top icon
Blog

Ψυχραιμία…

Διαβάζοντας την άποψη του Μιχάλη Σταυρόπουλου στο 4troxoi.gr με τίτλο «Δεν είμαι ρομπότ» για το πόσο βαθιά έχουν μπει στη ζωή μας οι προδιαγραφές όπως τις προσδιορίζει ο υπολογιστής, συνειδητοποιείς το αδιανόητο.

Πλέον δε μας «διαβάζει» μόνο ένα αυτόματο κιβώτιο που προσαρμόζεται στον τρόπο οδήγησής μας, αλλά η ζωή μας όλη εξελίσσεται γύρω από το τι μας ταιριάζει θεωρητικά, σκοτώνοντας το τι μας αρέσει ουσιαστικά.

Υποστηρίζοντας την αντίθετη άποψη, μένοντας μισό αιώνα πίσω, για άλλο αυτοκίνητο διαβάζεις τα χαρακτηριστικά του και υποθέτεις «ωραίο θα είναι», και άλλο, αντίστοιχο, το δοκιμάζεις και σημειώνεις «αυτό είναι το σωστό». Συχνά σε απογοητεύει η επιλογή από το χαρτί, ενώ ευτυχώς συχνά εκθέτεις τον υπολογιστή που σε διαβάζει και νομίζει πως σε ξέρει, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει τη διάθεσή σου και τις συγκυρίες που την επηρεάζουν.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αγοράζεις αυτοκίνητο αν δεν ενημερωθείς από τα λίγα έγκυρα site με άποψη που εμβαθύνουν, και από τα περιοδικά του ειδικού Τύπου, που αντιστέκονται.

Στη συνέχεια, όπως ακόμη ξεφυλλίζεις το χαρτί και σου αρέσει, ενώ αποθηκεύεις και το έντυπο… για όποτε ήθελε προκύψει, έτσι θα πας και στην έκθεση αυτοκινήτων ώστε να δεις, να ψηλαφήσεις και να έχεις στοιχεία να ονειρεύεσαι. Δοκιμάζεις και αναλύεις λεπτομέρειες μέχρι να έρθει η στιγμή. Μεγάλη υπόθεση τα test drive, σε απόλυτη ισορροπία με τη γνώμη του ειδικού που εμπιστεύεσαι, και θέλεις να ζήσεις τη στιγμή, ώστε να επιλέξεις για μια ζωή.

Η διαδικασία της πληρωμής μπορεί να γίνει και απλώς κοιτάζοντας την οθόνη του smartphone. Όμως για να φτάσεις εκεί, οφείλεις με σεβασμό στη νοημοσύνη σου να έχεις άποψη, σήμερα που όλα φαίνονται ίδια, όπως συμβαίνει και με τις υπηρεσίες after sales.

Σήμερα, που μόνο σε φόρουμ μαθαίνεις πόσο εύκολα προκύπτουν αστοχίες σε ακριβά γερμανικά οχήματα, ό,τι έχει βελτιωθεί στα γαλλικά και δεν προκύπτει σε αυτά από την Κορέα και την Ιαπωνία.

Καλή ανάγνωση το 2021 και καλή χρονιά με Τέλειες Διαδρομές. Όπου και να μας βρίσκετε για να μας διαβάζετε, θα παραμείνουμε φανατικά συνεπείς, όποιο και αν είναι το κόστος._ Σ. Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ