top icon
Blog

Αλλαγή φρουράς

Στην Kosmocar, σε σχέση με την Audi, ολοκλήρωσε ο Νικόλας Μπέρναρντ, αναλαμβάνει ο Ανδρέας Χαλμπές και ο Σ.Χ. σχολιάζει…

«Φύγε εσύ, έλα εσύ» – τρόπος ζωής για τους μάνατζερς γενικώς, πόσω μάλλον ειδικώς, σε σχέση με το πανελλήνιο πρωτάθλημα των πωλήσεων. Σήμερα, που το παιχνίδι το παίζουν με μαεστρία οι εμπορικοί επικεφαλείς σε πολλές περιπτώσεις. Στην πλειονότητα των αντιπροσώπων. Σημαντικό είναι ότι ορισμένοι αφήνουν το αποτύπωμά τους με χαρακτηριστικό τρόπο, επηρεάζοντας τη διαδρομή του κατασκευαστή που εκπροσωπούν, οπότε προκύπτει και η διαφορά στο αποτέλεσμα, όπου παρεμβαίνουν πολλοί συντελεστές.

Γεγονός πως οι αριθμοί στα Excel δε λένε πάντα την αλήθεια. Σε σχέση με την Audi, πρωταθλητής αλλά και νικητής στη μάχη των Excel είναι ο «παιδικός» φίλος του περιοδικού μας, Νικόλας Μπέρναρντ. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου επικεφαλής της Audi στη χώρα μας. Ο Νικόλας είναι ένας ωραίος άνθρωπος, που διαχειρίζεται με την άποψή του μέταλλα και αριθμούς, ενώ επικοινωνεί με τους ανθρώπους με τον τρόπο του και το στυλ του. Έντιμα, με αρχοντιά και άποψη. Δύσκολος συνδυασμός, αποτέλεσμα του DNA και της αγωγής του ανδρός.

Μπέρναρντ

Σε πρώτο πρόσωπο…

Τον Νικόλα τον γνώρισα παιδί. Με μεγάλη τρέλα στο να φωτογραφίζει, να οδηγεί, να γράφει, αλλά και να συζητάει σε βάθος. Ανήσυχος, δεν του αρκούσε η μετριότητα. Ο Μπέρναρντ δεν είναι της διεκπεραίωσης. Γέννημα θρέμμα της δημιουργίας, λάτρης της διαφορετικής προσέγγισης, ώστε να αντέχει στο χρόνο, και το αποδεικνύει η διαδρομή του.

Διεθνής από πολύ νέος, δε δίστασε να αγωνιστεί για τη Suzuki στην Ελλάδα τη δύσκολη εποχή, ενώ έλαμψε στο τιμόνι της Audi. Πήρε τη χρυσή σκυτάλη από έναν μετρ του είδους, από τον Δημήτρη Καββούρη, έναν από τους ελάχιστους Sir της αγοράς, αλλά δε βολεύτηκε ακολουθώντας την πεπατημένη. Έβαλε τις δικές του πινελιές, προσέθεσε τις ιδέες του και με τη φινέτσα που τον χαρακτηρίζει καθιέρωσε την Audi στο ρετιρέ του Star Game.

Απέναντί του πολλοί σφετεριστές με ατού και, βέβαια, ο κολοσσός. Το «κράτος», η Mercedes. Δίπλα του οι συνεργάτες του στην Kosmocar, όπως βέβαια και οι αντίστοιχοι στο Ίνγκολσταντ. Δύσκολη άσκηση όμως όλο αυτό για τους γνωρίζοντες, ακόμα και ως περιγραφή. Γνωστές οι αυστηρές προδιαγραφές στην Kosmocar, που περιορίζουν το ρίσκο και προφυλάσσουν ανθρώπους και μηχανές (προϊόντα), γνωστές και οι αγκυλώσεις στη Γερμανία.

Μπέρναρντ

Όμως, όταν έχεις υπηρετήσει στο Τορίνο και έχεις μεταπτυχιακό στο θρύλο (Alfa Romeo), στην Αγγλία, λατρεύεις τη Ferrari F1, οδηγείς στα όρια μια έξυπνα στημένη «911», ενώ απολαμβάνεις την εμπιστοσύνη της Mrs Jaguar-Land Rover Greece, κ. Ιωάννας Τζώρτζη, εφαρμόζεις το πλάνο σου. Με συνέπεια, και το αποτέλεσμα που προκύπτει με τον τρόπο σου, φαίνεται εύκολο.

Φίλος μου ο Νικόλας, και δε θα μιζεριάσω αναλύοντας αποκλειστικότητες και διαφημιστικές σελίδες, θα κρατήσω όμως πολλές όμορφες στιγμές, και κυρίως το πώς τοποθέτησε την Audi και στην καρδιά των petrolheads. Ο Νικόλας Μπέρναρντ, ένας τύπος RS σε έναν Γερμανό τύπου S, με κοινό παρονομαστή πολλά ιταλικά στοιχεία.

«Μεθαύριο», την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, o Νικόλας θα δώσει τα κλειδιά του A3 Hybrid που λατρεύει στον φίλο του, Ανδρέα Χαλμπέ (διαβάστε περισσότερα εδώ). Μπέρναρντ και Χαλμπές το χρυσάφι που προσέθεσε στην Kosmocar, με την 50χρονη διαδρομή, ο VIP κ. Στίβεν Σίρτης.

Καλή συνέχεια σε όλους. Τα διαμάντια λάμπουν παντοτινά.

Με το χέρι στην καρδιά, όπως ταιριάζει στην περίπτωση._ Σ.Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ