top icon
Blog

Κάν’ το όπως εσύ ξέρεις…

Δυσάρεστη η εξέλιξη που αφορά το ΔΣ της ΟΜΑΕ.

Έκπτωτοι οι εκλεγμένοι, που αρνήθηκαν με πείσμα να προσαρμοστούν στους νόμους.

Σε διατεταγμένη «ιερή» υπηρεσία οι διορισμένοι από το Πρωτοδικείο, που καλούνται να ενώσουν με ήθος και να οδηγήσουν έντιμα την Ομοσπονδία σε εκλογές, ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο και στηρίζοντας τους θεσμούς σε εξέλιξη.

Το ότι την έκπτωτη διοίκηση χαρακτηρίζει το θράσος είναι γνωστό, και πλέον και τυπικά αποδεδειγμένο. Είναι μάλιστα τέτοια η αλαζονεία τους, που ακόμα και σήμερα κυκλοφορούν με ύφος που δεν προδίδει ήθος.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η παρέα κρίθηκε σε πρώτη φάση. Δυστυχώς, όχι με τον τρόπο το σωστό από την παγιδευμένη ΓΣ της Ομοσπονδίας, όπως αρμόζει σε πρώην αθλητές που υπηρετούν το χώρο τους διοικητικά. Είναι γεγονός πως βρέθηκαν στο καναβάτσο και τέθηκαν εκτός μέσα από πίεση, με μέθοδο και τρόπο που συχνά ξεπέρασε τα άγραφα όρια· οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε πως αποδείχθηκε αποτελεσματική. Εκθέτοντας μάλιστα τους λίγους αντιπολιτευόμενους από τον καναπέ των Σωματείων τους, αλλά και τους αδιάφορους στα μπάκετ. Μια γενιά αθλητών που θέλει να οδηγεί και να συναγωνίζεται προσπερνώντας διοικητικά προβλήματα, όντας και εγκαταλελειμμένοι από όλους μας σε επίπεδο προβολής. Πληρώνουν για ό,τι τους ικανοποιεί, ζουν τη στιγμή, και για την πλειοψηφία, μέχρις εκεί.

Ουσία…

Αξιολογώντας τη λίστα των εννέα σημαντικών που επιστρατεύθηκαν και αποτελούν τη διοίκηση Πρωτοδικείου, είμαστε αισιόδοξοι πως το άθλημα θα αποδειχθεί τυχερό, έχοντας εμπιστοσύνη συνολικά στο ΔΣ. Ειδικότερα, όμως, στις ικανότητες των Γιάννη Εγγλέζου, Άγγελου Ζήβα, Νίκου Πλέσσα, Γιώργη Πολυζώη, κ. Κορίνας Φατούρου και Νώντα Φατούρου. Χωρίς να υποτιμούμε και τους τρεις συναδέλφους τους από την επαρχία, που με κόπο και θυσία σε κόστος και χρόνο θα στηρίξουν επίσης μια καθαρή και έντιμη προσπάθεια. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Παυλόπουλο, κ. Γεωργία Στεφανή και Αντώνη Χατζημιχάλη.

Ομάδα που οφείλει να συνεννοηθεί και να προσφέρει στηρίζοντας την ΕΠΑ και βάζοντας την τάξη που απαιτείται ώστε η ΟΜΑΕ να αποκτήσει εκλεγμένη διοίκηση. Η ΟΜΑΕ δε δημιουργήθηκε ώστε να διοικείται από διορισμένους και δεν προέκυψε για να οργανώνει αγώνες. Έχει όμως την τυπική και ηθική υποχρέωση να στηρίζει την ΕΠΑ. Δείχνοντας εμπιστοσύνη και στο διοικητικό προσωπικό, που οφείλει να εργάζεται και να μην επεξεργάζεται.

Λαμπερή Επιτροπή Αγώνων, δυνατός και ο χώρος μας. Αξιοκρατία στη διαχείριση των αγώνων, αλλά και ίσες αποστάσεις στην ανάθεση αγώνων. Ξεπερνιέται, δεν έχει θέση η πολιτική σε χώρο όπου εμπλέκονται ερασιτέχνες και ελάχιστοι επαγγελματίες, σε ποσοστό 98%.

Σήμερα, τώρα, δε χρειάζεται αναθεώρηση σε βάθος, αλλά απλώς να καθιερωθούν τα αυτονόητα, και το άθλημα να πορεύεται μέσα από κανονισμούς και ισονομία.

Να τελειώσει επιτέλους και όλη αυτή η φιλολογία για τα οικονομικά και τη διαφαινόμενη αστοχία, μέσα και από την άνευ ελέγχου εποπτεία, στη διαχείριση εξόδων.

Όταν το ταμείο είναι αρνητικό, συγγνώμη, αλλά πληρώνεις από την τσέπη σου ώστε να μείνεις κύριος. Όπως γνωρίσαμε το ’81 τον Πρόεδρο και τον ζήσαμε στη συνέχεια, πριν χαθεί στην υπόγεια διαδρομή ΣΟΑΑ-ΟΜΑΕ μέσω ΕΛΟΑΜ, με άλλοθι ένα αντι-ΕΛΠικό μένος που στάθηκε αδύνατο να διαχειριστεί, προδομένος από τις εμμονές του.

Στο τέλος, ο ικανός ψάχνει και βρίσκει πόρους, αξιοποιώντας ειδικούς για να αναβαθμίσει τα έσοδα.

Αδιανόητα τα προσωπικά έξοδα σε μια χρεοκοπημένη Ομοσπονδία, ακόμα και με την τυπική έγκριση.

Να συμφωνήσουμε ότι η κατρακύλα προέκυψε και λόγω διεθνών αγώνων, αλλά το αποτέλεσμα εκθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε αμφιβολία ότι τα μέλη της διοίκησης Πρωτοδικείου (κωμικοτραγικό το 5-4 όπως εμφανίζεται) θα δικαιώσουν καταρχήν τον εαυτό τους, στηρίζοντας την ιστορία τους, και, με τη σιγουριά ότι θα συνεργαστούν και με τον ΣΟΑΑ, που έχει πάλι τον ιερό του ρόλο, να ευχηθούμε καλό δρόμο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς._ «Στρατισίνο»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ