top icon
Blog

Ευκαιρίας δοθείσης

Με οδηγό το άγνωστo που μας γοητεύει αλλά με τις καλύτερες συστάσεις που εμπιστευόμαστε, βρεθήκαμε στις Σέρρες που λατρεύουμε…

Αιτία οι δοκιμές εξέλιξης της F3 του 19χρονου Δημήτρη Β. Τσίμπρη με ορίζοντα τη συμμετοχή του Έλληνα από το κάρτιγκ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θεσμός με 9 αγώνες και αρχή στο Paul Ricard σε δύο εβδομάδες. Ανήμερα Πάσχα και ο Δημήτρης θα αγωνίζεται με άλλους 30-32 διεθνείς συναθλητές του στον κορυφαίο θεσμό. Δίπλα του ο πατέρας του Βασίλης και οι άνθρωποι τους, που συντονίζει ο Βασίλης Παπαβασιλείου. Μηχανολόγος της ομάδας, ένας δικός μας άνθρωπος, ο Έλληνας στη Formula E, Γιώργος Καλογερόπουλος. Από το πάνω ράφι όντας μέλος της ομάδας Αντρέτι που «τρέχει» τις ΒΜW. Απλά εργοστάσιο, ενώ υψηλού επιπέδου είναι και οι δύο Ιταλοί τεχνικοί, ο ένας μετρ στο σασί όντας ex-Dalara. O Ιταλός κατασκευαστής σασί που προμηθεύει το θεσμό. Οι κινητήρες, δίλιτροι 4 κυλίνδρους από την Τογιότα με απόδοση 230 ίππων και συνδυάζονται με κιβώτιο 6 σχέσεων και λάστιχα της Michelin. Το σύνολο οριακά ξεπερνάει τα 500 κιλά και είναι σαφές πως οι διάφορες είναι μεγάλες σε σχέση με τα μονοθέσια τύπου Γκλόρια που έχει ήδη αγωνιστεί ο νεαρός πιλότος μας.

Στις Σέρρες…

Είναι ο χώρος που σε κάνει να νοιώθεις όμορφα, ενώ οι άνθρωποι που σε φιλοξενούν, σβήνουν με το χαμόγελό τους και τη διακριτική τους ευγένεια το θολό λόγω καιρού τοπίο.

Άλλωστε ξέρεις τι σε περιμένει. Ο Νίκος Μπίντζος έκανε τις συστάσεις, ο Θωμάς Κρασσώνης μας μιλούσε συχνά για το Δημήτρη και ο Βασίλης «Παπά» αποδείχθηκε αποτελεσματικά φιλόξενος με τον ευγενικό χωρίς πίεση τρόπο που χαρακτηρίζει την ομάδα D. Tsimpris Motosport. Χορηγός συναισθημάτων η οικογενειακή επιχείρηση Deka και διακριτική υποστήριξη από την Superfast. Η παρουσία μας συνδυάστηκε με τα σήματα του περιοδικού μας στο μονοθέσιο και η συνέχεια, το λευκό αυτοκίνητο, πιστοποιεί την απουσία χορηγού. Άλλωστε όταν γνωρίσεις τον μπαμπά Βασίλη Τσίμπρη αντιλαμβάνεσαι ότι είναι λάτρης του «μόνοι μας και όπου φτάσουμε». Περήφανοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι όπως κ. α στην κοινότητα του Ελληνικού καρτ που ενίοτε αδικείται από υπερβολές λίγων γονέων και ελαχίστων ομαδαρχών.

Με τον Δημήτρη…

Ευγενής με χαρακτηριστικά Φώτη Σωτηροπούλου και Θωμά Κρασσώνη. Συμμαθητές του άλλωστε και θα μπορούσαν να είναι και συμφοιτητές. Σπουδάζει οικονομικά και συμμετέχει και σε διεθνείς αγώνες ο Δημήτρης, όπως το κάνουν και ο Θωμάς και ο Φώτης και όλο αυτό συνδεδεμένο με την αγωγή τους, είναι και αποτέλεσμα του σχολείου που λέγεται κάρτιγκ. «Έτρεξα με Γιάννη Αντωνιάδη, με Γιώργο Πολυχρονίδη και αδελφούς Μαιτους» σχολιάζει ο Δημήτρης κσι συμπληρώνει. «Από όλους μαθαίνεις. Σημαντικό το πως το αξιοποιείς». 

Μας αρέσει πολύ αυτή η φιλοσοφία ζωής όποτε το motorsport συνδυάζεται με σπουδές και με εργασία στην οικογενειακή επιχείρηση.

Συναντήσαμε μια οικογενειακή ομάδα με τον πατέρα να καταπιάνεται και με τα εργαλεία και ένα οικογενειακό κλίμα που στο καρτ που ξέρουμε, θα συναντήσεις μόνο στην τέντα του Γρυλλάκη, στην ομάδα Galaxy.

Αντίστοιχα, συναναστραφήκαμε με ένα νεαρό πιλότο που έχει το μυαλό του καλά κλειδωμένο μέσα στο κεφάλι του και γνωρίζει πολύ καλά μέχρι που μπορεί να φτάσει η προσπάθεια ενός Έλληνα εξαιρετικού οδηγού που οφείλει για τον εαυτό του και με σεβασμό στην οικογένεια του, να μην ασχολείται μόνο με τους αγώνες.

Η συνέχεια στις πίστες, όπου θα αξιοποιηθούν και τα έμπειρα στελέχη της ομάδας ως υποστήριξη για την εξέλιξη όλων ώστε να προκύψουν και τα αποτελέσματα από τα οποία κρίνεται κάθε εγχείρημα.

Επιστρέφοντας…

Συντροφιά στο ταξίδι το σχόλιο του Δημήτρη Κωνσταντινίδη του Ελπίδα Resort για την πίστα των Σερρών που κοσμεί τα Βαλκάνια. «Δεν ασχολούμαι, έχω προσπεράσει, αλλά γίνεται εξαιρετική δουλειά». Ο χώρος λάμπει και είναι σημαντικό ότι ο Πρόεδρος της ΛΑΜΣ είναι και ο CO (σικ) του Αυτοκινητοδρομίου. Επαλήθευση από τη διαρκή εξέλιξη, από τις εκδηλώσεις σε διεθνές επίπεδο, από τις άψογες σχέσεις με την ΟΜΑΕ και βέβαια από τη φροντίδα για καθαρές και χρήσιμες εγκαταστάσεις που με τις συχνές προσαρμογές αντέχουν στο χρόνο. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν θα δούμε και Dirt Games εδώ. Εύγε !

Απορία;

Μήπως πάμε και μέσα καλά; Άλλωστε, μόνο έτσι θα πάμε και έξω ώστε να δούμε τους αθλητές μας να συμμετέχουν και να διακρίνονται. Μέχρι τότε στηρίζουμε τους καρτίστες μας που συμμετέχουν σε διεθνείς θεσμούς κ.α., όπως τον Δημήτρη στην F3 και τον Ανδρέα στο δρόμο του για το Le Mans, έχοντας αγωνία για τη συμμετοχή του Θωμά στο Ευρωπαϊκό Νάσκαρ με «κερί» δίπλα του τον Στέλιο Φάκαλη. Σε κάθε περίπτωση, απλά πολύ απλά, εδώ είμαστε._Σ.Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ