Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: «Να τα πούμε;»

Τα παιδιά, όπως και οι Κυρίες της ζωής μας άλλωστε, θα έπρεπε «να τα λένε» κάθε ημέρα και να εισπράττουν τουλάχιστον το χαμόγελο που δικαιούνται.

Εμείς, ώριμοι αλλά ζωντανοί και με καρδιά έφηβου όταν οδηγούμε, έχουμε σπάνια πλέον την ευκαιρία.

Αν οι δήθεν ισορροπίες μάς στέρησαν τη δυνατότητα, η αφορμή προέκυψε με την τελική φάση αξιολόγησης για το COTY. Aιτία για τη χαρά που δύσκολα μοιράζεσαι και ακόμα πιο δύσκολα εκφράζεις στο χαρτί η καλή Alfa Stelvio Quadrifoglio. H Ferrari των SUV - και αποκλείεται να έχει κάτι να ζηλέψει από την αληθινή, όταν προκύψει. Την αντίστοιχη Giulia τη σταθμεύεις δίπλα σε Μ3 και «Μερκ» και αρχίζεις με τα «ναι μεν αλλά» και ολοκληρώνεις με τα γνωστά περί μελλοντικής αξιοπιστίας. Με δαύτη, με την «ψηλή», δε βλέπεις ούτε τη Macan με τους 450, και αδιαφορείς για το πώς θα εξελιχθεί γερασμένη. Άλλωστε, ζεις για να γεράσεις μαζί της. Σε παρασύρει στο δικό της ρυθμό, και είναι τόσο ποιοτική η δύναμή της, που δένει με τη δική σου ώριμη εμπειρία, ώστε να ταυτιστείς αρμονικά και με ασφάλεια. 

Το είπαμε και έγινε. Παλιός συνάδελφος ο Μάσιμο Ντε Μίκελι της Alfa, μας έδωσε τα κλειδιά και το εν λευκώ για την καλή, την κόκκινη με τις κίτρινες δαγκάνες, και ψάξε και δε θα μας βρεις.

Ποια πίστα; Εκεί εξελίσσεται μάχη μεταξύ υποψηφίων. Εμείς, με το όνειρο στο δρόμο, στο φυσικό της χώρο. Εκεί άλλωστε μεγαλώσαμε και αποζητούσαμε να πούμε τα δικά μας κάλαντα κάθε ημέρα και κάθε στιγμή με κάθε κατασκευή, από τα δεκαπέντε μέχρι σήμερα. Ανταμοιβή μας το χαμόγελο.

Συνθήκες αγγλικές

Βρέχει εδώ στο Μορτφοντέν, λίγα χιλιόμετρα από το Παρίσι, και τη μουντάδα θέλεις κάτι δυνατό για να την ξεπεράσεις. Συνήθως εκτός πίστας δε βλέπεις κάτι ενδιαφέρον.

Σήμερα, με την QV στο χέρι σε αυτό το διαφορετικό man-to-man χωρίς συνοδηγό, όλα φαίνονται διαφορετικά. Ανακαλύπτεις καμπές, σαμαράκια, μικρές ευθείες, κλειστές στροφές, και έτσι ξαφνικά σου αρέσουν και οι ορθές γωνίες. Ήθελες την Ελένη δίπλα σου, τον Μιχάλη με το κόκκινο μπουφάν και την Canon στην πρώτη αριστερή, που είναι δεξιά στην επιστροφή, και τον Μανώλη να περιμένει να την αρπάξει και να την κρύψει στο πλοίο για Πάτρα. Να την ανεβάσει Αθήνα και να την πάει Σέρρες, να τη χαρούν και να αισθανθούν περήφανοι οι Alfisti.

Εκπληκτικό μηχάνημα. Τιμόνι Giulia και βάλε, και από το πρώτο μέτρο ξεχνάς πως πρόκειται για SUV. Κρύβει βάρος, μήκος αλλά και ύψος. Νιώθεις όπως σε WRC. Πηδάς, χώνεσαι μέσα, ρυθμίζεις, και στη συνέχεια έχεις αυτιά, μάτια και βέβαια χέρια-πόδια-μέση συνδεδεμένα με το μυαλό σου. Δεν κυριαρχείς. Έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να τους προσβάλεις επιχειρώντας να τη δαμάσεις, και την αφήνεις, της δίνεις χώρο και την απολαμβάνεις.

Γλιστράει, ο δρόμος χάνεται και μαζί η πρόσφυση, στην άκρη έχει λάσπη, και όλο αυτό σε συνδυασμό με την κόκκινη με τους 500 και τα κυβικά του κινητήρα-χρυσή τομή για άφθονη ροπή. Συνδυάζεται ιδανικά με το 8άρι με λειτουργία GT-R και ακόμα παραπέρα, και απολαμβάνεις αλλαγές - και ακούσματα βέβαια, είτε ανεβάζεις, είτε κατεβάζεις. Φλερτάρεις με τον κόφτη, αλλά αποφεύγεις τη συνάντηση. Πολεμικό αλλά και με μια ποιότητα που επιβάλλει σεβασμό. Στον ίδιο ρυθμό και τα φρένα! Επιστροφή στο έδαφος...

Πλημμυρίζεις με σκέψεις. Οι εύκολες σε σχέση με τον ανταγωνισμό που δεν υφίσταται, και οι άλλες σε σχέση με το τι μπορούν και τι πρέπει να φτιάχνουν αυτοί οι μάγοι εκεί στη γειτονική μας χώρα.

Γράψαμε σε μια φωτ. περί υπόκλισης. Η μισή αλήθεια συνδεδεμένη με ό,τι βλέπεις. Το τι ζεις δεν περιγράφεται. Από τις περιπτώσεις που τα δάχτυλα μουδιάζουν στα πλήκτρα.

Ο επίλογος συνδέεται με το ρόλο σου. Δεν ψηφίζεις την έκδοση της καρδιάς, αλλά το αυτοκίνητο που έχει προσαρμοστεί στο σήμερα και σε εκφράζει και ως Έλληνα. Απλώς ρεαλιστική η σκέψη, όπως και η επιλογή, καμία διάθεση για εκ του ασφαλούς απολογία. Προς ποιους άλλωστε και γιατί;

Μας κρίνουν οι αναγνώστες μας και έχουμε ευθύνη μόνο προς τους συνεργάτες μας μέσα από την ιστορία του περιοδικού μας.

Άλλωστε, ο ιδρυτής του έχει το λόγο σε σχέση με την παρουσία Έλληνα, και ειδικά του περιοδικού μας, στο COTY, στον πλέον σημαντικό θεσμό εκλογής Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Με ενθουσιασμό λοιπόν στο μπάκετ, αλλά με σεβασμό και ρεαλισμό στα πλήκτρα._ Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου