top icon
Blog

Δεν είμαστε καλά!

Πέθανε η ευαισθησία που χαρακτήριζε τους ελληνικούς αγώνες. Χάθηκε, πνίγηκε, την πήρε και τη σήκωσε ανάμεσα σε καταταγγελίες, υπουργεία, αίθουσες δικαστηρίων και Γ.Συνελεύσεων, σε ΔΣ, σε πισίνα κ.α., μακριά από την ουσία, που είναι οι ελληνικοί αγώνες αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, κρίμα που οι αθλητές, οι μόνοι που πραγματικά λατρεύουν τους αγώνες, παρακολουθούν με απάθεια. Στην καλύτερη, είναι σε αμηχανία.

Οι εμπλεκόμενοι στα διοικητικά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων… Ακόμα και υγιείς, συνήθως πρώην και νυν αθλητές, όταν αποκτούν καρέκλα κάτι παθαίνουν. Εδώ,μάλιστα, αγαπητοί (;) θα μνημονεύσω την ΕΛΠΑ. Εμείς, λοιπόν, οι αποτυχημένοι και ξεπερασμένοι, που εσείς οι πετυχημένοι απαξιώνετε, τα παιδιά της ΕΛΠΑ (τιμή μας), είχαμε το τακτ που επέβαλαν οι συνθήκες – συμπεριφορά συνδεδεμένη με την αγωγή των διοικούντων και τη δική μας. Ό,τι λοιπόν μας δίδαξαν -και δεν άφηναν περιθώριο ώστε να προκύπτει αλαζονεία- οι παλαιάς κοπής παράγοντες που εσείς μισείτε και εμείς σεβόμαστε.

Ποτέ λοιπόν ΕΛΠΑτζης ή στέλεχος μιας ΟΜΑΕ με ορθόδοξο ΔΣ δε θα δεχόταν αυτό το αίσχος και δε θα όριζε ημερομηνία αγώνα που ματαιώνεται τον Νοέμβριο του 2020, εν μέσω πανδημίας, για τον Δεκέμβριο.

Σήμερα, που η κοινωνία καταρρέει, αντί να σβήσουν οι μηχανές επ´ αόριστον, τουλάχιστον αναμένοντας -αύριο έστω- το κίτρινο φως (στην καλύτερη) από την κυβέρνηση, η Start Line(ΠΑΛΑΣ λεγόταν την αθώα εποχή, πριν εξελιχθεί σε επιχείρηση) ζήτησε να μετακινηθεί το Παλάδιο. Κάτι που έγινε αποδεκτό.

Σε παρένθεση: Το Παλάδιο, αγώνας-κομμάτι ζωής μου, με 2 ή 3 νίκες, ούτε που θυμάμαι πλέον. Με δαύτους θα σιχαθούμε και την αγωνιστική μας διαδρομή, με γεγονός ότι όποιος σοβαρός εμπλέκεται, αποχωρεί με αναμνήσεις εφιάλτες.

Αδιανόητο, λοιπόν, όλο αυτό και η ευθύνη δεν έχει να κάνει τυπικά με το Σωματείο, με τον οργανωτή, αλλά με τους διορισμένους διοικούντες. Τους γνωρίζεις, ως απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι οποίοι όμως εξελίσσονται σε «αλλιώς», αγνοώντας το τι γίνεται γύρω τους. Αδιανόητο όλο αυτό, που αντιμετωπίζεται με περίσσεια ευαισθησία απο όσους λιώνουν στην αγωνία στο ΑΣΜΑ για το Φθινοπωρινό μεθαύριο, από την Ψαρράκου που ακυρώνει έγκαιρα και βέβαια απο τους Dirt guys των Games. Νέοι και ωραίοι, ζήτησαν τη διεξαγωγή 2 σε 1 για τον αγώνες τους «μεθαύριο» στο Διαδρόμιο (θεωρεία πλέον) και η αρχική, σοφή έγκριση από τον ΕΠΑ Παναγιώτη Ηλιόπουλο, μπήκε σε διαπραγμάτευση,αφού προηγουμένως… είχε ανακοινωθεί. Η διαπραγμάτευση αφορά το να γίνει ή όχι,αγώνας το Δεκέμβριο του Covid-19 στο Μέγαρο…

Ντροπή!

Τυπικά και βάσει καταστατικού, η έλειψη αντανακλαστικών και οι άστοχες αποφάσειςαποτελούν ευθύνη της ΕΠΑ και των μελών της. Δυστυχώς, αποδεικνύονται… τρέχα γύρευε και ό,τι να ‘ναι, την ώρα που οι επιτροπές είναι στα σκουπίδια. Αν ουσιαστικά δεν είναι ευθύνη του τριών ετών στους αγώνες κ. Ηλιόπουλου και της ομάδας του, και δέχονται πιέσεις από διορισμένους μέσω Πρωτοδικείου σωτήρες-φωστήρες, να βγουν να το πουν,ενώ έχουν και τη δυνατότητα να παραιτηθούν, εξηγώντας και γιατί δέχτηκαν την ευθύνη. Πάτησαν, μάλιστα, πάνω σε συναδέλφους τους, σε ομάδα ανθρώπου που εκδιώχθηκε ύπουλα, ουσιαστικά από έναν έκπτωτο που νομίζει πως είναι χωράφι του, διοικώντας από το παρασκήνιο με φτηνό τρόπο. Να τον χαίρεσαι Λέα μου. 

Για τον ΣΟΑΑ, δε σχολιάζεις άλλο. Είχε την ευκαιρία του ο Πρόεδρος να παίξει το σημαντικό ρόλο που του ταιριάζει και δεν το έκανε, ενώ κρατάει το Σύνδεσμο σε ομηρία. Άλλωστε, το Παλάδιο που οργανώνει φίλος του, δεν είναι ανάβαση, ενώ το καρτ της ιεροτελεστίας, προσφέρεται (;) για show.

Apopseis

Σε πρώτο πρόσωπο, αναρωτιέμαι…

Με γεγονός την έλειψη της ευαίσθητης αντίδρασης του διορισμένου από το Πρωτοδικείο ΔΣ της ΟΜΑΕ, όπως αποδεικνύεται απο τη μετακίνηση αγώνα με τη χώρα μας στο «χωρίς αύριο», καθώς και από την ανακοίνωση αγώνα Κάρτιγκ, αλλά και από άλλες αστοχίες,όπως το υπόμνημα στο Υπουργείο, για την κυκλοφορία αυτοκινήτων με πινακίδες Ιστορικό Όχημα… Πού πάμε;

Πού αναφέρονται αυτοί οι έντιμοι άνθρωποι με την καλή πρόθεση και το φιλότιμο, που όμως εκτίθενται, όντας εκτός τόπου και χρόνου, ενώ τους σέρνουν και δεν το αντιλαμβάνονται; Τα Σωματεία; Δεν έχουν λόγο; Γενική Συνέλευση δεν υφίσταται όταν «διοικεί» το Πρωτοδικείο;

Με την ευκαιρία, πιστεύω πως αν η υποψηφιότητα της Ανίτας ήταν ένα αυθόρμητο έντιμο προσωπικό της λάθος, η παραίτηση της κ. Πασαλή από το διορισμένο ΔΣ αποδεικνύεται ιστορικό λάθος. Με τη βεβαιότητα ότι δε θα άφηνε περιθώρια για αστοχίες, περιορίζοντας τα λάθη τους, με το σεβασμό που λογικά εκπέμπει γενικώς και με το σοβαρό της λόγο όταν συμμετέχει σε συνεδριάσεις και επηρεάζει αποφάσεις.

Τώρα;

Το σλόγκαν του Χρήστου Αναγνωστόπουλου-APR Sr. «Αυτό το σπορ δε σώζεται με τίποτα». Αμφιβάλετε, αγαπητοί (!) Μανώλη και Δημήτριε; Συμφωνήστε στο «φταίμε όλοι»και διαψεύστε τον Χ.Α.._ Στρατισίνο

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ