top icon
Blog

Απόψεις – Ράλλυ Ακρόπολις

Ο χώρος, οι ελληνικοί αγώνες, ξαναζούν με αύρα WRC, και το όραμα έχει βάθος και προοπτική…

Αλήθεια είναι, μη με ξυπνάτε, και θα το σημειώσουμε ξανά. Η δουλειά θα είναι μισή αν οι Παγκόσμιοι δεν έχουν σωματοφύλακες τους δικούς μας.

Το σημαντικό είναι ότι οι δικοί μας ανησυχούν. Οι συνήθεις ύποπτοι και άλλοι. Είναι όνειρο όλο αυτό, και θέλεις να το ζήσεις. Πάντα συνέβαινε, και διαχρονικά το Ράλλυ Ακρόπολις ευαισθητοποιούσε, ξεσήκωνε τον Έλληνα που πολλάκις έχει στερηθεί πολλά για τη συμμετοχή του.

Αποτελεί κλειδί η παρουσία του Έλληνα. Είτε για τη διάκριση είτε για τη συμμετοχή. Σημαντικός και ο τοπικός χαρακτήρας σε περιοχές-φωτιά, συνδεδεμένες με τον αγώνα και με εξαιρετικούς τοπικούς άσους, όπως τη Λαμία του Χατζητσοπάνη και του Πανουργιά, αλλά και τον Εθνικό. Σε πανελλήνιο επίπεδο, με σύγχρονο σημαιοφόρο τον Βωβό και παραστάτη τον Λάμπρο Αθανασούλα.

Σήμερα, ακόμα και σε «ασφάλτινα» στέκια, όπως στους PetroRetro911, ή στα νέα, ιδιαίτερα προσεγμένα εντευκτήρια του ΑΣΟΑΑ στα Μελίσσια, αλλά και αλλού, οι συζητήσεις δεν αφορούν το πού θα πάμε να δούμε. Ούτε το πώς θα βοηθήσουμε ή θα στηρίξουμε σε διάφορους ρόλους. Γεγονός ότι προκύπτει και η σχετική εσωστρέφεια από πλευράς οργάνωσης.

Από παλιά αυτή η «συμπεριφορά» της παρέας των διεθνών… Βλέπετε, το Ακρόπολις, για ορισμένους περισσότερους ή λιγότερο διεθνείς, λειτουργεί και ως ασανσέρ, και εκεί στα ψηλά ξεχνούν πως την άλλη ημέρα από τη Δευτέρα το πρωί 13 Σεπτεμβρίου, πάλι μεταξύ μας θα τα λέμε, και μάλιστα με κοινή γλώσσα τα ελληνικά…

Μέχρι τότε…

Υποχρέωση όλων μας, με διακριτικό τίτλο «Ελληνικά ΜΜΕ», η στήριξη του Έλληνα αθλητή. Το νιώθεις, είναι αρκετοί που το θέλουν πολύ. Το σημαντικό, με τη σύγχρονη λογική των μοντέρνων κατηγοριών με κωδικό «R». Το δικό μας, το αγωνιστικό εμβόλιο.

Η συνάντηση στην Παιανία, στου ανήσυχου Κώστα Σπύρου, είχε επίκεντρο το ολοκαίνουργιο 208 Rally 4. Στην άλλη πλευρά της Αττικής, στην ομάδα Rally2 στον Ασπρόπυργο, ο ένας άσος περιμένει τον άλλον, και μακάρι να δούμε Αθανασούλα με WRC και Ζυμαρίδη με R5. Να «ακούσουμε» Ζακχαίο και να απολαύσουμε χαμόγελο Σούκουλη με στυλ και μηδέν ύφος… Να ονειρευόμαστε.

Πιο ρεαλιστές, στο Περιστέρι, η πολύ όμορφα βαμμένη on sale Fabia R5 των Κεχαγιά-Τσαούσογλου, με φιλοσοφία «nothingisimpossible», θα έχει υποστήριξη επιπέδου WRC όπως την εκφράζει η Kirkos Racing. Συντονισμός by «EL-EM». Τύπος που ξεπερνάει τους WRC.

Στοχευμένα…

Αναβρασμός και στην Καλαμάτα, και ο «ιπτάμενος αστυνόμος», ο ταχύτερος «cop» στον πλανήτη, ο Γιάννης Πλάγος, ονειρεύεται με πολλές άπνοιες που προδίδουν αλήθειες. «Ακρόπολις με R5» γράφει το SMS του με αποδέκτη τον Άλκη Ρέντη, που ήπιε τρία βαριά espresso stretto στο «Localino» του για να συνέλθει…

Εμείς ανασηκωθήκαμε από τον καναπέ όταν τον καλέσαμε να τον ρωτήσουμε, εξηγώντας ότι η κλήση δεν αφορά το… σβήσιμο κλήσης για υπέρβαση στα πατημένα πριν από την Καλαμάτα, αλλά έχει αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Αμέσως η απάντηση στο κινητό μας με δικό του SMS-φωτιά και, όπως αποδεικνύει το κείμενο, χειρίζεται με τέχνη και τα πλήκτρα:

«Η συμμετοχή μας στο Ράλλυ Ακρόπολις προϋποθέτει συνέργειες και συνεργασίες.

Ήδη, μια ομάδα ανθρώπων, έχουμε ξεκινήσει και κινητοποιούμε δυνάμεις υποστήριξης αυτής της προσπάθειας.

Σε θεσμικό επίπεδο, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον κυβερνητικό βουλευτή Μεσσηνίας κ. Περικλή Μαντά, και θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες συναντήσεις προκειμένου να ενώσουμε δυνάμεις και να επιτύχουμε τη συμμετοχή μας στη μάχη των μαχών, το δικό μας Ράλλυ Ακρόπολις, the rally of gods».

Ο κύβος ερρίφθη, και έπεται συνέχεια με πιθανή γλώσσα τα γαλλικά, που τους ταιριάζουν. Αναζητείται το ποια γλώσσα ταιριάζει στον Χριστακίδη, μετά τα ρώσικα και το μεταπτυχιακό του στα γιαπωνέζικα…

Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό, η προσπάθεια Ελλήνων να συμμετέχουν στο ΡΑ/WRC, θεραπεύει τη μιζέρια και δημιουργεί ένα ευρύτερο όραμα, που δίνει χρώμα σε μια θολή περίοδο για την κοινωνία μας._ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ