top icon
Blog

Χάρης Καλτσούνης

KaltsounisΈνας ιδιαίτερος άνθρωπος που… γεννήθηκε μηχανικός και εξειδικεύτηκε στα Opel και της καρδιάς του και μάλιστα με περγαμηνές.

Με τα συναισθήματά του σε αρμονία με τον επαγγελματισμό που επιβάλλει η σχέση με σημαντικούς, αν θέλεις να διακριθείς. Αν θέλεις να ξεχωρίσεις δουλεύοντας σκληρά, οπότε και απαιτείται το κάτι άλλο, το κάτι παραπάνω στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Οπότε, από τα κατσαβίδια στο σέρβις της ΕΛΦΙΝΚΟ, στο «βαρύ» και άχρωμο κτίριο της Λ. Συγγρού, και από το “άνοιξε-κλείσε” στα κασετόφωνα -ως συνοδηγός του Τζώνυ στα Opel-, στο μπάκετ του οδηγού, και πάλι μόνο σε Opel και στην άβολη καρέκλα του επιχειρηματία…

Ζήτημα τιμής…

Σε σχέση με τις αρχές που προδίδουν την αγωγή μας και δημιουργούν την απαραίτητη εμπιστοσύνη. Ο Χάρυ Καλ των αγώνων, ο κ. Χάρης Καλτσούνης, ο mega dealer της Opel. Τον εμπιστεύτηκαν όσοι απάρτισαν την ατελείωτη λίστα πελατών του, τον εμπιστεύθηκε ο δύσκολος χώρος των αγώνων. Η συνέχεια φαίνεται εύκολη αν δε γνωρίζεις πόσο δύσκολα πείθονται τα στελέχη των πολυεθνικών όπως της GM. Άνθρωποι με ανασφάλειες, που κρύβονται πίσω από άχρωμες προδιαγραφές. Αντίστοιχα, σε εθνικό επίπεδο, όταν ξεκινάς από το μηδέν και βρίσκεσαι σε δημιουργική τροχιά, φουντώνουν και τα συμπλέγματα του πατριώτη. Τον ξεπερνάς, και αυτό στη ζωή πονάει.

Ο ίδιος κινήθηκε διακριτικά και στοχευμένα, διδάσκοντας ήθος και είναι η αποδεδειγμένη εμπιστοσύνη που εμπνέει. Ό,τι τον οδήγησε στα μεγάλα σαλόνια. Δεν παρασύρθηκε, δεν άλλαξε τρόπο ζωής και καμαρώνει για την αλυσίδα που έφτιαξε, με κάθετες μονάδες Opel, όπου έζησαν μαζί του 200 οικογένειες. Τρέλα του οι αγώνες, πάθος του το Ράλλυ Ακρόπολις και μέχρις εκεί, με αμυντικό ογκόλιθο την οικογένειά του.

Kaltsounis

Θα μπορούσε, αλλά δεν απέκτησε βίλα με πισίνα και μεζονέτα για το παιδί του, ούτε έχει κρύψει μια 911 με άλλοθι την τέλεια διαδρομή.

Δυστυχώς…

… η εξέλιξη δεν ήταν αντίστοιχη και η κυριαρχία του δεν έφτασε στη Μακεδονία, ούτε έγινε εμπορικός κυρίαρχος στην Κρήτη, όντας και λάτρης του σεμνά, ταπεινά και τα πάντα με σκληρή δουλειά. Ό,τι δεν αρκούσε όταν προέκυψε η οικονομική κρίση. Σε συνδυασμό με προβλήματα υγείας της συζύγου του -ισόβιας συνοδηγού στη ζωή του-, οπότε και με το μεγάλο χρόνο απουσίας από την καθημερινότητα, άρχισε ο κατήφορος. Δεν έλειψαν τα ύπουλα χτυπήματα από ανθρώπους που μάζευαν δηλητήριο, παρακολουθώντας τη θετική εξέλιξη με ραγδαίους ρυθμούς κλάσης γκρουπ Β. Όταν εξαρτάσαι, μόλις λυγίσεις και… το λάστιχο στο Πλατανάκι φέρει και άλλο στην Ξηρονομή, είναι σαφές πως θα δεχτείς τη χαριστική βολή στον Πρόδρομο. Αντιμετωπίζοντας με την αξιοπρέπεια που τον χαρακτηρίζει και τη δική του ασθένεια, γνωστή μόνο στην οικογένειά του και σε λίγους φίλους του, σχεδίασε και οργάνωσε πλάνο-φάρμακο στα προβλήματα.

Kaltsounis

Σήμερα

Θα τον βρεις στον Γέρακα ή στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου η επιχείριση Καλτσούνη αντιστέκεται με ηγέτη τον δημιουργό της. Όταν έχεις στο παλμαρέ σου 40 Ράλλυ Ακρόπολις δεν εγκαταλείπεις. Άλλωστε, γεννήθηκε σεμνός και έτσι παραμένει, οπότε η στεναχώρια του συνδέεται με το ότι έμειναν άνεργοι συνεργάτες του. Επαγγελματικά, “αδυναμία” του παραμένει το service, αφού γνωρίζει πως έτσι δημιουργείται η ιερή σχέση με τον πελάτη, με τον χρήστη Opel που σέβεται, και διαχρονικά σε αυτόν απευθύνεται.

Το χαμόγελο αναλλοίωτο, η αξιοπρέπειά του ατσαλάκωτη και ποτέ δε θα τον ακούσεις να κατηγορεί ή ακόμα και να αφήνει υπονοούμενα για ανθρώπους που τον πλήγωσαν. Άλλωστε, όταν τον επισκεφτείς, θα σε παρασύρει για να μοιραστεί μαζί σου πληροφορίες για ό,τι δημιουργεί και θα απολαύσουμε τους επόμενους μήνες. Τι είναι; Opel μόνο…

Χάρης Καλτσούνης: συναθλητής, καλός φίλος, από τους ελάχιστους που σε ακούει με πραγματική προσοχή και ενδιαφέρον πριν αναφερθεί στο δικό του πρόβλημα. Σπάνιος, με αληθινούς φίλους δίπλα του, σήμερα στα δύσκολα πιο κοντά από ποτέ._ Σ. Χ.

Ποιος είναι:

Ο Χάρης Καλτσούνης είναι 72 ετών και βρίσκεται επαγγελματικά στο χώρο του αυτοκινήτου για περισσότερα από 40 χρόνια.

Διαχρονικά συνδεδεμένος με την Opel, άνοιξε έναν χώρο σέρβις στη Λεωφόρο Μεσογείων, το 1979. Από το 1992, έγινε επίσημος αντιπρόσωπος της Opel και έφτασε να διατηρεί 13 συγκροτήματα καταστημάτων. Σήμερα, παραμένει ενεργός με εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ανταλλακτικά στην Οδό Κλεισθένους στο Γέρακα, ενώ διαθέτει ακόμη ένα, στην οδό Τσαλδάρη κοντά στα Δικαστήρια.

Από τη δεκαετία του ’70, ευρεία είναι η εμπλοκή του Χάρη Καλτσούνη και στους αγώνες ράλλυ, είτε ως οδηγός είτε ως συνοδηγός. Ως οδηγός, πήρε το βάπτισμα πυρός στο Ράλλυ Ακρόπολις 1976 με NSU TT. Εν συνεχεία μεταπήδησε σε αυτοκίνητα της Opel, στα οποία παραμένει πιστός μέχρι και σήμερα.

Συνολικά έχει συμμετάσχει σε 44 Ράλλυ Ακρόπολις, κάνοντας την πιο πρόσφατη συμμετοχή του, το 2018. Έχει οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα της Opel, όπως Kadett, Manta, Ascona, Corsa, Astra διαφόρων γενεών.

Ως συνοδηγός, βρέθηκε στο δεξί κάθισμα του Τζόνι Πεσμαζόγλου από το 1976 έως το 1982, πάντοτε με αυτοκίνητα της Opel.

Στο δρόμο, κυκλοφορεί συνήθως με Opel Corsa OPC ή Opel Adam, ενώ αγαπημένα του αγωνιστικά είναι τα Opel Kadett GTE, Opel Ascona 400 και Opel Corsa Super 1600.

Τα αγωνιστικά του σχέδια δεν έχουν σταματήσει, καθώς ετοιμάζει ένα Opel Manta 400.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ