top icon
Blog

Σάββατο στο Kartodromo

ΚΟΜΜΑΤΙ-χρυσάφι του σύγχρονου Ελληνικού Motorsport.

O Άγιος Κοσμάς και ο Ασπρόπυργος των νεότερων. Το 5στερο του χώρου.

Εκεί πανηγύρισαν και έκλαψαν τεράστιοι. Εκεί έμαθαν σημαντικοί. Πιλότοι και τεχνικοί αλλά και οργανωτές.

Σήμερα σε φάση pause αναμένοντας «λισάνς».

Είναι σαφές. Έχουν γίνει λάθη και παραλήψεις. Στην καθημερινότητα και στη διαδικασία που πρέπει να είναι σε τυπικά πλαίσια, αφού επιβάλλεται το σπίτι του κάρτιγκ να δείχνει το δρόμο σε όλους και για όλα. 
Δε θα μιζεριάσουμε. 

Άλλωστε η κριτική με τα πλήκτρα δε θα δώσει την άδεια. Πολλά τα «θα» σε σχέση με το τι έπρεπε και τι θα μπορούσε.

Αναμένοντας πάμε για το τι μπορεί και πρέπει. Είναι σαφές. Ιδιοκτήτες και Ομοσπονδία είναι σε συνεννόηση και έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία στην πίεση, στον κόπο και στη στρατηγική για την αδειοδότηση. Συνειδητά και μεθοδικά με το χρονοδιάγραμμα να τους αδικεί. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η κοινότητα του κάρτιγκ αναμένει με χαρακτηριστική ευγένεια. Πολιτισμένοι και δεν το κρύβουν. Ψυχραιμία για σεμινάριο και από σκληροτράχηλους.

Σήμερα, εκεί… 

Συνήθεια-λατρεία οι δοκιμές το Σάββατο. Άλλωστε έχεις καιρό να δεις τον Αλ66 με το νέο του ARAI-4T κράνος του, ενώ στο Galaxy team, έχει γενέθλια η τυπάρα μας. Ο Στυλιανος Πετρίσης. Ο μπαμπάς του Γιώργης έχει φροντίσει για την υποστήριξη, ενώ ο PIT πυροβολεί με τον φακό του αυτή την όμορφη παρέα που εμπνέει εμπιστοσύνη και στους παροικούντες.

Όμορφα λοιπόν με το καλημέρα. Από το παρκινγκ και είναι στην ταράτσα με συνοδηγό το Βαγγέλη Λύκο, από όπου απολαμβάνεις το πάντοκ.

Είναι ακριβώς ό,τι σε εμπνέει και σου επιτρέπει να είσαι αισιόδοξος. Ό,τι ξεπερνάει τη γενιά μας και ότι εκθέτει την Ομοσπονδία που αδυνατεί να το διαχειριστεί. Να συμφωνήσουμε ότι θέλει. Όμως δε μπορεί. Λείπει ο Καρτ-άνθρωπος που θα συντονίσει. Ήταν κάποτε ο Μάρκος. Μετά ο Δημήτρης. Πρόσφατα ο Κώστας με η χωρίς την κ. Ψαράκου. Τον κατέχει το χώρο ο Πρόεδρος, δεν είναι όμως η δουλειά του και η προσπάθεια του για το αυτονόητο δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για τη θολή πραγματικότητα.

Η ηρεμία είναι γεγονός, όμως τα νέα παιδιά έχουν απαιτήσεις. Τα μωρά και οι μεγαλύτεροι, όπως και οι ώριμοι, αντιδρούν σε τετελεσμένα και χωρίς εξήγηση. Χαμογελάει-λάμπει ο Νικόλας Ε. Λύκος στην Praha, στη νέα του ομάδα. Την απολαμβάνει τη μετακίνησή του στου κ. Ξιφαρά ο ιδιαίτερα ώριμος και χαρακτηριστικά ευγενής Κωνσταντίνος Κομνηνός. Το ίδιο, μέσα και από τις κοινές τους καταβολές και ο Γιάννης Καρδαμάκης στου Τσεραν.

Όλα αλλάζουν και όλα ίδια μένουν αφού τα παιδιά δε φορούν γυαλιά με τα χρώματα της ομάδας τους όντας και φίλοι μεταξύ τους. Είναι σαφές. Στα μάτια του Γιάννη Λάτζη και του Άλεξ Ντάρσι, περήφανοι στις φόρμες τους από την Ακαδημία της FIA, διακρίνεις το ευγενικό πάθος του πρωταθλητή. Διαφορετικοί σε όλα, αλλά με αντίστοιχους στόχους.
Μαυρισμένα, ξεκούραστα και ψηλότερα τα παιδιά σε όλες τις τέντες έχουν δίπλα τους περίφημους. Γονείς, κόουτς και τεχνικούς.
Ο Γιάννης Φ. Αντωνιάδης είναι εκεί με το δικό του σπάνιο τρόπο, όταν ο Γιώργης Λαζαράκος «σετάρει» το 175 με το δικό “μας”, τον Drive Μιχάλη Γεωργιάδη να ζει τη στιγμή από το δικό του Καρτ. Υπέροχη η εικόνα και εκεί για εμάς που γνωρίζουμε.

Στα καθ’ ημάς…

Ο Γρύλλος είναι στην Ιταλία αλλά, το «ακουστικό σκουλαρίκι» και η αγωνία στα κόκκινα. Στην Galaxy-Abloy τέντα ο Σταύρος Γρυλλάκης έχει δίπλα του τον κ. Ζαχαρέλη, αλλά είναι ο «Κόρακας» στα χρονόμετρα και όχι μόνο. Του λείπει το 6λαρι και η σαΐτα μας, αλλά καμαρώνει με τους χρόνους του Στυλιανού (Κώστας «Κορακας»: αέρα με τα «λινά», Στράτη) και του Αλ που πάντα κάτι θέλει σε λεπτομέρειες διεκδικώντας το καλύτερο. Στο ρυθμό τους ο Ανδρέας Βαρσαμής απολαμβάνει το όπλο του, ενώ του λείπει ο συνονόματός του, ο «Δεβε». Διεθνής αυτό το Σ/Κ.

Από τα μωρά-μωρά, το παρόν από το Νικόλα Φραγκάκη που χάρη στην αγωγή του έχεις την αίσθηση πως είναι στην ομάδα από καιρό. Εξαιρετικό δίδυμο και εκτός πίστας με τον Βασιλάκη Αποστολίδη που απουσιάζει, όπως άλλωστε και ο Μάριος Αγγελόπουλος από «απέναντι».

Εκεί λοιπόν, στου Τσεράν με το φορτηγό F1 ο Τάσος έχει τα αγόρια του και το Χρήστο Σαγανά δίπλα του, ενώ ακριβώς στο πλάι και λίγο πίσω θα βρεις την ομάδα του κ. Χατζή. Ο μπαμπάς Λατζης φροντίζει το Καρτ του Γιάννη. Μια ακόμα όμορφη εικόνα.

Υπερπαραγωγή ουσίας στην αρχή του διαδρόμου από την ομάδα Πολυχρονίδη. Χρυσή σκυτάλη παρέδωσε ο κ. Σωκράτης στα παιδιά του και ο Γιώργος δίνει διεθνή λάμψη στην εξαιρετική δουλειά τους. Ακριβώς απέναντι το Praga team των Ζάχων. Τίποτα στην τύχη από το Βασίλη που δε βλέπει, δεν ακούει, δε μιλάει και δημιουργεί. Ήρεμη δύναμη ο Νίκος, άνθρωπος με ξεκάθαρη άποψη για το Ελληνικό Motorsport. Εκεί θα βρείτε «εγγόνια» Πρωταθλητές, αλλά και τον υπεροχο «παππού». Τον κ. Μανώλη Ζαμαριαδάκη που κοσμεί τη μπλε τεντα και όχι μόνο.

Αποχωρείς με συγκρατημένη αισιοδοξία, αποτέλεσμα του εξαιρετικού κλίματος και της δημιουργικής διάθεσης όλων.

Τους οφείλουμε!_Σ.Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ