top icon
Blog

H αβεβαιότητα που σε πεισμώνει

Οι μάσκες πέφτουν, το «τι κάνεις;» δεν προκύπτει, ο σεβασμός είναι στην εντατική και η πόρτα του καθενός είναι κλειστή με άλλοθι τα προβλήματά του. 

Όσοι υγιείς, πρέπει να αντισταθούμε. Το οφείλουμε στην οικογένεια και στους συνεργάτες μας. Μετά την περίπου απαγόρευση της κυκλοφορίας, το «παρ’ το αλλιώς» συνδέεται με τετ-α-κε και αφού πέσει η σκόνη, απαιτείται η σωστή μανούβρα ώστε τα χαμένα να μην εξελιχθούν σε καταστροφή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι υγιείς… σε πλήρη σύνθεση, σε οικογένεια και φίλους, έχουν την αναγκαία πολυτέλεια του να σκέφτονται την επόμενη μέρα. Όχι βέβαια με τον παραλογισμό του τύπου θα περάσει και θα σας γ#%@&^ (σε αγγίζει, αλλά το ελέγχεις με την αγωγή σου το ξέσπασμα), αλλά με αρχοντιά. Σπάνιο, μη μετρήσιμο είδος, με πολλά άλλοθι η χαμένη της λάμψη. Ρεαλιστικά, βλέπεις το δάσος, μπαίνεις στη θέση όλων, μένεις ψύχραιμος και σε απασχολεί η διαχείριση. Του σήμερα για την υγεία και του αύριο για την επιβίωση, ξυπνώντας και το όραμα που μας οδηγεί. Πολύπλοκη άσκηση οι ανθρώπινες σχέσεις, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Οι προτεραιότητες αλλάζουν και κάθε χρήσιμος, είναι σημαντικός στην ώρα του. Στον καιρό του… Θρύψαλα, λοιπόν, το μεγαλείο των ανθρώπινων σχέσεων. Δεδομένο ότι η συμπεριφορά μας έχει να κάνει και με το excelτης ζωής του καθενός, χωρίς την αμφίδρομη, την αμοιβαία σχέση που απαιτεί η δημιουργική ισορροπία των αριθμών. Λεπτομέρειες και ψιλά γράμματα όλα αυτά θα πει κάποιος, ενώ άλλοι θα χαρακτηρίσουν το σημείωμα ως δυσνόητο. Απλά, γιατί θα ψάξουν να ερμηνεύσουν, κυνηγώντας φαντάσματα, αρνούμενοι να σκεφτούν ότι από τη στιγμή που είσαι υγιής, όπως και οι άνθρωποί σου, το οφείλεις το αντίδοτο που απαιτείται. Με ρεαλισμό λοιπόν και επιμονή στο συναίσθημα που σε εμπνέει και έτσι εμπνέεις, υπηρετώντας το δημιουργικό σου περιβάλλον. Διαχρονικά μαλωμένο με το copy-paste. Το «όλοι happy» αποδεδειγμένα δεν προκύπτει, ενώ είναι σημαντικό το πώς το θεωρεί ο καθένας μας, όλο αυτό το περί ευτυχίας, που επίσης δεν είναι μετρήσιμο. Σε κάθε περίπτωση, η δυσκολία, έχει το χρώμα της. Είναι το θαμπό γκρι που το βλέπεις σε αυτοκίνητα και επιτυγχάνεται τοποθετώντας αυτοκόλλητες επιφάνειες – που δεν αντέχουν στο χρόνο. Νοιώθεις σαν στο καναβάτσο και είναι αυτή η άσκηση που σε καθιστά δημιουργικό. Είσαι σε ειδική διαδρομή, όλα πάνε ανάποδα, ενώ σε προδίδει και η σκόνη, που αυτοσχεδιάζει στο παιχνίδι της με τον άνεμο. Όρθιοι λοιπόν και με πείσμα, για τις αρχές μας, με σεβασμό στη διαδρομή μας. Άλλωστε, ο καθένας μας νιώθει συνεπής όταν επιβιώνει χωρίς φτερά και λάστιχα. Ακόμα και σβηστός, χωρίς καύσιμα. Η μπουνάτσα και η καθαρή άσφαλτος είναι για όλους. Όταν γλιστράει «αλλάζουν τα δεδομένα» που λέει μια ψυχή και άλλωστε, για κάποιους είναι τρόπος ζωής η επιβίωση στο θολό τοπίο. Αρκεί να έχεις την απαραίτητη άμυνα στο σπίτι και βέβαια, τους ανθρώπους σου. Την ομάδα σου και εμβόλιμα δίπλα σου, υπέροχους νέους με καθαρά, με όμορφα πρόσωπα. Προσθέτεις τους λίγους φίλους που έχουν τη διάθεση να σε ακούσουν και μετά να αναφερθούν στα δικά τους και σκέπτεσαι αισιόδοξα.

208 gti

Φάρμακο, σήμερα…

… η καλημέρα με TheTOC που «μεγάλωσε» νωρίς, και χαμογελάς βλέποντας σε κίνηση τις ειδήσεις για αυτοκίνητο από 4Τ. Η συνέχεια, βλέποντας στο Νetflix το αφιέρωμα στον Φάντζιο, που δίνει λάμψη, και στο 4troxoi.gr το αφιέρωμα στους Παγκόσμιους, από τον Δ.Μ. (F1) και τον Ν.Δ. (WRC) και δεν κρύβεις πως θα ήθελες να δεις σε παραγωγή Netflix αφιέρωμα και στο WRC. Οι βιταμίνες; Ακούγοντας τον κινητήρα του 208 GTi στο χώρο στάθμευσης των γραφείων του περιοδικού. Κούφιο γκάζι, με όμορφο ήχο και το στροφόμετρο να χορεύει. Τον καθαρίζεις και τον χρησιμοποιείς τον επιλογέα. Τον περνάς από όλες τις σχέσεις όπως πιτσιρίκος -ό,τι δεν μπορείς να κάνεις στο 208 COTY. Ποιότητα από το αυτόματο 8άρι, αλλά στα δύσκολα θέλεις τα δύστροπα. Σου αρέσει όλο αυτό το στατικό, σου δίνει δύναμη ο περιορισμός. Είσαι υγιής και νιώθεις δυνατός. Πειθαρχείς, μένεις σπίτι και σκέφτεσαι αν θα (ξανά) προλάβεις να ονειρευτείς…

…χαμογελάς.

Άλλωστε τα όνειρα τα σκοτώνουν όσοι δεν τα ζουν. Αυτοί, που δεν τους βλέπεις για να σε προσβάλλουν. Καλό μήνα._ Σ. Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ