύσκολα ξεπερνιέται.

Ανθρώπων έργα λοιπόν και ο πρόλογος συνδέεται απόλυτα με τον 50χρονο Ρομπέρτο Καραχάννα που γνωρίσαμε πρόσφατα.

Αναφερόμαστε στον Κύπριο Boss της ΕΚΟ και της ΒP, αλλά και όχι μόνο, όπως διαπιστώσαμε από το πλούσιο, σεμνά γραμμένο βιογραφικό του.

Στον άνθρωπο που τρέχει την ΕΚΟ με τέρμα γκάζι μέσα από τη σύγχρονη πρακτική της εξέλιξης, ενώ επανέφερε την ΒΡ στην τροχιά που της ταιριάζει. Μεταφορικά, έχει στο ένα του χέρι τη VW με αξιοπιστία Toyota και στο άλλο την Audi με στοιχεία Porsche! Σχόλιο-διευκρίνιση για τους φίλους του αυτοκινήτου που μας ακολουθούν και γνωρίζουν πόσο αυστηρά κατατάσσουμε και ξεχωρίζουμε το μαζικό με άποψη, ποιότητα, χαρακτήρα και κοινωνική ευαισθησία όπως είναι η ΕΚΟ, από το ιδιαίτερο με βάθος και διαφορετική προσέγγιση σε κάθε του έκφραση όπως η BP.

Τον γνωρίσαμε λοιπόν και προσπαθήσαμε να τον αποκρυπτογραφήσουμε αλλά αμέσως με το καλήμερα-καλώς ήρθατε, οι όροι αντιστράφηκαν και μετά από 40χρόνια στο “κουρμπέτι” βρήκαμε συνομιλητή μάστορα που προλάβαινε τις ερωτήσεις μας και έλυνε τις απορίες μας πριν τις εκφράσουμε.

Ερωτήσεις προβλέψιμες, αλλά είναι οι απρόβλεπτες με ουσία και νόημα που ξεπερνάει τα στενά πλαίσια, συνδεδεμένα με πετρέλαιο-βενζίνη και Ελληνικά σύνορα.

Μάθαμε, μας δίδαξε αυτός ο πολύ special guy, με ένα δικό του προσιτό και ανθρώπινο τρόπο που ψάξε και δε θα βρεις σε αντίστοιχα στελέχη του επίπεδου του. Ίσως στην Αμερική, αλλά δε φτάνει η χάρη μας μέχρις εκεί.

Σημαία του η πίστη στους συνεργάτες του και στο έργο τους και δεν είναι τυχαίο ότι συντονίζει μια λαμπερή ομάδα δημιουργική σε όλα τα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά το προϊόν και την πώλησή του, όπως και στην επικοινωνία και στις παράπλευρες ενέργειες που θα τις διαβάστε από το Μιχάλη Σταυρόπουλο μεθαύριο στους 4Τ-Νοεμβρίου. Ο προγραμματισμός μας ήταν για τη δημοσίευση της συνέντευξης του το Δεκέμβριο, αλλά μετά την 3ωρη επικοινωνία δεν διστάσαμε στιγμή.

Άμεσα και θα βρούμε χρόνο και για την επίσκεψή μας στο πρότυπο πρατήριο στον Ψαθόπυργο. Στο δείγμα γραφής του πρατηρίου των επόμενων ετών. Του σταθμού εξυπηρέτησης του μέλλοντος.

Την οφείλουμε αυτή την επικοινωνία. Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις ώστε να είσαι συνεπής με το δικό σου έργο. “Να φέρεις σε επαφή” με τους αναγνώστες και το ευρύτερο περιβάλλον μας, τον χαρισματικό ηγέτη μιας εταιρείας με γνωστή, αλλά και άγνωστη στους πολλούς δυναμική που τη χαρακτηρίζει η ευαισθησία προς τον καταναλωτή με την ευθύνη βαθιά στο κόκκινο.

Ευαισθησία προς τον Έλληνα, αλλά και όχι μόνο, κάτι γνωστό σε όσους ταξιδεύουν στα Βαλκάνια και στην Κύπρο. Σε μια εταιρεία που δίνει σημασία και δεν το κρύβει στο νέο Έλληνα κάτι που δεν γνωρίζαμε και ενημερωθήκαμε χωρίς να κρύψουμε την ευχάριστη έκπληξή μας, αλλά και όπως άλλωστε ξέρουμε, στο αγαπημένο μας Motorsport και μάλιστα, με χαρακτηριστική συνέπεια. Δεν πρόκειται για ευκαιριακή εμπλοκή αλλά για σωστά προγραμματισμένη δραστηριότητα με προοπτική, είτε πρόκειται για το Ράλλυ Ακρόπολις, είτε για τα Dirt games είτε για το Pick-Lux.

Πρόκειται για την απόλυτη ευφυΐα του “χορηγού” που δείχνει το δρόμο και στρατηγικά με σοφία και υπομονή δίνει για να στηρίξει ώστε να αλλάξει τα δεδομένα και όχι για να κερδίσει άμεσα. Απλά κτίζουν με μέθοδο και περίσσια αρχοντιά, αλλά και τη σύνεση που απαιτείται ώστε να δημιουργήσεις τη σχέση εμπιστοσύνης που απαιτείται.

Ο Ρομπέρτο Καραχάννας, ορκίζεται για τους συναδέλφους-συνεργάτες του, ενώ πιστεύει και στην ποιότητα των συνεργασιών τους. Σε πολλές δραστηριότητες, όπως το δικό “μας” Motorsport, η Εθνική ομάδα μπάσκετ, οι ακαδημίες για νέους αθλητές στο ίδιο αυτό δημοφιλές άθλημα που διακρίνεται για το επίπεδό του, κ.α.

Το “σημειώσαμε” με tweet μόλις βγήκαμε από το κτίριο της οδού Χειμάρρας μετά τη συνάντησή μας με τον Ρομπέρτο Καραχάννα. “Μακάρι να είχαμε στον περισσότερο η λιγότερο κρατικό μηχανισμό και άλλους αντίστοιχους μάνατζερς”. Ο τόπος μας θα ήταν διαφορετικός και οι πολιτικοί μας θα ήταν καταδικασμένοι να προσαρμοστούν. Για να επιβιώσουν, αφήνοντας το δημιουργικό κομμάτι που θα αλλάξει τον τόπο, σε “Καραχάννες” με λυμένα χέρια. Άλλωστε ο συνομιλητής μας, δεν αφήνει περιθώρια για να του τα δέσεις. Δημιουργεί μέσα από την ελευθερία κινήσεων που έχει κερδίσει με το έργο του, σεβόμενος τους πάντες γύρω του. Αποτέλεσμα αγωγής, μόρφωσης πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά είναι το DNA του χαρισματικού που κάνει τη διαφορά.

Απλά, ευχαριστούμε για τον χρόνο που σφράγισε την αμοιβαία εμπιστοσύνη._Σ.Χ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ