top icon
Blog

Οι νέοι είναι ωραίοι…

Τους οφείλουμε! Το γράφουμε συχνά και μακάρι κάθε μέρα. Αναβαθμίζει μάλιστα αυτή η ατάκα το ρόλο μας ως συντάκτες του ειδικού Τύπου, ο οποίος δεν τελειώνει στην κριτική αυτοκινήτων και στην ανάλυση αποτελεσμάτων αγώνων.

Άλλωστε ο Καββαθάς μας δίδαξε συμπεριφορά και αργότερα ξανά-έγραφε τα κείμενά μας μήπως γίνουμε δημοσιογράφοι. Παιδιά δεν είχαμε αφτιά για γονείς και δασκάλους και έφηβοι είχαμε ευαγγέλιο το 4ΤΡΟΧΟΙ. Τυχερός ο υπογράφων. Διδάχτηκα αγωνιστική συμπεριφορά από τον Ιαβέρη και τακτική από τον Φερτάκη. Οικογενειακό δίκαιο από την ομάδα μου. Τεράστιο σχολείο η Nissan Sport Team. Ευκαιρίες με το τσουβάλι λοιπόν, από παιδί μέχρι και τα ώριμα χρόνια, με ασκήσεις σε δυνατά σχολεία, χάρη και στην ανοχή ωραίων ανθρώπων, όπως στα 5 χρόνια στη Seat.

Το λιγότερο λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να στηρίζεις τους νέους Έλληνες, ειδικά στο Motorsport. Ειδική περίπτωση οι ελληνικοί αγώνες. Συναίσθημα στη μέγιστη τιμή σε ένα χώρο όπου τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο. Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να είναι προϊόν ώστε να προκύψουν χορηγοί και να ανακουφιστούν οι γονείς των μικρών ηρώων μας, αλλά και οι ίδιοι οι ώριμοι αθλητές που πολεμούν με χορηγό τον «παντελονίδιο». Ο δημοφιλέστερος «σπόνσορας» των ελληνικών αγώνων από καταβολής τους.

Μικροί ήρωες λοιπόν. «Όλοι υπέροχοι». Το λέει και το στηρίζει με πάθος και ευγένεια ο αρχαιότερος σε αγωνιστική διάρκεια, με χαρακτηριστική συνέπεια στην επένδυση που αφορά στη συμμετοχή του παιδιού του στο κάρτινγκ με τον τρόπο το σωστό. Ο Κώστας Σωτηρόπουλος. Ο πατέρας του Φώτη, του 6ταχυτου Πρωταθλητή μας. Είναι σαφής: Η προβολή του χώρου δεν μπορεί να έχει χρώμα. Είναι υπόθεση όλων. Ο Κώστας, που θα μπορούσε με νεύμα να εξασφαλίσει την προβολή του παιδιού του. Το βλέπει “αλλιώς” όμως. Αυτό είναι το σωστό και μακάρι να είχε μιμητές. Μας πήρε καιρό να το αντιληφθούμε και σήμερα προσπαθούμε να το υποστηρίξουμε με το τακτ που απαιτείται.

Αφορμή για το σημείωμα

Η συνύπαρξη με τον Θωμά Α. Κρασώνη προχθές στα Dirt Games. Το ποστ του Δημήτρη Τσίμπρη που πάει Πολ Ρικάρ για τον αγώνα με F3 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι βαλίτσες με τα σήματα της Galaxy που πάνε Μόναχο. Στα χέρια των Πρωταθλητών μας, Στυλιανού Γ. Πετρίση και Φώτη Κ. Σωτηρόπουλου. Μαζί τους, για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο (Karting Academy και 6ταχυτα αντίστοιχα), ο Γιώργος Γρυλλάκης, ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος του ελληνικού κάρτινγκ, με γνώσεις και τις υγιείς αρχές που συνδέονται με τον πρωταθλητισμό και ο πατέρας Πετρίσης, για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο. Καρέ του άσου και είναι πολύ σημαντικό το ότι η προσπάθεια έχει εξασφαλίσει διακριτική στήριξη με δεδομένη την προβολή της συμμετοχής. Μονόδρομος το να στηρίξεις τον Έλληνα στη διεθνή του προσπάθεια. Με αρχοντιά, χωρίς τη μίζερη ανάλυση των αριθμών, που ενίοτε δε λένε την αλήθεια σε τόσο ανταγωνιστικούς θεσμούς που απαιτούν προσγείωση χωρίς φρένα σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Σεβόμαστε την ελληνική σκηνή, αλλά αν θέλεις να ξεφύγεις και να βελτιωθείς, πρέπει να σφραγίσεις διαβατήριο για καλά σχεδιασμένο ταξίδι. 

Το κάνουν οι 4 παραπάνω

Ο Θωμάς ξεκίνησε με ενιαίο Saxo στην Αγγλία, συνέχισε με Μίνι στην Ιταλία και συνεχίζει στο Ευρωπαϊκό Nascar με Mustang. Έχει 3 αγώνες εξασφαλισμένους, και τον τρόπο να πάει παραπέρα. Υποχρέωσή μας να ευαισθητοποιηθεί η Ford κ.ά. και με δεδομένο το αφοπλιστικό του χαμόγελο, είναι και η αγωνιστική του πορεία που επιβάλλουν την προσοχή μας. Το κάνει άλλωστε υποδειγματικά, με εντιμότητα και συναίσθημα ο κ. Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος της Cosmote TV.

Ο Δημήτρης, με απόλυτη γνώση του χώρου, ζηλευτή ωριμότητα και ατού την εμπειρία των 6τάχυτων, οδήγησε Formula Gloria και σήμερα, με το δικό του μονοθέσιο, θα κολυμπήσει στα βαθιά. Σε μια σειρά 9 αγώνων με απαραίτητη πολυτέλεια, το ταμείο να γίνει με το τέλος του θεσμού. Έχει δίπλα του τον πατέρα του που δε μασάει και εμπλέκεται σε βάθος, όπως και υπέροχους συνεργάτες που μοιράζονται την αγωνία. Ό,τι χαρακτηρίζει όσους νοιάζονται πραγματικά.

Ο Στυλιανός, με την ελληνική σημαία στη φόρμα του, εκπροσωπεί το κάτι παραπάνω. Συμμετέχει σε ένα ειδικό σεμινάριο, με αντίστοιχους Πρωταθλητές διεθνών προδιαγραφών. Ομόλογοί του σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως είναι και το δικό μας Πρωτάθλημα στην κατηγορία Junior. Κορυφαίοι αθλητές, σημαντικοί κόουτς, περίφημες ομάδες, δυνατοί γονείς. Καλυτερότερος ο Στυλιανός, και ο τίτλος του σε συνδυασμό με την ηλικία του λειτουργεί και ως κλειδί στο να ανοίγουν πόρτες υποστήριξης. Δειλά, διακριτικά στην αρχή, αλλά όταν έχεις δίπλα σου τη Seat και τη Bridgestone, μονόδρομος η συνέχεια. Τιμή μας τα σήματά μας στον εξοπλισμό του, και μας συναρπάζει αυτός ο τρόπος του όταν προσπερνάει με το αγωνιστικό θράσος που απαιτείται. Προσαρμόζεται γενικώς, δεν είναι μονόχνοτος στη ζωή του, γνωρίζοντας πως η ζωή δεν αρχίζει και τελειώνει στα χρονόμετρα του Σαββάτου στις Αφίδνες, και γενικότερα “φωτίζει” την κατηγορία του. Τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε. Τυχερός στο ταξίδι του στο Karting Academy, έχοντας δίπλα του το Φώτη. Το δικό του άνθρωπο. Τον Φώτη που θέλει να κάνει καρτ και στην Ελλάδα, αρκεί να έχουμε αγώνες με 6ταχυτα, ενώ είναι παρών σε κάθε δραστηριότητα ακόμα και όταν δεν οδηγεί. Τεράστιοι οι τεχνικοί δίπλα του, εδώ και έξω από εδώ, αλλά επιμένει να μαστορεύει. Του αρέσει να λαδώνει χέρι και να σφίγγει βίδες. Όπως και με ένα δικό του τρόπο να μοιράζεται τη γνώση του με τους νεότερους. Με άποψη και χαρακτήρα. Χωρίς ύφος, με ήθος και στυλ. Άλλωστε την τέντα του Γιώργου και του Σταύρου Γρυλλάκη τη χαρακτηρίζει όλο αυτό. Στυλ και γνώση θα βρεις και στους Ζάχους. Τεράστιοι. Όπως και στου Σωτήρη Γαλάτση και βέβαια στου Πολυχρονίδη, αλλά και στου Τσερανίδη και στους Μαϊτούς, όπως βέβαια και στου Αντωνιάδη. Σημαντικό να αξιολογείς και να ξέρεις τι σου ταιριάζει, ώστε να μείνεις σταθερός στις επιλογές σου, αφήνοντάς τους να εργαστούν. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί κόπο και βέβαια χρήματα και κρίμα που δεν υφίστανται χορηγίες, με την ευθύνη γι’ αυτό μοιρασμένη. Εννοείται πως μας αναλογεί πολύ μεγάλο μερίδιο. 

Εμείς στην κοσμάρα μας ονειρευόμαστε

Να αποκτήσει υπομονή ο Θέμης Παπαευθυμίου του Αλ, ώστε ο δικός μας, ο μικρός ήρωας της καρδιάς μας, ο Αλέξανδρος να διεκδικεί τίτλους και το κυριότερο: κάποιοι από τους υπέροχους της Senior όπως ο Ανδρέας Μ. Δεβετζόγλου, ο Τιμόθεος Α. Δημητρίου, ο Κωνσταντίνος Ι. Κομνηνός, ο Γιάννης Καρδαμάκης κ.ά. under 17 να έρθουν στα Dirt Games, στη δική τους κατηγορία. Δοκίμασε ο Φώτης και χαμογέλασε, κάτι που πρέπει να υπάρχει λόγος για να συμβεί, πρωταγωνιστεί ο Στέφανος, ενώ γυαλίζει το μάτι του Τάκη. Εκεί, μαζί με τον Λάμπρο κ.ά. δοτικούς της παρέας, με γνώση και αγωνιστικό ήθος, όπως ο Πρωταθλητής Γιώργος Ζυμαρίδης, ο Γιάννης Ακράτος κ.ά.. θα βρουν το τέλειο κλίμα και εργαλείο με επιδόσεις κλάσης 6ταχυτήτων.

Ειλικρινά δεν τη γνωρίζω την προοπτική. Γνωρίζω όμως τους δημιουργούς και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλο αυτό μπορεί να πάρει τη διεθνή του διάσταση, κάτι που δε διακρίνω στο Ενιαίο. Δεν υποτιμάει κανείς τα Legends με ατού τους δημιουργούς τους, αλλά θέλει το χρόνο της η προσπάθεια για να πάρει σοβαρή διάσταση ανταγωνισμού, ώστε να αγγίξει το DNA ενός πραγματικού καρτίστα-πρωταθλητή 16 ετών.

Σημαντικό ότι τα Dirt είναι ίσως και ο μόνος χώρος που μας ενώνει, εμάς, μια δύσκολη παρέα, που απαιτείται πλέον να βρούμε έναν μίνιμουμ τρόπο επικοινωνίας ακόμα και μεταξύ όσων «rien ne vas plus». Μας το οφείλουμε…_ Στρατισίνο  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ