top icon
Blog

Lancia Fulvia Fanalone: Από το μπάκετ

Επιστροφή στο μπάκετ με αφορμή την regularity έκδοση της Ανάβασης στη Βούλα, έργο ΣΙΣΑ με τη σφραγίδα της Δημοτικής Αρχής… 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην αγαπημένη μας περιοχή, αλλά ο λόγος που βρεθήκαμε ήταν για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη.

Lancia Fulvia Fanalone

Του ΣΙΣΑ, που έχει γράψει εκεί στην Ανάβαση 7 εκδηλώσεις τύπου Regularity και αν αρχικά θεωρήσαμε προδοσία το γεγονός, σήμερα οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ήταν εξ’ αρχής στο σωστό δρόμο. Κρίμα μάλιστα που το κοιμητήριο δεν αφήνει περιθώριο ώστε να κλείσει ο δρόμος και να προκύψει ανάβαση με σπορτιγκ ιστορικά αυτοκίνητα και τους ωραίους ανθρώπους που βρίσκεις στις πρωταθληματικές αναβάσεις. Σημαντικό μάλιστα ότι στη σχετική επιτροπή τα ΙΑ εκπροσωπούνται από τον κ. Κάτσικα.

Lancia Fulvia Fanalone

Σήμερα, σε διαδικασία regularity που θέλει την τέχνη της οι συμμετοχές δεν ήταν 100 αλλά περισσότερες από 80 σε ένα κοκτέιλ αυτοκινήτων από θρύλους εποχής, μέχρι τις ωραίες κατασκευές των γονιών μας, αλλά και παραπέρα αφού κάποια αυτοκίνητα φλερτάρουν με την ομάδα Ε. Σημαντικό ότι όλοι ευτυχείς.

Σε μια διαδρομή που διατηρείται σε σχετική καλή κατάσταση, για μια εκδήλωση που αντιμετωπίζεται με ενδιαφέρον από τους κατοίκους και με ενθουσιασμό από τους φίλους των εκδηλώσεων του ΣΙΣΑ που προσθέτει ένα δικό του στιλ ως υπεραξία στο διαφορετικό ύφος των εκδηλώσεων του.

Lancia Fulvia Fanalone

Η ανάβαση στον Κρεμαστό, η αν προτιμάτε Κρεμασμένο Λαγό, τους παλιούς μας ταξιδεύει στο παρελθόν μας τη δεκαετία του 1970. Τότε που ο Κώστας Τσιτσάνης του Βασίλη πετούσε ημέρα-νύχτα με auto και moto σε αυτό το πεδίο βολής και εκτός επισήμων αγώνων.

Στο πρωτάθλημα, συχνά πυκνά η «Bούλα» μέχρι το 1977, οπότε οι άνθρωποι της ΑΛΑ ξεκλείδωσαν την Πάρνηθα και κάπως έτσι είναι γραμμένη η ιστορία ενός σημαντικού θεσμού όπως είναι οι Αναβάσεις. 

Σχολείο που εξελίσσεται σε μεταπτυχιακό και υπήρξαμε τυχεροί. Ζήσαμε τη Βούλα με auto και moto παρακολουθώντας “Σιρόκο” και “Ντόπερμαν” απολαμβάνοντας Χατζημίχο κ.α. αλλά το κυριότερο για τη διαδρομή μας συμμετείχαμε για πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα αναβάσεων. Αποκτώντας την εμπειρία της πίεσης. Σημαντική στο Ράλλυ και της ζωής…

Lancia Fulvia Fanalone

Με την ΗF … 

Η δική “μας”, Αληθινή τύπου Fanalone έτοιμη για σπορτιγκ εκδοχή. Ληγμένα τα μπάκετ, ρολ κειτζ παλιάς κοπής, αλλά με ισόβια γοητεία που δεν Ξεπερνιέται. Συναρπαστική, τότε το 70 όταν πετούσε στα χέρια του Λάμπινεν, του Μπένι και του Αλέκου Τσαντούλα, συγκλονιστική σήμερα. Χρονοκάψουλα συναισθημάτων, ένα πανάκριβο σύνολο. Περίπτωση που όταν σε εμπιστεύονται όπως το Classic Garage ανθρώπων με κουλτούρα για σεμινάριο, ξεχειλίζεις ευτυχισμένος.

Lancia Fulvia Fanalone

Εμπιστοσύνη, το πολυτιμότερο αγαθό σήμερα και μόλις ο Βασίλης Γεροβασίλης, ο μετρ, χάιδεψε την τροφοδοσία και έδωσε οδηγίες για τη χρήση του κινητήρα, την απολαύσαμε. Ότι συνήθως ενοχλεί, εδώ σου αρέσει. Στην περίπτωση μας, ανεβαίνοντας στο βουνό με ιστορία και πολλούς πειθαρχημένους θεατές στο σωστό σημείο, είχες τη δυνατότητα για την απόλυτη χρήση του επιλογέα με τη 2η-3η αντικριστές στον άξονα να προσφέρονται για την αξιοποίηση του κινητήρα με τους 140 ΗΡ από 1.6 κ.εκ. όποτε αναπνέει σωστά μεταξύ 4χιλ. με 6χιλ. σ.α.λ και κράτα ψηλά Στράτη…

Lancia Fulvia Fanalone

Italian job, 

Κόκκινη 3αδα σήμερα στη Βούλα με το “0” στην Μαρτίνι Ιντεγκράλε του γίγαντα Λυμπέρη Παπάζογλου των 5 και το 10 στο 131 ‘Αμπαρθ του κ. Κώστα Μητρόπουλο που ζει τη στιγμή με τον γνήσιο τρόπο χωρίς όργανα και το άγχος του κυπέλλου.

Lancia Fulvia Fanalone

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι φίλοι καρδιάς, οι Νικόλας Αρβανίτης και η κ. Ιωάννα Χαραλαμπάκη με την κόκκινη δική τους Φούλβια 1.3 κέρδισαν ακριβώς την ίδια ώρα και στιγμή το Ιταλικό 3ποντο του Τρισκέλιον με επίκεντρο τη Ρώμη…

Lancia Fulvia Fanalone

Ιστορικό Αυτοκίνητο στην Ελλάδα, μια όμορφη ιστορία που χάρη σε εξαιρετικούς οργανωτές, ξεπερνάει την αμήχανη Ομοσπονδία τους. Με φιλικούς χαιρετισμούς και διαβάστε τη σχετική περιγραφή από τον Γιάννη Τσινάβο που μας συνόδευσε στην ΗF αφήνοντας μόνο στον φακό τον Θάνο Ηλιόπουλο._ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ