top icon
Blog

Με μια ματιά

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ελληνικών αγώνων για το 2021 το οποίο γεννά κάποιες απορίες, προβληματισμούς, αλλά και προκαλεί μια απογοήτευση…

Απορρίπτεις την Ανάβαση στον Αχλαδόκαμπο που διοργανώθηκε με επιτυχία το 2020 εν μέσω κορωνοϊού. Έργο ωραίων ανθρώπων, υπό τον ΑΣΟΑΑ, με συντονιστή τον Νικόλα Πλέσσα και την παντός καιρού συνοδοιπόρο κ. Φωτεινή Ψαρράκου. «Φονιάς» της διεκπεραίωσης η τελευταία, λάτρης της δημιουργικής σχέσης, με στόχο που δείχνει ακατόρθωτος. Ό,τι την προκαλεί για κατάθεση ψυχής και όχι μόνο. Τότε, όλοι στάθηκαν δίπλα τους. Η απόλυτη έκφραση του χώρου σε σε επίπεδο ομόνοιας μετά από πολύ καιρό, αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται στιγμιαία. Με υγειονομικό πρωτόκολλο για σεμινάριο και πρωτοκλασάτες επιδόσεις που προβλήθηκαν υποδειγματικά. Αντίστοιχα, ουσιαστικά και με τρόπο που δεν τον χαρακτηρίζεις ευθύ, απαξιώνεται ο θεσμός ΕΚΟ Racing Dirt Games, έργο εξαιρετικών. Τον «στριμώχνεις» και επιβραβεύεις την τάση της διαπλεκόμενης διεκπεραίωσης, υποβαθμίζοντας το δημιουργικό και σύγχρονο κομμάτι του χώρου, που πλέον εκφράζεται μόνο από τη διεθνή προσπάθεια, με έδρα στο ΟΑΚΑ, όπου και η περιβόητη επιτροπή… του συνονθυλεύματος, που ευτυχώς διακρίνεται για τον έντιμο και έγκυρο προσανατολισμό που ταιριάζει στην ισχυρή του μειοψηφία…

Τι να σχολιάσεις;

Σε σχέση με το ημερολόγιο, ομολογουμένως πρόκειται για δύσκολη άσκηση, αλλά και σε σχέση με την προκήρυξη που άλλωστε αφορά οδηγούς και Σωματεία. Με τον ΣΟΑΑ μεταξύ αμηχανίας και αδιαφορίας. Με ισχυρό άλλοθι, αλλά ο προβληματισμός είναι δεδομένος. Έσβησαν τα φώτα και προκύπτει τοπίο στην ομίχλη…

Τα Σωματεία;

Μάλλον θα αναρωτιούνται για τις επιλογές τους, είτε σε επίπεδο ΓΣ, είτε όταν τα στελέχη τους προτείνονται για διοίκηση Πρωτοδικείου, είτε υπογράφουν ενστάσεις κ.ά. νομικίστικα – όταν τους απογοητεύουν οι αποφάσεις. Άλλωστε, η προκήρυξη έχει τη στρατηγική της, οπότε και δεν προκύπτει αντίδραση ισχυρών, που σοφά έχουν επιλέξει τα καλά κομμάτια της πίτας.

Iliopoulos

Άλλοτε έτσι, άλλοτε αλλιώς

Μια κατάσταση ως καλά ζυγισμένο κροσέ και για όσους… αντιστασιακούς άκουγαν ΕΛΠΑ και δήθεν τρόμαζαν, αλλά σήμερα πρέπει να παραδεχτούν ότι χειρότερα δεν ήταν ποτέ.

Απορία

Η σημερινή δουλειά, που κρίνεται ως αποτέλεσμα στο χαρτί, αποδεικνύει πολύ κόπο ενός άπειρου και ημιμαθή που εκτιμώ ότι εργάστηκε έντιμα, ποιον εκθέτει; Την ομάδα του; Ημιμαθής ο πρόεδρος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, εντελώς εκτός τόπου οι άνθρωποί του, με τον κ. Τσαούσογλου να αποδεικνύεται ανεπαρκής όποτε ενεργεί εκτός μπάκετ. Επιλογή του Π.Η., άλλωστε, οι συνεργάτες του και αναρωτιέσαι ποιος διέλυσε τις επιτροπές, σκοτώνοντας και μια αδέσμευτη και έμπειρη φωνή σε αρκετές περιπτώσεις.

Όπως για παράδειγμα στο κάρτινγκ και αλλού. Γνώμη μας, ακέραια η ευθύνη βαρύνει αυτούς που τον επέλεξαν. Μάλιστα, είναι αυτοί οι ίδιοι που διακριτικά τον αμφισβητούν. Οι διορισμένοι από τον Πρωτοδίκη, το ΔΣ του κ. Γιώργου Κοπανάκη, που πλην του Γιάννη Μοσχού (που «τιμωρήθηκε» άκομψα στη μοιρασιά) προτάθηκε από τη διοίκηση Φατούρου που… αρνείσαι να χαρακτηρίσεις.

Να ευχηθούμε λοιπόν…

Να γίνουν έντιμα, έγκυρα και τυπικά οι εκλογές που ο χώρος αναμένει, όποτε και η κριτική θα έχει την ποιότητά της και τα πεπραγμένα την αξία τους. Θα περιορίσει και τους ήρωες και τους ξεχασιάρηδες και τους ανεξέλεγκτους, αφού στο τέλος κάπου θα λογοδοτούν.

Μεταφορικά, ως ερμηνεία του κατανοητού που θα εμφανιστεί ως δυσνόητο. «Θα ήθελα όλα τα πρωταθλήματα να γίνονται στο Μαρούσι, με χορηγό τους 4Τροχούς», αφού δεν έχω το τακτ του αυτοελέγχου που χαρακτηρίζει έναν ηγέτη. Οπότε κάποιος άλλος -επιτέλους εκλεγμένος- θα περιορίζει τις όποιες τάσεις μου για υπερπροστασία και την εύνοια του οίκου μου, με γεγονός μια σειρά από άλλοθι, που όμως δε στέκονται σε καμία περίπτωση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς._ Στρατισίνο

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ