Το υγιές ελληνικό Motorsport είναι εδώ!

Το κάρτινγκ στο σύνολό του, το Eνιαίο σε κάθε του μορφή, έργο ΣΟΑΑ σήμερα, είναι οι θεσμοί-σχολείο.

Το παιχνίδι είναι οριακό και το ταλέντο που υφίσταται δεν κρύβεται... Αν θέλεις να πάρεις το πρώτο σου μεταπτυχιακό στις Aναβάσεις, θα το διεκδικήσεις. Ανώτατη εκπαίδευση, με δυνατότητες εξέλιξης, και το κυριότερο, μαθαίνεις να λειτουργείς υπό πίεση. Απαραίτητο όπου κι αν εμπλακείς. Με ευκαιρία και αφορμή, να μείνουμε στο κάρτινγκ. Είναι το λογικότερο τέτοιες ημέρες. Το οφείλουμε, είναι υποχρέωσή μας να παρακολουθήσουμε την προσπάθεια των Πρωταθλητών μας. Του Στυλιανού Γ. Πετρίση που συμμετέχει στο θεσμό Karting Academy της CIK-FIA και του Φώτη Σωτηρόπουλου που θα οδηγήσει το αγαπημένο του 6τάχυτο μονοθέσιο στο Πανευρωπαϊκό.

Όλα αυτά 150 χλμ. από το Μόναχο. Στο Wackersdorf, όπου και η μια από τις 2-3 καλύτερες πίστες της Ευρώπης. Μικρή πόλη που ζει για τους αγώνες από τους αγώνες. Αγαπούν το κάρτινγκ οι Γερμανοί και αν είναι τυχερή η ελληνική ομάδα κάπου εκεί θα συναντήσει τον Ραλφ Σουμάχερ. Κατασκευαστής σασί κάρτινγκ πλέον.

Από την Τετάρτη ο Φώτης πάτησε πίστα, την ώρα που οι άλλοι Έλληνες παρέλαβαν υλικό και ο Γιώργης Γρυλλάκης έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Οριακές παρεμβάσεις σε λεπτομέρειες, αλλά είναι εκεί που προκύπτει η διαφορά και ο Στυλιανός έχει δίπλα του τον καλύτερο. Δε βιδώνει-μοντάρει απλά ο μάστορας, αλλά ταιριάζει ένα πλαίσιο ίδιο για όλους στα μέτρα του οδηγού του. Το ξέρει καλά όλο αυτό και είναι η εμπειρία του που επιβάλλει τη σύνεση και την προσοχή. Μαλωμένος με την ξεπέτα ο κόουτς, θέλει να δώσει το τέλειο εργαλείο ώστε ο Στυλιανός να έχει τη σωστή ψυχολογία από το πρώτο μέτρο, αξιοποιώντας και τα περίφημα Bridgestone. Έχει 50 απέναντί του. εθνικοί οδηγοί όλοι.

Ο Φώτης έχει 80, όλοι πρωταθλητές. Στο μυαλό του και ο Στυλιανός. Με τον τρόπο του, που δε συνδέεται με χαμόγελα και με τυπικές ερωτήσεις, αλλά με ουσία. Η εμπειρία του, το καλύτερο ιδιαίτερο μάθημα. Γιατί, απλά, αυτός είναι ο Φώτης του Κώστα και της Ελένης. Κάνουν τη διαφορά οι γονείς. Την κουβαλάει ο αθλητής την αγωγή του. Βλέπεις το ελεγχόμενο πάθος, την ήρεμη δύναμη του Γιώργου Πετρίση εκεί και είναι αυτός που σε μεταφέρει μαζί τους στην πίστα. Δε ζητάει. Ενημερώνει διακριτικά, αφού ξέρει πως αν μπορείς, όποτε μπορείς, αντιδράς, και το αυτονόητο, το ευχαριστώ με νόημα είναι η σημαία του. Χωρίς έκπτωση.

Τα δύσκολα για τους δυο ήρωές μας από την Πέμπτη. Σειρά προκριματικών, ημιτελικοί και το όνειρο του τελικού στο στόχαστρο με την ελληνική σημαία.

Άλλωστε, αν δεν το πίστευαν αυτοί οι τύποι, θα έμεναν Αθήνα για ακόμα μία προπόνηση πριν τον αγώνα του Πρωταθλήματος στην Καλαμάτα, σε δέκα μέρες από σήμερα, με τη συμμετοχή και των δυο ξενιτεμένων άσων. Είναι σαφές πως στην Καλαμάτα θα έχουμε και αγώνα με 6τάχυτα! Την ώρα που ο Θωμάς Α. Κρασώνης θα παλεύει να κουμαντάρει την 5λιτρη Mustang-θηρίο στην Ιταλία.

Εμείς...

Βλέπουμε τα σήματα της Seat στον εξοπλισμό του Στυλιανού και αισθανόμαστε όμορφα. Στηρίζουν ένα παιδί-Πρωταθλητή. Με ταλέντο και τρόπο. Γιατί ο Στυλιανός την κάνει τη διαφορά εκτός πίστας, με το πώς ζει, με ενδιαφέροντα και ασχολίες που ξεπερνούν τις πίστες και τα χρονόμετρα. Χωρίς περιθώρια παρέκκλισης από το πλάνο της μητέρας του.

Μας αρέσει πολύ όλο αυτό. Είναι μια άλλη, επίσης σημαντική έκφραση της Τεχνοκάρ, όπως τότε, ήταν το Ενιαίο. Με τα Ibiza και τα Leon. Έργο Seat-Τεχνοκάρ. Με ευαισθησία και ποιότητα. Διά χειρός Νίκου Παπασταθόπουλου τότε, ο οποίος ξεπέρασε κάθε λογική για να συντονίσει την κεντρική διοίκηση με τους όλους τους ντίλερ. Σήμερα είναι ο Χάρης Δάνδουρας. Περισσότερο πατέρας επί του προκειμένου και λιγότερο μάνατζερ που τον οδηγούν τα excel κ.ά. τυπικά. Με το ένστικτο, γιατί η εμπιστοσύνη είναι σχέση-εξέλιξη της πίστης σε ανθρώπους και θεσμούς.

Στο ίντερνετ θα βρείτε λεπτομέρειες της προσπάθειάς τους. ( https://www.facebook.com/StylianosPetrisis/ - https://www.facebook.com/fia.karting.championship.official/ ).

Εμείς θα επικοινωνούμε συχνά και πάντα σεμνά και χωρίς αναλύσεις, με χρόνους και αποτελέσματα. Πρόκειται για σειρά αναμετρήσεων μέσα σε μια σειρά αγώνων. Ταμείο/ανασκόπηση στο τέλος, με τις δικές μας σκέψεις μόνο στη θετική πλευρά των στροφών.

Καλό αγώνα guys, να το χαρείτε. Κάθε μέτρο, κάθε στιγμή. Και μακριά από το FB. Βλάπτει την αγωνιστική υγεία._ Σ.Χ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου