top icon
Blog

Την Κυριακή; Μπορείς!

Απόδειξη λοιπόν και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μέγαρο του κ. Αναστασιάδη, λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Για τον επίλογο των Dirt Games και η πίστα έχει φορέσει τη στολή της για μικτό αγώνα σε μικτή διαδρομή Την υποδοχή των μονοθέσιων καρτ κυρίως για χώμα και των λίγων -δυστυχώς- αυτοκινήτων, σφραγίζουν οι τύποι των Dirt Games της ΕΚΟ, με την υποστήριξη και της Citroen. Τις κάμερες συντονίζει ο Ιωάννης-Μάριος Παπαδόπουλος της Cosmote, τα μικρόφωνα ο Τάκης Πουρναράκης και του Alpha Radio 98.9, ενώ τους φακούς ο δικός μας Θάνος Ηλιόπουλος. Τις προσκλήσεις-εισιτήριο των θεατών έχει σφραγίσει η πολύπειρη Start Line, που όπως και τον περασμένο χρόνο, έχει και την ευθύνη της οργάνωσης…

Πάμε Μέγαρο

Όχι μόνο για έναν, αλλά για πολλούς. Βλέπετε ο Γιώργης Ζυμαρίδης, το σημείο αναφοράς, οι Παναγιώτης Ρουστέμης, Μιχάλης Τακιδέλλης κ.ά. ειδικοί στα 600 και 750 θα έχουν εξαιρετική παρέα. Έλληνες και νεοφερμένους διεθνείς αλλά και όχι μόνο. Tύπους που ξεπερνούν τους συνήθεις ύποπτους σε ένα θεσμό επαγγελματικών προδιαγραφών. Προσφορά το θέαμα, ζητούμενο ο ανταγωνισμός, ό,τι δηλαδή συνήθως λείπει. Στην καλύτερη, έχουμε δυο ανταγωνιστές στους ελληνικούς αγώνες. Εδώ είναι όλοι ικανοί και αν πάτε για τους πρωταθλητές, μην υποτιμήσετε τους gentlemen αυτής της εξαιρετικής παρέας. Τύπους με ποιότητα και εκτός κόκπιτ, όπως είναι οι κ.κ. Γιάννης Ρέγγος και Σπύρος Ράπτης που κοσμούν το θεσμό.

Υπάρχει λόγος…

Είπαμε, αφορμή είναι ο θεσμός, που “περνώντας” στο φετινό επίλογο γίνεται γιορτή. Είναι το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς, με την ευθύνη γι’ αυτό να μας βαρύνει όλους και αν ο καθένας μας αναλάβει το μερίδιό του, υπάρχει η προοπτική για λαμπρή πορεία την επόμενη χρονιά. Περί του λόγου όμως και έχουμε και αφορμή. Σε 3 διαστάσεις στα δικά μας μάτια:

Εμείς λοιπόν θα πάμε για να σφίξουμε το χέρι του κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη. Τον απολαύσαμε στο δικό του τερέν με το 2 στην πλάτη ως σύγχρονο δεξί μπακ στα πράσινα και στα γαλανόλευκα. Τυχεροί, με τον Παύλο Αθανασούλα χειροκροτήσαμε Γιούρκα από τη θύρα 3 της Λεωφόρου, και όποιος ξέρει καταλαβαίνει. Θα τον απολαύσουμε λοιπόν και να οδηγεί. Του το οφείλουμε. Μας έχει χαρίσει τεράστιες στιγμές και όταν τον γνωρίσεις χωρίς τη φανέλα ή μεθαύριο, χωρίς τη φόρμα και το hans, θα καταλάβεις ότι έχεις να κάνεις με έναν ευγενή άνθρωπο, με κοινωνικές ευαισθησίες. Πρωταθλητής που δε μιλάει πρώτος και αφήνει χώρο στο συνομιλητή του με σεβασμό και στους δικούς μας ρόλους, μικρότερης αναγνωρισιμότητας.

DirtGames

Για τα δικά μας, για την οδήγηση, αν έχεις ακούσει και γνωρίζεις, είναι αυτονόητη η αξιοπρεπής παρουσία. Έχει οδηγήσει στην άσφαλτο supercars σβέλτα και με στυλ, γιατί όχι και το καρτ σε χώμα-άσφαλτο, έχοντας δίπλα του τον Λάμπρο Αθανασούλα. Τον καλυτερότερο κόουτς. Τον κ. Πρωταθλητή με ό,τι αυτό σημαίνει για όποιον μπορεί να καταλάβει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Αγωνία του ο Γιώργης και ο Παναγιωτάκης, ενδιαφέρον με άποψη για τον Γιούρκα αλλά και όχι μόνο και συνεχίζουμε.

Ο Φώτης!

Ο “Φω” του φίλου μου του Κώστα που πλέον έχει τον γιο του κοντά του στην οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο τα συστήματα ασφαλείας. Ο Σωτηρόπουλος του Ελληνικού Κάρτινγκ και είναι πολύ όμορφο να δεις τον 6ταχυτο 21χρονο πρωταθλητή να αγωνίζεται σε ένα περιβάλλον που δείχνει να μοιάζει, αλλά είναι διαφορετικό, όσο και αντίστοιχα προκλητικό. Θεσμός που γοητεύει τον πρωταθλητή, γεννημένο νικητή, που πάει εκεί χωρίς “Γρύλλο” και Κόρακα, αλλά με Λάμπρο κ.ά. ικανούς. Συναθλητές του και όχι μόνο, που θα τον αγκαλιάσουν, θα τον τιμήσουν και θα τον στηρίξουν. Άνθρωποι ευφυείς, με ποιότητα, που αντιλαμβάνονται ότι μόνο με αστέρια εντός και εκτός κόκπιτ, αθλητές με ταλέντο και σφαιρικά ενδιαφέροντα για τη ζωή, θα αναβαθμιστεί ένας θεσμός που αντιπαθεί τη μιζέρια. 

DirtGames

Τα σέβη μας…

Θέλεις να φύγεις; Βιάζεσαι; Πήγες εκεί μόνο για κους κους και ψήφους; Ξέχασέ το. Είσαι καταδικασμένος να μείνεις. Να τον δεις, να τον χαιρετίσεις, να διαχειριστείς το σπάνιο χαμόγελό του και να αντικρίσεις την καθαρή του ματιά. Ο Αρμόδιος Βωβός θα είναι εκεί. Έχει 6 τίτλους από τους καλούς, νίκες σε ΡΑ και ΕΛΠΑ και τον δυσκολότερο: Ισόβιος Πρωταθλητής στην καρδιά των συναθλητών του που τον παραδέχονται-παραδεχόμαστε εφ’ όλης της ύλης. Αγία τριάδα με Λεωνιδα Κύρκο, και Γιάννη Παπαδημητρίου, χρυσή σύγχρονη εξάδα με Τζίγγερ, Πάνο Χατζητσοπάνη και Σωκράτη Τσολακίδη στα δικά μου μάτια, έχοντας συμμετάσχει μαζί τους σε αυτό το περίεργο παιχνίδι, γνωστό ως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Σπάνιος, πολύ ειδικός και ταχύς σε κάθε τύπου χασίματα, εντός και εκτός ειδικών διαδρομών, μας κέρδιζε πάντα με τον αυθόρμητο, ανθρώπινο και φιλικό του τρόπο. “Μηδέν” έπαρση, ανύπαρκτο ύφος και τέρμα γκάζι.

Vovos

Την Κυριακή, λοιπόν, προσκεκλημένος από ανθρώπους που πραγματικά τον σέβονται και τον αγαπούν, θα πάει να οδηγήσει ανταποδίδοντας το χειροκρότημα με το δικό του τρόπο. Σεμνός στη ζωή, θρασύς και τσαμπουκάς στο μπάκετ. Τρόπος του μια στρατηγική που πλέον δεν υφίσταται. Πρόκειται για το “ξεχνάω να σηκώσω και βλέπουμε το πώς και αν θα στρίψουμε και πάμε παρακάτω”…

Κυριακή, κοντή γιορτή…

Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε για καθυστερημένες αποφάσεις θεσμικών οργάνων, αλλά σεβόμαστε και την Ελλανόδικο που αποχωρεί, γνωρίζοντας τους ανθρώπους, αλλά και τη Διοικούσα της ΟΜΑΕ, οπότε κρατάμε την ουσία.

Θέαμα και ανταγωνισμός στη μέγιστη τιμή, από υπέροχους. Άλλωστε έχουμε να κερδίσουμε και το άτυπο στοίχημα με τις “Lambo”, που χάρη στην ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. φόρτωσαν στο μάξιμουμ το Μέγαρο. Η κ. Ψαρράκου ανέβασε ταμπελίτσα: Αδιαχώρητο, “πλήρης” η πίστα.

Νικόλα, Δημήτρη και βέβαια Κωνσταντίνε, πρέπει να ανταποδώσουμε. Σύμφωνοι Παύλο Αθανασούλα, τηρουμένων των αναλογιών, αλλά χρωστάμε ένα γεμάτο στάδιο, ώστε να χαμογελάσει και ο κ. Καραβάς βλέποντας τα Αircross του να λάμπουν στα πιτς.

Πάμε μονοιασμένοι. Aξίζει, ενώ είναι δεδομένο πως κρινόμαστε, και, άλλωστε, γι’ αυτό ονειρευόμαστε τα Dirt Games σε φουλ σύνθεση στους επόμενους μήνες. Την επόμενη ημέρα, με απαραίτητο τον υγιή ανταγωνισμό, σε σχέση που θα ξεπερνάει τα όρια και θα εξελίσσεται στην απόλυτη κόντρα που κρίνεται στις γραμμές και όχι στα δευτερόλεπτα. “Για τους καρτίστες μας ρε γαμώτο”._ Σ. Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ