Παρουσίαση Subaru, όπως άλλοτε...

Ήταν όμορφα χθες. Ασχολήθηκαν σοβαρά μαζί μας οι άνθρωποι στις Πλειάδες. Ο κ. Γιάννης Χεκιμιάν και οι συνεργάτες του λειτούργησαν με το επαγγελματικό συναίσθημα που τους διακρίνει.

Το αποτέλεσμα είχε το συνδυασμό που χαρακτηρίζει τη Subaru, την οποία εκπροσωπούν με συνέπεια, παρά τις αντιξοότητες. Ποιότητα και προσωπικότητα. Η ελληνική εταιρεία, το προϊόν και το άψογα επιλεγμένο περιβάλλον, σε συνδυασμό με λίγους δημοσιογράφους. Συνεννόηση γρήγορα και με τα μάτια, με την ουσία -συνδεδεμένη με το προϊόν- να ξεπερνάει τα λόγια, παρά την άψογη παρουσίαση. Ακόμα και ο διαχρονικά αγενής, ο απαράδεκτος, κακός επαγγελματίας της συντροφιάς πέρασε απαρατήρητος. Άλλωστε, όταν ο «Χέικι» σε καλεί, νιώθεις όπως στο σπίτι του, οπότε μηδέν περιθώρια για γκρίνια και μιζέρια. Φροντίζει με το πρόγραμμα φιλοξενίας να συνδυάζει το επαγγελματικό ενδιαφέρον - συνδεδεμένο με τα μέταλλα της Subaru, που μόνο κρύα δεν είναι, με κάποια «gadgets» που σου μένουν.

Χθες εκεί στη Στυμφαλία, πέρα από τη διαδρομή μέχρι εκεί, έγινε και η παρουσίαση των εντελώς νέων XV και Impreza, με επίσκεψη στο μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και με εκτός δρόμου οδήγηση στο Διαδρόμιο. 

Υποδειγματικά δεμένα μεταξύ τους όλα αυτά, με το κόκκινο 2λιτρο Impreza με τους 156 ίππους στην Τέλεια Διαδρομή που συνδέει τις περιοχές, και με το πιο αυθεντικό XV εκεί, στου Ηρακλή. Στου κ. Καλομοίρη, που διδάσκει φιλοξενία με άριστα, και για σοβαρό επαγγελματικό σκοπό.

Στο μουσείο, από όπου έχεις περάσει εκατό φορές και ποτέ δεν έκανες τον «κόπο» να σκαρφαλώσεις ώστε να το επισκεφθείς, έγινε η παρουσίαση. Σαφής και περιεκτική, με λίγα λόγια και προσεγμένη απεικόνιση, δεν άφησε περιθώρια για χασμουρητό και κοίταγμα στο ρολόι. Ομαδική, ωραία προσπάθεια, από ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά και γνωρίζουν πολύ καλά πού εργάζονται. Πολύ ειδικός κατασκευαστής, και είναι τώρα, σήμερα, που διαθέτει τα ατού ώστε να διεκδικήσει και να κερδίσει τη θέση του στη λίστα με τα αποτελέσματα του ράλλυ των πωλήσεων.

Το Forester-τρόπο ζωής μπορείς πλέον να το αποκτήσεις με λιγότερο από 30 χιλ. ευρώ σε πλούσια έκδοση, ενώ με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού θα διατίθενται και τα νεοφερμένα που δοκιμάσαμε.

Μας άρεσε το 2λιτρο Impreza. Η Subaru, που δε ρίσκαρε και σκότωσε το σεντάν για το «χάτσμπακ», το οποίο της επιτρέπει να ζωγραφίζει στην Αμερική, πετυχαίνει το ακατόρθωτο. Το δυσάρεστο σε άλλες κατασκευές CVT, όπως στο C-HR, εδώ είναι ατού. Δίνει υπεραξία στην κατασκευή. Κουμπώνει περίφημα με τον κινητήρα τους και το σύνολο δένει με το δικό σου τρόπο, οπότε επιλέγεις εσύ πώς θα το αξιοποιήσεις. Οι χώροι έχουν αυξηθεί και οι αποστάσεις μεταξύ τροχών και αξόνων σού επιτρέπουν να οδηγείς γρήγορα. Ευχάριστα και με ασφάλεια. Το έχουν αυτό τα «Σούμπι». Έχεις την αίσθηση και την αποδεδειγμένη σιγουριά πως δε θα σε προδώσουν, όποιο λάθος και αν κάνεις. Επιζητούν την ψυχραιμία σου, και για τη συνέχεια φροντίζει το πλαίσιο. Το έζησες με τα STi, το απολαμβάνεις με τις γήινες εκδοχές. Άλλωστε, το ξέρεις, το νιώθεις, και ας μην αποδεικνύεται τυπικά. Αυτοί οι Ιάπωνες εξελίσσουν από την κορυφή και προσαρμόζουν ανάλογα προς τη βάση. Οπότε είναι όπως τα ακριβά σκάφη μικρών και μεσαίων διαστάσεων. Το χτίζουν για σούπερ επιδόσεις και το προσαρμόζουν από τα ψηλά στα χαμηλά, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του χρήστη. 

Η κ. Ξενάκη δεν έχασε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις δυνατότητες του XV σε ρυθμούς Forester. Προσεγμένες ασκήσεις, σχεδίαση των ανθρώπων στις Πλειάδες. Δουλειά home made, χωρίς παρατρεχάμενους. Όταν, άλλωστε, έχεις μαζί σου τον κ. Κώστα Κακαλή και φίλους από τα παλιά, νιώθεις και ηθικά όμορφα και ουσιαστικά σίγουρος και ασφαλής.

Είπαμε, ήταν όμορφα χθες στην Πελοπόννησο.

Απλά, χωρίς αστακούς και ακριβό κρασί, αλλά με γνήσιο ελληνικό φαγητό και μηδέν ποτό, εκεί, μέσα στον Άγιο Ιωάννη στην Ακροπολική ειδική με σημαία το τέλειο πάτημα των Νιώρα-Κακαλή με το μπλε, παλιό, καλό Impreza, που μας οδηγεί και ακόμη σήμερα εμπνέει.

Τίποτα στην τύχη από τον φίλο «Χέικι». Τον γνωρίσαμε παιδί, εκπαιδευόμενο στη δουλειά από τον μπαμπά του. Τον πολύπειρο κ. Βαχάν Χεκιμιάν, έναν γκουρού της λιανικής, τύπο που ήξερε πολύ καλά πού, πώς και τι πουλάει. Κρίμα που δεν έχει χρόνο να κάνει σεμινάριο στους νέους ανθρώπους της πώλησης, που το βαρύ τους κουστούμι περιορίζει το χαμόγελο και υποβαθμίζει τη γνώση.

Στους αγώνες ο «Χέικι», πιτσιρικάς πυροβολάρχης με το Seicento, πήρε γνώση σοβαρά και αθόρυβα από όλους. Με αργά βήματα, σταθερή πορεία, τεράστιο ταλέντο αλλά και την ψυχραιμία που επιβάλλεται και συνδέεται με την αγωγή του. Άλλωστε, αν γνωρίζεις συγγενείς του πρώτου βαθμού, όπως τον θείο του κ. Δημήτρη Παντελεημονίτη, και τον κ. «ΤΑΖ» - τον Γιάννη Κοντέλη, ξέρεις. Καταλαβαίνεις. Η σχολή αυτής της τεράστιας σε μέγεθος και ποιότητα οικογένειας έχει σφραγίδα: σεμνά, ταπεινά, έντιμα και αποτελεσματικά. Είναι η ποιότητα στην πλήρη όσο και σύγχρονη διάσταση.

Ο «Χέικι», ο Γιάννης Χεκιμιάν, 40άρης πλέον και με μία και δύο επάνω στο προσωπικό του STi, δεν επιχειρεί όπως ακριβώς οδηγεί, και αυτό είναι σωστό. Με κοινό παρονομαστή την ευφυΐα του. Στο «επιχειρώ» σκέφτεται δύο φορές, στους αγώνες, είτε στην άσφαλτο όπου «έγραψε» με το Type R είτε στο χώμα χθες με το Sirion και σήμερα και αύριο με τη χωμάτινη φόρμουλα, εκτελεί με τη μία. Και δημιουργεί. Και ψάχνει και βρίσκει τα δέκατα που απαιτούνται για τη νίκη. Τα συνδυάζει, τα συνθέτει όλα αυτά, και πρέπει να τον γνωρίζεις, να τον αντιληφθείς και να καταλήξεις. Τίποτα τυχαίο. Τα πάντα με την ήρεμη δύναμη-σταθερή αξία.

Περί «Σούμπι»...

Δεν είναι σαφές πότε και αν θα γίνουν ποτέ υβριδικά τα Subaru. Είναι σχεδόν σίγουρο, όμως, ότι αργά ή γρήγορα η αναβάθμιση του αμαξώματος κάθε μοντέλου θα συνδυαστεί και με διαφορετικούς κινητήρες. Η εξέλιξη είναι στο DNA αυτού του κατασκευαστή, που στη χώρα μας είναι στα σωστά χέρια, τη σωστή, τη δύσκολη στιγμή.

Περισσότερο Impreza και XV στη σχετική γνωριμία, και πλήρης δοκιμή με τη διάθεση αυτοκινήτων για τεστ και συγκριτική δοκιμή, με το προϊόν να είναι πλέον εφ' όλης της ύλης ανταγωνιστικό. Καλή συνέχεια._ Σ. Χατζηπαναγιώτου

 

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου