top icon
Blog

Κινητικότητα στο γκαράζ μας

Με το νέο χρόνο επανερχόμαστε ανανεωμένοι. Με βάση τα «αριστεία» μας και όχι μόνο, «φρεσκάρουμε» και το χώρο στάθμευσης.

Τα αριστεία έχουν τη θεωρία τους και δε λοξοδρομούμε. Προκύπτουν από ό,τι νέο έχουμε δοκιμάσει μέσα στη χρονιά, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Σε σχέση με τα πρωτογενή, προσθέτουμε το Cupra Formentor που για τεχνικούς λόγους δε συμπεριλήφθηκε, ενώ αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη. Το Δεκέμβριο, «κατόπιν εορτής», προέκυψε το GR Yaris, η ανατριχίλα που ονειρεύεσαι. Το αυτοκίνητο που σε βάζει… σε πρόστυχες σκέψεις. Ήρθε και το νέο Audi S3, η σύγχρονη έκφραση της ήρεμης δύναμης. Αναμένεις μάλιστα τα υβριδικά Α3 και το RS3 για την απόλυτη ισορροπία. Στην ουσία, που ενδιαφέρει, αλλά και στο συναίσθημα που ως υποκειμενικό στοιχείο, δημιουργεί αφορμή για κριτική…

Με τη διαδικασία που ακολουθούμε, χάνουμε τις εκδόσεις. Όπως… το θηρίο, η Α45 S μια Μ2 σε χάτσμπακ αμάξωμα, με drift mode αλλά και το ηλεκτρικό Hyundai Kona. Το κορυφαίο ηλεκτρικό μέχρι τις 50.000 ευρώ, ενώ δεν κατατάξαμε και το περίφημο Peugeot 3008 Hybrid4. Το βραβευμένο SUV που, ανανεωμένο πλέον θα σταθεί απέναντι στη βασίλισσα Mercedes GLA, με ατού την κομψότητά του κ.ά. στοιχεία, όπως η εμπορική του πολιτική, που κρατάει την Peugeot στην κορυφή του ελληνικού ράλλυ της αγοράς.

With the Crown η GLA e250 και από εκεί και πέρα, ο “μπελάς” και για τους εμπορικούς έχει ονοματεπώνυμο: Νίκος Μπέλλος. Με δύο ικανές κυρίες στη μηχανή του και εξαιρετικά υβριδικά από την LR και τη Jaguar στο στόλο τους.

DS7 E-Tense

Στην εξίσωση προσθέστε τα γνωστά, DS7, Χ1, Χ2 και ΧC 40, οπότε η εικόνα συνολικά, σε σχέση με τα διαθέσιμα αμιγώς ηλεκτροκίνητα, θα είναι διαφορετική από το πρώτο κιόλας 3μηνο. Θα έχει αρχίσει να λειτουργεί και… η εμβολιασμένη πλευρά της εμπορικής πολιτικής – ότι θα μας επιτρέπει να χαμογελάμε.

Μέχρι τότε… δείτε εδώ σε πλήρη σύνθεση ό,τι αναμένεται στην αγορά μας το 2021. Επιγραμματικά και στους 4 ΤΡΟΧΟΥΣ Ιανουαρίου.

Κακά τα ψέματα

Τότε στο χάος, το 2013, θέλαμε λίγο οξυγόνο ακόμα. Να μείνουμε όρθιοι, για την 4C. Κάπως έτσι προέκυψε η αποστολή μας με το Μιχάλη Σταυρόπουλο – ακόμα ένα έργο της κ. Πατέλη. Της φίλης μου, Κορίνας, σφραγισμένο και από την Paola Gandolfo. «Καθηγήτριες» στο πανεπιστήμιο επικοινωνίας στο Τορίνο. Πτωχευμένο σήμερα και μένουν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες… αμετανόητων, όπως… ο δόκτωρ Jacob.

Mustang Mach e

Σήμερα, σε ένα αισιόδοξο 2021 θέλεις να πεις… «να σκίσω κι εγώ κ. Νοταρά, την Mustang Mach-E», όπως στα βίντεο που αναστατώνουν. Ορκίζεσαι σεβασμό στο Ρuma ST που αναμένεις με λαχτάρα, αποφεύγοντας το i20 N. Επιπέδου WRC η «κόντρα» του με το Fiesta ST, ενώ το εξελιγμένο i30N, που σε απασχολεί, θα διαθέτει και αυτόματο κιβώτιο.

Με ρεαλισμό

Αναμένεις με επαγγελματικό σεβασμό τη C4, θα αρέσει το Mokka, αναρωτιέσαι θετικά για το Qashqai, ενώ αναλύεις το νέο Tucson, που ήδη κυκλοφορεί. Θα οδηγείς 3008 new σε Hybrid2, δοκιμάζοντας συγκριτικά το Hybrid4, ενώ περιμένεις το e-208 σε perfo. Κόντρα ζωής, δίπλα στο μαύρο μέταλλο, στο GTi, όπως τα κοσμήματα Minas με τη διαχρονική αξία.

HYUNDAI TUCSON

Από την άλλη, αφού το brand new 208 Rally4 full spec του κ. Μάνου, με χορηγίες Άλεξ πάει μόνο άσφαλτο, αναμένεις ένα αντίστοιχο για χώμα. Nα πας Διαδρόμιο, να απλώνεσαι. Εκεί, νομίζεις ότι ακόμα οδηγείς, όπως με το Dirt R5, και από τον μπροστάρη, τον Κώστα Σπύρου, περιμένεις τέτοια έκφραση εκσυγχρονισμού. Ό,τι λατρεύει ο Γιάννης Ακράτος.

Ράλλυ Ακρόπολις

Όποτε και αν ξαναγίνει, το 2021 ή το 2022, θα μας αναστατώσει. Κομμάτι ζωής, που επιστρέφει από τη μεγάλη πόρτα. Με εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένους εμπλεκόμενους που έχουν την ευθύνη, σκοτώνεις την πίκρα από την απόρριψη. Θα το διαχειριστείς με αρχοντιά, οπότε στηρίζεις, «απαντώντας» στην απαξίωση με τις αναμνήσεις σου.

Acropolis

Στο σέρβις παρκ για φυσικό χυμό και ενημέρωση στην τέντα των Dirt, αναμένοντας τον δικό μου ήρωα και ας είναι νεότερος. Μακάρι ο αγώνας να επιστρέψει από το 2021 και δεν υπάρχει αμφιβολία: Για την κ. Ανίτα Πασαλή και την ομάδα της το «έργο» θα είναι ευκολάκι ακόμα και με notice 45 ημερών._ Σ. Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ