Κακά τα ψέματα...

Στην τελική ευθεία για το Car Of The Year.

Πήγαμε Παρίσι, και αέρα «a Mortefontaine», για την αξιολόγηση των 7 της μικρής λίστας για το COTY. Με την Ελένη Ξενάκη, που πλέον είναι και τυπικά το νέο μέλος, η αντικαταστάτριά μου στην Eπιτροπή. Μαζί μας και ο Θάνος Ηλιόπουλος για την Taycan - και όχι μόνο, αφού στο αντίο θέλεις δίπλα σου και τον πιο παλιό σου συμμαθητή. Δευτέρα μεσημέρι, λοιπόν, και όταν οδηγείς την Taycan οι αδιάφοροι δρόμοι της περιοχής εξελίσσονται σε Τέλεια Διαδρομή. Δημιουργία που συγκλονίζει αυτή η κατασκευή, η οποία προδίδει πως και το 2030 θα υπάρχουν αυτοκίνητα για τον ΠΟ. Την επομένη, στην πίστα-ΕΔ, αντιλαμβάνεσαι το πλήρες μέγεθος και υποκλίνεσαι. Χαμηλή η δική μας βαθμολογία για διάφορους λόγους, αλλά αν η «911» είναι το αυτοκίνητο του 20ού αιώνα, η Taycan, το θαύμα «μόνο ρεύμα», θα αποδειχθεί το αυτοκίνητο του 21ου.

Μαζί μας εκτός και εντός πίστας και σε διάφορους ρόλους το e208, το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Το αυτοκίνητο που μας κέρδισε, και για το COTY τού δώσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη τους 10 βαθμούς που έχουμε διαθέσιμους ως μέγιστη τιμή. Τους διπλάσιους από ό,τι βαθμολογήσαμε Puma και Corolla (από 5 βαθμούς), με το Clio να ακολουθεί. Τι άλλο δοκιμάσαμε; Tesla 3, και εδώ έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Σε σχέση με το περιβόητο πλέον range και με τις επιδόσεις κλάσης Μ3 και βάλε. Γρήγορο πολύ, αλλά μέχρις εκεί, αφού ένα δυνατό πακέτο που πάει και δεν καίει, θέλει και πάτημα με χαρακτήρα. Θέλει στυλ μέσα από την οδική συμπεριφορά του, που δεν προκύπτει. Ηλεκτρικό με στυλ είναι το i3, το «208» και η iPace, με την Taycan εκτός συγκρίσεων και μετρήσεων. Προσβλητικές οι συγκρίσεις για τέτοιο σύνολο, όπως είναι η Porsche. Λέγεται πως θα μας εκπλήξει και το ηλεκτρικό Mini. Εδώ είμαστε για να το αξιολογήσουμε, υπενθυμίζοντας ότι την πλέον έντιμη κατανάλωση ρεύματος την πετυχαίνεις με το Kia Niro.

Επίλογος; Με την Μ135i που πετούσε στην πίστα, με αρκετούς να υπερβάλλουν και να φλερτάρουν με την έξοδο αφήνοντας ίχνη στο χώμα, όπου οι μπούκες διαφυγής. Σημειώνουμε ότι τα φρένα της είναι πραγματικά «Μ», και ακούγοντας τις παρουσιάσεις, χειροκροτείς τον υπεύθυνο της Porsche (τεχνίτης στη διαδικασία). Στο τέλος, σηκώνεσαι όρθιος στην υποδοχή του Ζαν-Φιλίπ Ιμπαράτο της Peugeot, που με την παρουσία του αποδίδει σεβασμό στο θεσμό. Περισσότερα τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Γερά, Peugeot 208!_ Σ. Χ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου