top icon
Blog

“Dirt Games”

Ο «Στρατισίνο» βλέπει τη φωτογραφία του υπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τα Adidas της μάχης· τσιμπιέται -δεν ονειρεύεται- και σχολιάζει…

Το θέλεις, το οφείλεις στους νεότερους. Να σκοτώσεις την καχυποψία και να ζήσεις τη στιγμή με αρχοντιά. Αισιόδοξα και με όραμα. Το πιστεύουν, τον πιστεύουν τον Υπουργό σε σχέση με το όραμά του, που αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και ειδικά το ΡΑ. Άνθρωποι με χιλιόμετρα και ήθος όπως ο Παύλος Αθανασούλας και ο Τάκης Πουρναράκης. Χαζεύεις φωτογραφίες, διαβάζεις προσεγμένα κείμενα, φορτίζεις τα ακουστικά σου (τα μικρά λευκά, τα εξελιγμένα), ακούς-μαθαίνεις και χαμογελάς, με τον επιλογέα στο θετικό πρόσημο.

Αναρωτιέσαι μάλιστα για την ισορροπία σε σχέση με την τεράστια τιμή που συνδέεται με τις δοκιμές. Στο δρόμο «ΕΛ-ΕΜ», που διδάσκει δοκιμές εξέλιξης, οι Dirt, οι δικοί μας άνθρωποι, έχουν την ευθύνη των δοκιμών της Hyundai. Ναι, των ομάδων του WRC. Εξέλιξαν τα Yaris πριν από δύο εβδομάδες και εξελίσσουν από τη Δευτέρα τα i20 στην Ελλάδα, για την Τουρκία. Συνθήκες ιδανικές, σχολιάζουν οι ξένοι ειδικοί, και είναι τιμή μας όλο αυτό. Η επιλογή, η πράξη-διαδικασία και το αποτέλεσμα. Οι θεατές πειθαρχούν και λείπουν, ενώ Έλληνες ειδικοί -σε μικρή μειοψηφία- δυσαρεστήθηκαν ψάχνοντας πάσο διαπίστευσης, SUV και… χαλί να μη λερώσουν τις σαγιονάρες τους. Πλειοψηφία όσοι αντέδρασαν με ευγένεια, ενώ κάποιοι εργάστηκαν διακριτικά, όπως ξέρουν. Όπως ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος και ο Θωμάς Ευθυμίου, ο ΘΚΕ. Eίναι αυτός ο αυθορμητισμός, το γνήσιο ενδιαφέρον για το αγωνιστικό κομμάτι που συναρπάζει, χωρίς να υποτιμάς την ουσία.

Avgenakis

Την τελευταία φορά που οι πολιτικοί υποσχέθηκαν, άφησαν τη δουλειά στη μέση, εκθέτοντας τον Παύλο Αθανασούλα, που όμως, με οδηγό το όραμά του, ανανέωσε την εμπιστοσύνη του σε σχέση με τους κυβερνητικούς. Εκπρόσωπός τους ο Λευτέρης Αυγενάκης, και με φόρμα-κράνος στο Διαδρόμιο, στο σπίτι των EKO Dirt Games, διαβάζοντας τα αυθόρμητα σχόλιά του όπως και τις δηλώσεις του στα επίσημα έγγραφα, μπαίνεις στο τούνελ της σκέψης. Σκοτώνεις ό,τι συνδέεται με προσωπική πικρία σε διάφορα επίπεδα, και είναι σαφές. Δεν πρόκειται για τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα όλων των εποχών που χρησιμοποιεί το χώρο για την επικοινωνία του, και όχι μόνο. Ο τύπος έχει φάει κόλλημα με το άρωμα της σκόνης που «ανασταίνει». Ό,τι μας χαρακτηρίζει εξελίσσεται σε συνδετικό κρίκο, και δικαιώνονται όσοι τον κατατάσσουν σε έναν από εμάς.

Διατηρώντας τα στοιχεία της ελεγχόμενης καχυποψίας, που εκφράζεται άλλωστε από την απουσία μας, δεν τίθεται θέμα. Ακόμα και έτσι χαλάλι, αφού πλέον είναι τόσο ψηλά ο πήχης σε σχέση με το πόσο έχει εκτεθεί, ώστε είναι μονόδρομος να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του δυσκίνητου κράτους και να αποδειχθεί ο πιο καλός φίλαθλος με άποψη και αποτέλεσμα, σε ένα χώρο με έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Avgenakis

Η ώρα της αλήθειας

Είναι τέτοια η δίψα μας να δοθεί ουσιαστική σημασία και ενδιαφέρον με σεβασμό στο χώρο των αγώνων, και δε διστάζουμε να σχολιάσουμε. Με το Ράλλυ Ακρόπολις στο βάθος και στο κάδρο το δέσιμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια, δε θα μασήσουνε πλήκτρα. Ο Έλληνας υπουργός Αθλητισμού κέρδισε στην καρδιά μας τον «9άκις», τους συναδέλφους του και τα WRC τους στα ελληνικά βουνά, αναστατώνοντας συναισθήματα και πνίγοντας την καχυποψία. Θα το ζήσουμε το όνειρο. Είναι σε παθιασμένα χέρια αυτή η δύσκολη άσκηση της επιστροφής στο διεθνές στερέωμα του Motorsport, που ανακουφίζει τους ώριμους και ενώνει τους νέους οι οποίοι έχουν στόχους υψηλού επιπέδου, μακριά από τη μίζερη πραγματικότητα-έργο μιας ομοσπονδίας που δυσκολεύεται και στη διεκπεραίωση… Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς._ «Στρατισίνο»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ