Έλληνες στο Ιστορικό Μόντε

Όταν νικά ο επιμένων με άποψη και αρχοντιά...

Το λέει συχνά ο Κώστας Στεφανής. Με τα δικά μας κριτήρια, άτυπο δίδυμο με τον Λεωνίδα Κύρκο ως οι πλέον επιτυχημένοι στον ελληνικό μηχανοκίνητο χώρο.

Ο Κωστής το αποδεικνύει, άλλωστε, κάθε μέρα μέσα από σκληρή και έντιμη δουλειά στη σκηνή. Η εμπειρία του από τους αγώνες βρίσκει εφαρμογή στην επικοινωνία με στήριξη και προοπτική συνδεδεμένη με τα καταπληκτικά παιδιά του.

Στο χώρο του κλασικού αυτοκινήτου έχουν τον δικό τους Πρωταθλητή στο Ράλλυ του ακατόρθωτου, που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Ο 37χρονος Γιώργος Δελαπόρτας, που ασχολείται με τη ναυτιλία και ζει για την καταπληκτική του οικογένεια με σπάνια γονίδια, το είπε και το έκανε.

«Αφετηρία του Ιστορικού Μόντε στην Αθήνα», όπως άλλοτε. Όπως τότε που πηγαίναμε με το τρόλεϊ από του Μακρυγιάννη στο Στάδιο για να τους δούμε. Έλληνες και ξένους. Τη συνέχεια τη ζούσαμε από τις εφημερίδες της Τετάρτης. Κρυφά. Απαγορευμένες η Βραδυνή και η Απογευματινή σε ένα σπίτι με αριστερές πεποιθήσεις.

Ο Γιώργος, δεύτερος στον αγώνα πέρυσι με τον Σπύρο Μουστάκα δίπλα του, έναν επίσης σημαντικό «μηχανικό» που δημιουργεί για τη Regularity διαδικασία, και όχι μόνο. Είναι αυτός που προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά του να ζουν μοναδικές εμπειρίες από το δεξί κάθισμα σε αγώνες ακριβείας. Όπλο τους στα χαρτιά το μαύρο Wurth VW Golf MK1. Στην ουσία, το μυαλό τους. Το ταλέντο του οδηγού και το πείσμα του νικητή, που τους ενώνει με μαγικό τρόπο. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον μέσα από μια ζηλευτή ισορροπία, που αποδεικνύεται με αποτελέσματα. 

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο οδηγός, που επί του προκειμένου δημιούργησε και το ιδανικό περιβάλλον με βάση τον ΣΙΣΑ. Το πλέον επιτυχημένο Σωματείο του χώρου, με σύνορα που ξεπερνούν τη Regularity. Σημαντικό στοιχείο η συνέπεια στη λειτουργία του, και έτσι εξασφαλίζονται διάδοχες καταστάσεις που αναβαθμίζουν την προσπάθεια. Ήταν ο Στέλιος Βαρθολομαίος, απογείωσε ο Λυμπέρης Παπάζογλου, σήμερα λάμπει στα χέρια του Μιχάλη Μουζούκη. Βάζουν μάλιστα ψηλά τον πήχη, και ταρακουνάνε και κουρασμένους, ενώ ενίοτε προβληματίζουν και εμάς. Σωστά έβαλε φρένο ο Μιχελακάκης στην προσπάθειά τους να οργανώσουν Κλασικό Ακρόπολις. Απλώς δε μας είπε ποιος θα το κάνει και πώς, αφού είναι μαλωμένος και με τον καθρέφτη του. Προσπάθεια με ιστορία που ξεπερνάει πρόσωπα και επιβάλλει καλά δομημένες συνέργειες με σεβασμό σε ΕΛΠΑ και ΑΣΜΑ.

Να μείνουμε όμως στο Μόντε. Στο «δικό μας», στο Κλασικό. Προσπάθεια Ελλήνων που επικοινωνιακά λάμπει, χάρη στην καταπληκτική δουλειά του κ. Βύρωνα Ρηγινού, από την ομάδα που συντονίζει ο Γιώργος, με μέλη της τον Σπύρο, τον Μιχάλη, και βέβαια τον Βύρωνα. Μικρά ονόματα. Ό,τι ταιριάζει με τη σεμνή φιλοσοφία του δημιουργού, που δε διανοείται να ξεπεράσει το μέγεθος του γεγονότος μέσα από προσωπική προβολή. Έτσι, άλλωστε, αποδίδεται υποδειγματικά ο σεβασμός, τόσο στους άλλους υπέροχους Έλληνες που συμμετέχουν όσο και στους ξένους που ήρθαν Αθήνα, και βέβαια στους χορηγούς της προσπάθειας. Στον ίδιο ρυθμό και αυτοί. Στήριξη ουσίας, αλλά με διακριτικό τρόπο, που ταιριάζει στο γεγονός.

Η κορύφωση χθες στο Διόνυσο με φόντο τον Ιερό Βράχο. Συναισθηματικά φορτισμένοι όσοι έχουμε ζήσει εκεί στιγμές, αλλά και θυμωμένοι για το πώς εξελίσσεται ο χώρος στα χέρια επικίνδυνων χωρίς όραμα.

Ο Γιώργος Δελαπόρτας και οι συνεργάτες του έδειξαν το δρόμο, αλλά δεν τρέφουμε αυταπάτες, αφού ουδείς ικανός σήμερα στις Ομοσπονδίες ώστε να κοπιάρει τον τρόπο του, συνδεδεμένο με το έντιμο, ανιδιοτελές πείσμα που λείπει.

Στη ΦΙΛΠΑ είχαν την ευκαιρία τους, στην ΟΜΑΕ ούτε αυτήν, απομονωμένοι στο δικό τους φτηνό κόσμο, και δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιστροφής στη λάμψη. Πρέπει να την έχεις ζήσει για να την αποζητάς..._ Σ. Χατζηπαναγιώτου

 

YΓ: Υποδειγματική επικοινωνία από την Κοσμοκάρ και τη Skoda Μακρής για το 130 RS, και κρίμα που η VW έμεινε απαθής στα 4Τ-Golf των Δελαπόρτα-Μουστάκα και Κατσαούνη-Μανσόλα. Το ερώτημα για τη μάχη: Κόκκινο ή μαύρο; Καλό δρόμο!

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου