top icon
Blog

Η ζωή σε pause. Στη γλώσσα μας, στη… νεκρά

Ούτε να συγκεντρωθείς μπορείς, ούτε να δουλέψεις από απόσταση, ούτε καν να ξεκουραστείς στη μοναδική αυτήν ευκαιρία που σου δίνεται. Η ζωή σε παύση, όποια και αν είναι η αιτία -λυπούμαστε, κυρίες και κύριοι διάσημοι των social media που σας το χαλάμε-, δεν είναι ωραία. 

Σου λένε… 

«Να ευχαριστηθείς την οικογένειά σου». Απαντάμε ότι μας λείπει απίστευτα το 95% από τα μέλη της, και ανησυχούμε για το 100% πιο πολύ από ποτέ. 

«Επικοινώνησε με τους φίλους σου με βιντεοκλήσεις». Το κάνεις μία, το κάνεις δύο, το κάνεις δέκα, και στην ενδέκατη καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ καλύτερα να μη βλέπεις από απόσταση θλιμμένα και γεμάτα αβεβαιότητα πρόσωπα, συνήθως άνεργα αυτή την περίοδο, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να τους ακουμπήσεις τον ώμο και να τους πεις ότι… «όλα θα πάνε καλά, γαμώτο, ηρέμησε». 

«Γίνε δημιουργικός στη δουλειά σου». Σε έναν κόσμο που διαλύεται σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, κανένας δε θέλει να κάνει τον κομπάρσο στο ρόλο του αφελούς, που παραμένει στην κοσμάρα του την ώρα της καταστροφής. Ακόμα και αν ξέρει ότι αυτό θα εξασφαλίσει την επόμενη ημέρα, είναι δύσκολη η εξίσωση, στα όρια του γραφικού. 

«#ΜείνεΣπίτι». Δε μας χωράει ο τόπος. Έτσι απλά. Ειδικά αν η ζωή σου είναι εκπαιδευμένη να γυρνάς με μια βαλίτσα όλον τον κόσμο, από ειδική διαδρομή σε βουνό και πίστα και από αεροδρόμιο σε λιμάνι, αυτό είναι σαν αργός θάνατος. 

«Μαγείρεψε και δες ωραίες σειρές». Το κάναμε και πριν, και περνάγαμε καλύτερα. Τα φαγητά είχαν πιο πικάντικη γεύση και η τηλεόραση άνοιγε μόνο όταν δεν ήμασταν έξω, ευτυχισμένοι με συγγενείς και φίλους. 

«#ΜένουμεΣπίτι». Στο μοναδικό που θα συμφωνήσουμε. Πάμε να σώσουμε ό,τι προλάβουμε και ό,τι σώζεται. Πάμε να το κάνουμε, όσο και αν πολλοί από εμάς πιστεύουμε μέσα μας ότι και πάλι το βάρος πέφτει στην ατομική ευθύνη του καθενός, αφού πολλά κράτη και κυβερνήσεις πιάστηκαν απροετοίμαστα. Τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση, ας σεβαστούμε την όποια προσπάθεια μιας αισθητά πιο αδύναμης χώρας και κυβέρνησης σε σχέση με πανίσχυρους Ευρωπαίους εταίρους, και όχι μόνο, που προσπαθεί να σώσει την αδράνεια, τις χαμένες ευκαιρίες και τις μίζες όλων όσοι έχουν βρεθεί σε αυτήν τη θέση. Όλων. Τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό, γιατί τα λεφτά πήγαιναν, πηγαίνουν και θα πηγαίνουν αλλού, όσο και αν φωνάζουν οι πραγματικοί ήρωες των ημερών… «Βοηθήστε μας να σας σώσουμε». 

Ποιοι; Μόνο αυτοί: οι γιατροί, οι νοσηλευτές και κάθε εργαζόμενος στον ιερό χώρο της υγείας. Καλό κουράγιο, μάγκες, για εσάς το κάνουμε, για εσάς στέλνουμε μηνύματα, για εσάς είμαστε ελεύθεροι πολιορκημένοι, σε εσάς ελπίζουμε να σώσετε τους γονείς και τα παιδιά μας. Για εσάς κάνουμε υπομονή, ζώντας αυτή την απαίσια, σε παύση, ζωή των ημερών του Covid-19. Σας ευχαριστούμε!_ Μ. Σαλ.

Κουρασμένοι γιατροί

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ