Seat games και ο Luca de Meo καταθέτει τα ρέστα του...

Ο Ιταλός, Luca de Meo, καθηγητής μάρκετινγκ, μετρ στην επικοινωνία, σήμερα Πρόεδρος της Seat, έχει όραμα για τον κατασκευαστή με την Ισπανική καταγωγή, αλλά αποδεικνύεται και εξαιρετικός στην προσαρμογή με βάση του Γερμανικούς κανονισμούς.

Έφτιαξε το Ibiza στη φρέσκια πλατφόρμα, δημιούργησε το Arona σε χρόνο ώστε να προηγείται των άλλων Β-SUV του γκρουπ και ανακοίνωσε το διαχωρισμό της σειράς Cupra ως κράτος στο κράτος.

Είναι σαφές πως το Ateca με τους 300 ίππους σε τιμή εκτός πραγματικότητας για την Ελληνική αγορά, απευθύνεται γενικότερα σε πολύ ειδικό κοινό που ίσως μάλιστα ψάξε και δεν θα το βρεις ούτε στο στενό περιβάλλον των διοικούντων. Προδίδει όμως τη διάθεση για την καθιέρωση αυτών των ειδικών εκδοχών ως ανεξάρτητο brand και αν κρίνουμε από το Leon, η χαρά θα είναι μεγάλη για τους petrolheads από τη στιγμή που θα ληφθεί υπόψη και το value for money.

Tarraco...

Αν το project Cupra προέκυψε εκτός πλάνου σε μια προσπάθεια για κινητικότητα μέσω μάρκετινγκ ώστε να καθιερωθεί και η σπορτίφ εικόνα που άλλωστε έρχεται από παλιά, το Tarraco ήταν στο πρόγραμμα.

Το ήθελε ο Ιταλός το Kodiaq στα Ισπανικά. Σήμερα σε μια εποχή που πλέον ο χαρακτήρας διαφοροποιείται από μηχανικούς εξοπλισμούς, συστήματα μετάδοσης και εξωτερικές λεπτομερείς, μακριά από ρυθμίσεις και στοιχεία στη διαδικασία της προώθησης. Το τελευταίο σημερα εξαρτάται απο τις τιμές, οπότε και κάθε χώρα κάνει το κουμάντο της με κοινό παρανομαστή βέβαια τον πονοκέφαλο που προκαλεί η Skoda ακόμα και όταν απλά αφήνει υπονοούμενα για κάθε επόμενό της βήμα.

Στην Ταραγκόνα λοιπόν...

...για το Tarraco, από τον Luca de Meo και την ομάδα του σε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση από την οποία σοφά έλειψαν τα μεγάλα λόγια για τη γενικότερη πορεία της Seat, παρά την ανάκαμψη.  

Το αρχικό σχόλιο αφορά την αισθητική και το σύνολο, που δεν παραπέμπει σε Kodiaq, σε κερδίζει και σε προκαλεί να ασχοληθείς μέσα από στοιχεία που συνδέονται με το Tiguan αλλά και το Tourag. Μας αρέσει αυτή η σχεδιαστική ισορροπία της Seat που συνδυάζει το κομψό με μια διακριτική παρουσία που εκεί στα εσωτερικά τους τη βρίσκεις στο Q2 και στο Tiguan τελευταίας γενιάς. Σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά υλικά και τους χώρους εντός, αν ο χρήστης πειστεί, εμπιστευτεί και επιστρέψει, ίσως αυτό το όχημα με το νέο Leon που δε θα αργήσει, δώσουν το στίγμα για την πλήρη καθιέρωση. Τo κυριότερο, με δεδομενο οτι ο Ιταλός έχει βάλει τάξη στα οικονομικά, θα επιτρέψει στη δημιουργία αυτοκινήτων μόνο Seat από τη Seat για το νεανικό κοινό που άλλοτε λάτρεψε αυτόν τον κατασκευαστή που του πήραν οι Γερμανοί την ταυτότητα. Αδυνατούσαν να τοποθετήσουν και ευνούχισαν.

Τώρα, φαίνεται πως η επιστροφή είναι γεγονός. Απαιτεί υπομονή και γερά νεύρα αλλά και τέχνη από τους κατά τόπους εκπροσώπους.

Στην Ελλάδα χωρίς συναίσθημα και με την αυστηρή λογική, ο όμιλος Βασιλάκη θα είχε εγκαταλείψει. Όμως με τη Seat και όχι μόνο, λειτουργούν διαφορετικά. Μεταφορικά πρόκειται για το παιδί τους και σήμερα η επιμονή δικαιώνεται, ενώ τα καλύτερα έρχονται. Είναι προσγειωμένοι ως ομάδα, έχουν πάθος, λατρεύουν τη δουλειά τους, παραδέχονται ό,τι εκπροσωπούν και δημιουργούν.

Άλλωστε, η εσωτερική ηρεμία σε έναν όμιλο που δίνει χώρο και χρόνο στα στελέχη του, επιτρέπει και τη διαχείριση των αντιξοοτήτων. Είτε από την έλλειψη αυτοκινήτων προς διάθεση, είτε επειδή ευτυχώς σε λίγες περιπτώσεις, οι τιμές δεν ανταποκρίνονται στη δική μας πραγματικότητα.

Περιμένουμε το Tarraco τον Ιανουάριο, ενώ θα το δοκιμάσουμε και μεθαύριο στη Δανία, στο Tanis. Θα επιλέξουμε ένα 7θεσιο με τον καλό δίλιτρο ντίζελ και 4x4. Θα αφαιρέσουμε από τη σκέψη μας το πολύ καλό Kodiaq και όντας πιο όμορφο στα δικά μας μάτια θα ψάξουμε εκεί σε ένα αδιάφορο οδηγικά περιβάλλον να βρούμε τη χαμένη ταυτότητα της δίκης μας Seat, όπως τη ζήσαμε στα ελληνικά βουνά.

Εκεί, θα ρωτήσουμε και τους απεσταλμένους του εργοστασίου για το αυτονόητο. Γιατί δεν συνδυάζεται ο 1.5 TSI με DSG; Μας ξεπερνάει το παιχνίδι των Γερμανών με τους συνδυασμούς κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης κατά περίπτωση. Το ξέρουμε, θα προκύψει αργότερα.

Μέχρι τοτε, απολαύστε στατικές  εικόνες με Tarraco στο site της Seat και στο δικό μας 4troxoi.gr και μείνετε συντονισμένοι. Στο Tanis το embargo λειτουργεί σε περιορισμένη εκδοχή._Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου