top icon
Blog

Ελληνικοί αγώνες – Dirt games

Τι να πούμε; Και τελευταίος στην κατάταξη, το χαίρεσαι αυτό το άθλημα.

Εμείς τυχεροί, οδηγώντας το Peuegot 208 R2 και μάλιστα με φρέσκα racing Michelin της Aglopoulos Racing. Ένα σύγχρονο πύραυλο της εξαιρετικής ομάδας Evolution Motor Car του κ. Κώστα Σπύρου που πλαισιώνεται από εξαιρετικούς συνεργάτες αλλά και αληθινούς φίλους του, όπως ο κ. Γιάννης Άκρατος.

Στο δρόμο μας, σπουδαίοι συναγωνιστές-συναθλητές μας στην κυριολεξία και νεότεροι. Δεν μας διέσυρε, αλλά μας κέρδισε πεντακάθαρα ο Σάββας-«Γίνε» Λευκαδίτης, ο «συνοδηγός» μας στο εγχείρημα. Το συναίσθημα στο κόκκινο, για διάφορους λόγους. Αντίστοιχα υπέροχοι ο άτυπος νικητής της F2, Χρυσόστομος Καρέλης, με το DS3, ενώ ο Γιατρός, εξελίχθηκε σε Χρήστος Πλατής και απογείωσε την Πρωταθλήτρια 4Τ-Κλειώ του Ελ Νακ Jr που «ρυθμίζει» ο Χρήστος Kolin. Όλα αυτά στα Μέγαρα στην πίστα του Χρ. Αναστασιάδη που συντονίζει ο Κωνσταντίνος Λεκάκης σεμνά και με στιλ, χωρίς ύφος και με σπάνιο ήθος.

Επίλογος λοιπόν για έναν σούπερ θεσμό (Dirt games) που κτίστηκε από υπέροχους και υποστηρίχτηκε από όλους, με ατού-φανερούς άσσους, μια παρέα αθλητών με εξαιρετική νοοτροπία.

Καρτ Κρος και στην Ελλάδα και οι Dirt, αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι 4 «τύποι με τα μαύρα», συνδυάστηκαν με ομάδες που ήρθαν για να μείνουν. Στα κόκπιτ με εξαίρεση 1-2, δεν είναι 3 οι «αλλού για αλλού», θα βρεις πυροβολάρχες με άποψη. Δημιουργούν στην πίστα, αλλά και δε χάνουν το χαμόγελο τους εκτός. Αθλητές-πρωταθλητές με τσαγανό και βλέπεις πως ακόμα και σκληροτράχηλοι, όπως π.χ ο Τάκης Καϊτατζής, διασκεδάζουν σαν μικρά παιδιά, τότε που πετούσαν στις πίστες καρτ. Μόνο τυχαία σήμερα στο μικτό τερέν δεν «έγραψε» ο Στέφανος Καμιτσάκης του Γιώργη. Με Καμικάζι Καρτ και αυτός, όπως και ο ΠΓΚ, αλλά και ο Άρης Ιαβέρης. Εξαιρετική επίδοση και από τον σούπερ Νίκο, το διεθνή Κύπριο, Νικόλα Θωμά, με τα φώτα να ανάβουν στη μεγάλη σκάλα για να δούμε όλοι σε βάθος το μέγεθος των Πρωταθλητών. Του Γιώργη Ζυμαρίδη και του Μπάμπη Γαζετά. Τόσο διαφορετικοί όσο και ίδιοι, όντας διαχρονικά δοκιμασμένοι Κύριοι. Σταθερές αξίες εντός και εκτός πίστας με τις επιδόσεις τους να παίρνουν τη σωστή διάσταση μελετώντας τη βαθμολογία.

Στα «600» ακολουθεί ο Γιάννης Χεικιμιάν που επίσης στηρίζει και επαγγελματικά το θεσμό και ο Νίκος Αθηναίος ο mr Lotos. Ένας 30άρης που διαχειρίζεται τη συμμετοχή του με το σωστό τρόπο. Gentlemen και οι δυο τους και παίζουν σημαντικό ρόλο στη γενικότερη ηρεμία, με το άψογο κλίμα να χαρακτηρίζει έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό θεσμό. Αποτέλεσμα και ομάδων όπως η Σέμοκ, η αρμάδα του Βαγγέλη Σωτήρχου (ταχύτερος ο Παναγιώτης Ρουστέμης!), αλλά και η ομάδα του Car Center που δεν συμμετέχει έτσι απλά αλλά διεκδικεί. Άλλωστε, μόνο τυχαία ο Νώντας Καρανικόλας δεν εγκατέλειψε το δύστροπο 4×4 για ένα καθαρόαιμο Ισπανικό 600ρι. Με χωμάτινο κάρτινγκ και μάλιστα διθέσιο απολαύσαμε Λάμπρο-Αθανασούλα και Δημήτρη Βαζάκα. 

Ταχύτερος σε σύνολο χρόνων με αυτοκίνητο, ο Λάμπρος Κύρκος κσι διαβάστε την πλήρη περιγραφή του ΠΤ.

Η δική μας συνέχεια πριν την απονομή όποτε εξασφαλίσαμε το ΟΚ της οργάνωσης (της Start Line που διοργάνωσε υποδειγματικά) και δοκιμάσαμε το Fiesta R5 του ΓΒ που συντηρεί το Car Center. Εννοείται ότι αυτός ο συνδυασμός εμπιστοσύνης του Oργανωτή, του Promoter, των Καρανικολαίων και του ΓΒ, επιβάλλει ψυχραιμία και αντιμετώπιση με σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση.

Είναι άλλωστε ότι επιβάλλουν με τον τρόπο τους νέοι άνθρωποι κριτές και στελέχη. Όπως οι δύο υπεύθυνοι Αλυτάρχες μας, ο Στέλιος και ο Φίλιππος, η κ. Δέσποινα, ο Άγης, ο «Βαγγελάκης» και η παρέα του. Συνομήλικοι του κριτές, νέο υγιές αίμα. Ευχάριστη έκπληξη για τον παλιό, η συμπεριφορά του Τεχνικού Εφόρου, κ. Παντελή Νούλα. Συμμετείχα για 25 χρόνια και παρακολουθώ για 40 χρόνια Έλεγχος με τακτ και ήταν η πρώτη μου φορά.

Δεδομένο πως ήταν όμορφα ότι επισκέφτηκε τη δίκη μας μικρή αλλά μικτή πίστα, μεγάλο ποσοστό της κοινότητα του Ελληνικού κάρτινγκ. Καμία έκπληξη η ευγένεια τους από την είσοδο («τα 10 x 2 ευρώ για τα εισιτήρια είναι ενίσχυση των Ελληνικών αγώνων και τα οφείλουμε» σχολίασε ο παλιός με άποψη) μέχρι την κερκίδα και το ενδιαφέρον τους για όλα στα πιτς.

Ήταν ο όμορφα στο Μέγαρο αυτό το Σάββατο-Κυριάκο σε μια εκδήλωση που μπορεί να εξελιχθεί σε θεσμός.

Και του χρόνου λοιπόν και ναι, μας αρέσει περισσότερο η εκδήλωση στη Χαλκίδα με τρακτερωτά και δεν το κρύβουμε. Μείνετε συντονισμένοι.

ΥΓ: «Ατού με βίδο» του θεσμού ο COSMOTE με Μάριο Παπαδόπουλο, ενώ μας έλειψε ο Τάκης Πουρναρακης. Την σκότωσαν την ακοή μας οι RB._Σ.Χ.

 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ