top icon
Blog

Ο Ιαβέρης στο 3cg.gr

Μια ωραία ιδέα του Μιχάλη Λυκάκη που υιοθετήθηκε με σεβασμό από τον οικοδεσπότη μας κ. Βύρωνα Ρηγινό.

Ακροατήριο πολύ υψηλού επιπέδου και ανάμεσά τους, ο συναθλητής του, Αστερίξ με την για πάντα γοητευτική σύζυγό του κ. Λένα Δαμάσκου, ο υπογράφων μαθητής του, ο μετρ 911 Ανδρέας Καροτσιέρης κ.ά.

Όλοι σημαντικοί. Όλοι με σεβασμό στον άνθρωπο Ιαβέρη και με ενδιαφέρον για την Ασφαλή Οδήγηση. Η ζωή του. Το ιερό αντικείμενο που ξεπέρασε την αγωνιστική του, πολύ μεγάλη ιστορία. Ο Ιαβέρης, ένας αμετανόητος γλεντζές του βολάν εντός ειδικής, εξελίχθηκε σε πρεσβευτή της ασφαλούς οδήγησης. Τρόπο που στην κυριολεξία τον διδάσκει και μάλιστα συχνά πυκνά και εθελοντικά. Στην κυριολεξία και αποδεδειγμένα. Πρόκειται για προσφορά στην κοινωνία με αφιέρωση, από έναν σημαντικό άνθρωπο. Πρωταθλητή με τέρμα γκάζι,αλλά με τίτλο, και αμυνόμενος με ευαισθησία στο φρένο και με σημαία την προσοχή προς κάθε κατεύθυνση. 

Ανεπανάληπτος!

Ο λόγος του για όσκαρ, με χρώμα που προδίδει σεμνότητα και προκαλεί στα σημεία-φωτιά, εκεί που δε χωρούν “ναι μεν αλλά”. Ευαίσθητος ως πατέρας και παππούς πλέον, φορτίζει, αναβαθμίζει τη γνώση του μέσα από την καθημερινότητα όλων μας και τη μεταδίδει υποδειγματικά. Σε παρασύρει δίπλα του, είσαι μαζί του και συνειδητοποιείς πόσο κοντά είσαι στο ατύχημα, ενώ εμπεδώνεις πως μόνο αμυνόμενος και προσεκτικά μπορείς να ξεφύγεις από το απρόοπτο, που σε σκοτώνει σε χρόνο ρεκόρ.

Εύστοχα παραδείγματα και 50 άνθρωποι υψηλού επιπέδου, πολύπειροι και με το τιμόνι, άκουσαν με προσοχή και αποχώρησαν γοητευμένοι όσο και προβληματισμένοι. Συμπέρασμα: ακούς, διδάσκεσαι και προσέχεις 110% για να έχεις ακόμα και όταν έχεις υπάρξει Πρωταθλητής. Το οφείλεις στον εαυτό σου και έτσι και μόνο προσφέρεις στην κοινωνία, όπως το κάνει με συνέπεια ο Τάσος Μαρκουίζος. Ο Ιαβέρης. Μας έμαθε να σκεφτόμαστε σωστά περί αγώνων, μας διδάσκει να είμαστε ασφαλείς, και το έργο του μόνο ανόητος μπορεί να το υποτιμήσει.

Έχει την αγάπη μας και το σεβασμό μας και ευχαριστούμε το 3cg.gr για την ευκαιρία. Είναι σαφές. Όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις. “Να είσαι γερός Δάσκαλε, να μας εμπνέεις, όπως εδώ και 43 χρόνια, από το 1975”._ Στρατισίνο

φωτ.: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΕΣΗΣ 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ